Na plný plyn
Dirty Air série
1. díl
Tato nová vysokooktanová série nabitá emocemi a napětím nás zavede do světa pilotů Formule 1. Noah Maya Alatorreová je sestrou mého týmového parťáka… a mojí nejnovější posedlostí. Držet si od ní během sezóny odstup by neměl být problém, jenže já naopak vyhledávám příležitosti, jak se s ní vidět. Tiskovky. Rituály před závodem. Sponzorské akce. Společenské večírky. Čím víc času spolu trávíme, tím víc po ní toužím. Jen tak se s ní pobavit je jedna věc, ale chtít něco víc? To nepřichází v úvahu. Možná je to žena mých snů, ale žádná sukně mi nestojí za to, abych riskoval titul mistra světa. Nebo jsem si to alespoň myslel… Maya Noah Slade je dědicem legendární rodiny Formule 1 a největším konkurentem mého bratra. Když mě bratr požádá, abych ho doprovázela na cestě za mistrovstvím světa, slíbím mu, že se budu Noahovi za každou cenu vyhýbat. Jednadvacet závodů. Dva jezdci, kteří jeden druhého nesnáší. A zakázaná přitažlivost, již nedokážu ignorovat. City k Noahovi v plánu nebyly. Stejně jako to, že na to někdo přijde. Zdá se, že se muži, před nímž mě všichni varovali, vyhýbat zkrátka nedokážu. Půjdu do toho, i kdyby mi na konci sezóny zlomil srdce.... celý text
Komentáře knihy Na plný plyn
Ok, tohle bylo vážně super =) Naprostá klasická romance badboy a hodná holka, ale z prostředí Formule 1. Jakožto velká fanynka F1 jsem si tuhle knihu neskutečně užívala, i když bych asi osobně více ocenila trošku více popisů z tratí! =) Ale to je jenom drobný detail. Noah byl ze začátku fakt napřesdržku, neskutečnej hajl, který by si zasloužil kopanec do rozkroku. Oproti jiným badboys ale tenhle má důvod, proč se choval tak, jak se choval.
Maya - naivní holka, která se snaží prorazit ve světě. Klasika =) Na jednu stranu mi vadilo, jaklhala bratrovi - přece jenom jejich sourozenecký vztah byl fakt vážně hezký na to, aby ho kazila svým lhaním, ale na druhou stranu je pochopitelné, proč mu lhala. Noahův táta je kokot, a zasloužil by si víc než jen pěstí od Santiaga. Docela se divím, že mu hubu nerozbil Noah.
Doporučuji, a doufám, že překlad dalších dílů nebude trvat dlouho!
"Most of all, I like how she makes me want to be a better person. For her, for me, for the whole goddamn world."
Na tuhle knihu jsem se moc těšila, protože Lauren jako autorku mám ráda. Její předešlá série Miliardáři z Dreamlandu byla skvělá, takže jsem měla velká očekávání i od této knihy..
Začátek knihy byl super. Bavila mě ta dynamika mezi Noahem a Mayou.. A hlavně ty jejich slovní přestřelky, některé scénky byly fakt top.. Co se ale týče jejich romantické linky, tak je to takový průměr. Občas jsem se culila (hlavně u epilogu), ale jinak jsem k nim žádnou extra náklonnost nepocítila.
Od půlky knihy jsem se už do čtení nutila a nějak se nemohla začíst. Naštěstí jsem ten konec rychle prolítla a měla to za sebou.
Když to shrnu.. kniha je lepší průměr. Uvidím jestli se budu pouštět do dalších dílů, ale zatím to nemám v plánu.
Sport romance mám ráda, ale F1 asi nebude úplně můj šálek kávy..
Miluji F1, takže jsem se na příběh kolem pilotů a závodů těšila.. bohužel asi až moc, protože F1 je tam spíš okrajově, což je problém jedna. Další problém - Maya a Noah mi nepřišli nijak zajímavý. Jejich přitažlivost byla až moc na sílu. Vývoj Noaha by mohl mít takový potenciál, ale opět mi to přišlo celé uspěchané a skoro bez emocí. Autorka se docela v jistých frázích opakovala, že i já jsem musela koulet očima. A jsem už asi stará, ale pasáže, kdy se žena vzruší poté, co jí ho chlap narve až do krku, že má problém s dávicím reflexem, už mě fakt točí :D Twl, prosím, jestli existuje aspoň jedna ženská, která se opravdu vzruší, když se ji chce blejt, prosím, napiš mi! Chci tě poznat. Ale jinak je knížka taková průměrná oddychovka, příjemné čtení, ale nic extra.
