Na otci záleží

Na otci záleží https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46526/na-otci-zalezi-46526.jpg 4 13 3

Staňte se i vy otcem, jakého vaše dcera potřebuje! V životě a obzvláště v rodičovství existuje jen málo záruk, ale je tu jedna, kterou by měl znát každý otec: vy jste klíčem k budoucnosti vaší dcery! Mnohé studie prokazují, že otcové vybavují své dcery vlastnostmi, které jsou podstatné pro jejich úspěšný budoucí život. Otec, který aktivně vstupuje do života své dcery, ať už s ní žije ve společné domácnosti, či nikoli, podporuje úspěch své dcery při studiu, posiluje její psychické zdraví, učí ji soucítit s druhými lidmi a dokonce upevňuje i její vědomí jakožto ženy. Na otci záleží – probírá charakteristické znaky zdravého vztahu mezi otcem a dcerou. Dr. Kevin Leman využívá nejnovějších poznatků o správné výchově a s vtipem je prokládá dojemnými příběhy ze svého vlastního života jakožto otce. Autor