Já nevím...já jsem to nedočetla...je to jako kdybych viděla film rivalové...nebo já nevím něco mi nesedlo možná Maya nebo já nevím...přitom to bylo něco co jsem ještě něčetla ale ten film a nebylo to stejný?
Pěkný, čtivý příběh. Ze začátku jsem si nebyla jistá jak moc se mi líbí, ale druhá polovina knihy mě přesvědčila, že stalo zato si tuto knihu přečíst.
"Užívej si poslední minuty jako Maya Alatorre, protože pak už budeš jenom moje." Protočí panenky. "Je to jenom příjmení." Uculím se. "Ne. Je to začátek věčnosti."
Sérii - Miliardáři z Dreamlandu - mám již přečtenou, takže jsem se těšila na tuto novou - Dirty Air. Dostali jsme příběh z prostředí Formule 1, a já si knížku náramně užila. Předvídatelné? Určitě, ale to vůbec nevadilo. Těším se na pokračování.
No… tak tohle mi prostě nesedlo. A to jsem se na tuhle knihu fakt těšila, protože Dreamland Billionaires od Lauren Asher úplně miluju. Jenže Throttled? To byla jízda, kterou bych nejradši předčasně zaparkovala. Přitom to mohlo být tak skvělé čtení, protože prostředí F1 mělo obrovský potenciál, který nebyl ale vůbec využitý.
Postavy mě bohužel vůbec neoslovily – chyběla mi mezi nimi ta jiskra, kterou autorka umí vykouzlit jinde. Všechno působilo až moc povrchně, chování hlavních hrdinů mi často lezlo na nervy a ani jejich „chemie“ mě nepřesvědčila. Většinu času jsem se přistihla, že mi je vlastně úplně jedno, jak to s nimi dopadne. A to je u romance sakra problém.
Lauren Asher rozhodně psát umí – o tom žádná. Styl má čtivý a stránky mizí pod rukama, ale tenhle příběh prostě nebyl pro mě. A bohužel ani překlad se moc nepovedl.
Každopádně, jestli Dreamland Billionaires byla trefa do černého, tak Throttled je pro mě spíš slepý výstřel.
Na plný plyn je 1.časťou zo série Dirty Air od americkej autorky @laurenasherauthor ,ktorá má na konte už niekoľko vydaných kníh...
Ak máte radi rýchle autá tak táto kniha je pre vás ako stvorená...
Autorka nás v príbehu totižto zavedie do zákulisia F1 a že ho vie opísať bravúrne, nemusím asi ani písať, však?
Hlavnými postavami sú:
*Noah Sladea, synátor legendy Nicholasa Sladea, ktorý má na konte tri majstrovské tituly a jeho syn mu už šliape na päty, pretože už v mladom veku sa mu tiež podarilo vybojovať tri majstrovské tituly a teraz mieri už na štvrtý...
Noah Sladea je najlepší jazdec, ktorý preteká pre stajňu Bandini Racing. Frajer, ktorý si je toho ale že riadne vedomí a ženy strieda ako ponožky...
*Maya Alatorre, ktorá práve ukončila štúdium na univerzite ako bakalárka v obore komunikačných štúdií. Sestra Santiaga Alatorreho, mladého pilota F1, ktorého sa rozhodla podporiť tak,že bude cestovať spolu so svojím bratom na všetky Veľké ceny F1,ktoré bude natáčať a pridávať na svoj blog. Santi začal jazdiť síce len nedávno a už mu stajňa Bandini Racing ponúkne zmluvu,aby jazdil za ich tím...
Noah z toho nie je veľmi nadšený, keďže ho minulý rok "sejmul" v Abú Dhabí , keď jazdil za konkurenčný tím...
Nestačí, že medzi Noahom a Santim je rivalita s ktorou sa musia obaja vysporiadať, lebo začali jazdiť za jeden tím, ale aj medzi Noahom a Mayou sa objavia iskry, ktoré musia uhasiť skôr ako na to niekto príde, alebo sa cez to dokážu obaja preniesť a rozšíria to do celého sveta?
Poďte sa spolu so mnou začítať do príbehu s vôňou benzínu...
4.5*/5*
Nedovedu si představit jiné prostředí, kde by měl adrenalin doslova stříkat z každé stránky. Knížka měla být dechberoucí, dynamická, nemělo se od ní dát odtrhnout a příběh mezi hlavními hrdiny strhující a žhavý. A přesně tohle jsem nedostala. Nebylo tam z výše zmíněného vůbec nic. Jsem fanoušek F1 a rychlých aut obecně a to co jsem dostala se ani nepřiblížilo tomu, co jsem čekala.
Tohle bylo moje první setkání s knížkou, jejíž příběh se odehrává v prostředí F1. Říkala jsem si, zda se tam neztratím a nebudu úplně mimo, přece jen nejsem velký fanoušek tohoto sportu. Ale byla jsem velmi mile překvapena, jak mě tohle bavilo a vtáhlo do děje.
Hodně mi to připomnělo film Formule se Sylvestere Stallonem. Jak film, tak právě i knížka popisují život kolem formulí. Ukazují, co obnáší život kolem F1, a že ne vždy je všechno tak úžasné, jak se na první pohled může zdát.
Noah je příkladem typického playboye, užít si a následně odkopnout, jak by řekl hlavně se navázat. Ale i za touhle fasádou frajera se skrývá muž, jenž má na duši šrámy a možná někde i city. Právě u něho se mi zamlouval jeho vývoj. A Noaha jsem tak zbožňovala.
Maya byla správná holka. Líbil se mi její vztah s rodinou i s bratrem (i když v jisté části jsem měla chuť Santiho praštit), a že skrze bratrův svět mohla poznat nakonec ten svůj. Že se zkrátka našla v tom svém.
Moc jsem si užívala, jakou dynamiku měl vztah Mayi a Noaha. Bylo to úsměvné, provokativní, smutné, ale i jiskřivé zároveň.
I ostatní postavy měli co do sebe. A jsem zvědavá na jejich příběhy. Zatím se nám tu hezky rýsuje jeden, a to Sophii a Liam.
Čtivost: 7/10
Originalita: 7/10
Příběh: 6/10
Postavy: 7/10
CELKOVÉ HODNOCENÍ: 6/10
Po shlédnutí filmu F1: The movie jsem věděla, že si letos musím přečíst nějakou F1 romanci a vydání knihy Na plný plyn nemohl přijít v lepší moment.
Ale jsem z knihy na rozpacích. Prostředí závodů a práce youtuberky mě moc bavila. Bylo to pro mě něco nového a neokoukaného. Klidně bych tam přidala víc o tom než pořád dokola ochání a achání hlavních hrdinů. Maya s Noahem byli fajn, ale nevytvořila jsem si k nim žádný větší vztah. Hned od začátku to mezi nimi jiskřilo a za mě to bylo lehce na škodu, protože se pak skoro půl knihy točili v kruhu a moc mě nebrali. Slowburn mám ráda, ale ztrácí pro mě význam, když se hned od prvního pohledu chtějí. Ale vývoj charakteru Noaha se mi líbil a jsem ráda, že to nebylo jen zkratkovité uvědomění.
Bohužel s čím jsem nejvíc bojovala byl překlad. Bylo tam několik vět, které vůbec nedávaly smysl a přišly mi strojově přeložené z angličtiny. A do toho slova a obraty v přímé řeči, které by žena takhle nikdy neřekla. Určitě nemám nic proti tomu, když muž překládá romantiky, ale možná by příště chtělo nějaké slova lépe prokonzultovat.
Od knihy nedostanete víc než byste očekávali. Je to jednoduchá romantika zasazená do zajímavého prostředí. Takže pokud vás láká si přečíst něco o F1 jezdcích a vypnout hlavu u slaďárny, tak směle do toho. A já ještě popřemýšlím, jestli se pustit do dalšího dílu.
SOUHRN:
* prostředí F1
* vývoj charakteru Noaha
* vyvrcholení knihy
* kostrbatý překlad
* hned se chtěli
#spoluprace - za poskytnutí knihy za účelem recenze děkuji @knihydobrovsky
Sice předvídatelné, ale i tak mě to neskutečně bavilo.
V poslední době se s F1 trochu roztrhl pytel. Ale nevadí. Příběh pěkný.
Fandila jsem jim oběma.
Velmi dobrý rytmus, napětí, vášeň, energie mezi postavami příběhu.
Chytlavé, zábavné.
Já se rozhodně těším na další díl.
Příběh mě naprosto odrovnal. Otevřela jsem knihu a během pár stránek jsem byla vtáhnutá do světa Mayi a Noaha. Maya je ironická, nenechá si jen tak nic líbit a všechno říká narovinu, jak to cítí. Noah byl zpočátku uzavřený, nešťastný bručoun, ale teď je úplně jiný – otevřený, šťastný a hlavně milovaný. Oni nejsou jen další pár z romancí – jsou živí, opravdoví, s chybami i něhou, a já jsem se cítila, jako bych je opravdu znala. Mayin bratr mě nejdřív zmátl a nechával na vážkách, ale nakonec mě dostal tím, jak se ke všemu postavil. Jejich rodiče jsou malý, ale nádherný klenot – krátké scény, které vám vykouzlí úsměv a zahřejí u srdce.
Autorka navíc skvěle ukázala zákulisí závodů – jak F1 a celý svět kolem funguje. Nikdy bych si nepomyslela, že mě to bude tolik fascinovat, a přesto jsem tomuhle příběhu úplně propadla… Smích, napětí, malé okamžiky něhy – všechno fungovalo dohromady a já jsem cítila, že jsem součástí jejich světa. Nemůžu se dočkat, až u nás vyjde celá série, protože tahle kniha je prostě naprostá bomba. Musela jsem ji mít hned a ta obálka s ořízkou? Úplně mě dostala!
Každá stránka byla malý výbuch radosti a já jsem z toho nadšení pořád trochu mimo – a miluju to.
'Všichni se učíme ze svých chyb.'
Samozrejme, že aj mňa zlákala Formula 1 v knižnom vydaní... Doporučujem túto nenáročnú oddychovečku :)
PS: V tomto prostredí si viem živo predstaviť aj kombináciu ON+ON ;)
''Dobrý' je u žen něco jako nášlapná mina. Nikdy nevíte, kdy vybouchne.'
Taková sladká oddychovka. Miliardáři z Dreamlandu se mi líbily více. Připadá mi, že je to autorčina prvotina. Ale i tak to bylo pěkné čtení.
Mně osobně se kniha moc líbila. Je lehká na čtení, romantická, místy vtipná. Máme tu zajímavý trop – ona je sestra tvého soupeře. Dávám jí 5 z 5 hvězdiček, protože přesně takovou knihu člověk chce číst večer, když nechce nad ničím přemýšlet.
Příjemné, lehké čtení.
Jakožto fanynka Formule 1 jsem se na tuto knížku velmi těšila a tak se nebudete divit, že jsem pro ní uháněla hned den po jejím vydání. A právě díky tomu jsem si k pilotům formule, které nám autorka představila dodávala ty skutečné piloty, podle jejich charakteru a zázemí.
A tak se podíváme na hlavní hrdiny
Maya - právě dokončila vysokou školu, když její bratr oznámí že dostal kontrakt se stáji Bandini. A je to právě Santi (kterého jsem si zaškatulkovala jako španělského Estebana Ocona, který mě v průběhu knížky trochu štval, ale na konci si u mě neskutečně šplhnul), kdo Mayu přesvědčil, aby s ním jela celou tour šampionátu F1. Díky tomu jí napadne točit vlog o cestování, nakonec k tomu připojí i videa o zákulisí v F1.
Noah - (americký kříženec mezi Maxem Verstappenem a Lancem Strollem) trojnásobný mistr světa, sukničkář a nafoukanec. Kterého o ten čtvrtý titul před dvěma sezónami připravil díky bouračce právě Santi. Takže když se přidá do týmu Bandini (Jasné Ferarri, protože červená formule je prostě Ferarri, tečka) je jasné že to mezi nimi bude vřít.
S čím však ani jeden nepočítal, byla vzájemná přitažlivost, která k sobě Mayu a Noha táhne, stejně jako zemská gravitace spadlé jablko ze stromu. Mezi Noahem a Mayou to jiskří, jako Novoroční ohňostroj a ikdyž se snaží odolávat “střet” je naprosto nevyhnutelný.
Hnidopišské okénko:
1) Docela mě mrzí, že autorka vlastně pořádně nevysvětlila, jak probíhá takový závodní víkend. Jednou to vypadá že v sobotu odjedou trénink a kvalifikaci, v neděli pak závod, následně mě přišlo, že vše jedou v jeden den. Což mě trošku tlouklo do očí, jelikož v reálu to probíhá takhle: čtvrtek - media day, pátek - dva tréninky, sobota - trénink a kvalifikace, neděle - závod.
2) S prvním bodem souvisí vlastně i ten druhý. A to, to, že vlastně to vypadá, že celý závodní víkend jezdci propaří na různých večírcích. Což mě trošku vadilo, jelikož to k jezdcům F1 nesedí (neříkám že nepaří, ale že většinou ne během závodního víkendu), přeci jenom jsou to vrcholoví sportovci a profesionálové, které si musí hlídat skoro každý gram své váhy. To se, ale konci knihy taky zlepšilo.
3) S druhým bodem vlastně souvisí i třetí bod, mého hnidopišského okénka. Prospat trénink? WTF? Kruci pochybuju o tom, že by ho nikdo nenaháněl a nedojel by si pro něj na ten hotel…
4) A ikdyž jsem si myslela že budu mít body jenom tři, nemůžu si odpustit ten čtvrtý. Ikdyž je to spíš takové povzdechnutí. Řekl někdo autorce, že F2 a F3 se jezdí ve stejném víkendu a na stejném okruhu, jako F1. Jelikož to jsou doprovodné závody Formule 1?
Když přivřu oči nad tím střetem s realitou (protože pořád je to jenom fikce), tak jsme si knížku vážně užila. Když jsem si k ní sedla, vtáhla mě do děje a nechtěla mě pustit. Je to takové to pohodové čtení na víkend, kdy se zrovna nejedou formulky. A rozhodně si plánuju koupit další díl, až výjde.
Jedná se o první díl její další série Dirty Air, která vypráví o závodnících F1 a jejich zamilovaných příbězích. Pro mě úplně neprozkoumané prostředí, které mě ale zaujalo na tolik, že mám chuť začít F1 sledovat.
Tohle je pro mě další luxusní věc, které nedávám pět , protože knížky že série Dreamland Billionaires mě přišly přece jen o kousek lepší a byly tam nějaké drobnosti, které mě vadily. Ale Lauren v tom poznám – je to sexy, je to vtipné, je to romantické, je to boží.
V prvním díle série se potkáváme se závodníkem Noahem – Americkým princem – synem bývalého úspěšného závodníka a Mayou, sestrou závodníka Santiho, který je novým koněm stáje Bandini. Maya pro něj měla být zakázaným územím, vždyť on přece není na vážné vztahy, jednou a dost, ale ….
Knížka mě naprosto dostala tím prostředím Formule 1. Hrozně mě bavilo číst si o tom, jak se závodníci připravují na závod nebo ty jejich sponzorské akce mimo. Vedlejší postavy popsány tak, že se nemůžu dočkat, až si přečtu jejich příběhy. Zamilovala jsem si jak Noaha, tak i Mayu.
Maya měla čerstvě po vysoké a rozhodla se pro rok cestování a vloggování po boku jejího bratra. Noah je proutník prvního kalibru, holky se předháněly o to, která skončí v jeho posteli a ty jeho rodinné problémy. (Jeho rodiče byli opravdu blbci). Když však poznal Mayu, uvědomil si, že ji vlastně vnímá jinak než všechny ty holky, které dosud měl. S Mayou to pro něj bylo něco nového. Mě se líbila jeho myšlenka, že na ostatních holkách se mu hlavně líbily jejich prsa, ale u Mayi, u té koukal na její oči a úsměv. Bylo to celé takové ťuťuňuňu, ale některé scény – velmi, velmi sexy.
Scéna z posledního závodu na konci knížky už je jen taková třešinka na dortu celé roztomilosti. No, musíte si to přečíst, abyste věděli, o čem mluvím.
Noah je jedním z nejlepších jezdců F1 na světě, ale jeho status šampiona je v ohrožení kvůli Santiagovi, mladému jezdci F1, který se stal jeho novým týmovým kolegou. Santiago a Noah jsou rivalové, ale to Noahovi nezabrání v tom, aby se zamiloval do Santiho sestry Maye. Maya je absolventkou vysoké školy, která je připravena rozšířit si obzory cestováním po celém světě se svým bratrem a zároveň natáčet vše pro svůj youtube kanál.
Jsem velký fanoušek tématu bratrův nejlepší přítele... ale bratrův rival?! Poprvé jsem četla knihu s tím námětem a úplně jsem ji zbožňovala. Kniha měla docela dobré tempo a měla spoustu závodních scén, ikdyž moc o F1 nevím, knihu jsem si moc užila.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství sportovní prostředí piloti Formule 1 Formule 1, závody F1 rivalovéLauren Asher také napsal(a)
| 2023 | Láska mezi řádky |
| 2024 | Láska na oko |
| 2024 | Láska na druhý pokus |
| 2025 | Na plný plyn |
| 2023 | Love Redesigned |

78 %
80 %

Na plný plyn
(SPOILER) Na další knížku z prostředí F1 jsem se těšila, ale upřímně? Na zadek vás příběh neposadí. Příjemná oddychovka, líbilo se mi, že se nejelo podle klasického scénáře (POZOR SPOILER!), kdy na konci nastane drama, kvůli kterému se zákonitě musí na chvíli rozejít ;-)..
Vlastně hezký příběh, ale že bych se od čtení nemohla odtrhnout, to ne. Možná už jsem podobných romantických knížek přečetla moc? Každopádně prostředí F1 mě bavilo a časem si ráda přečtu i příběhy ostatních.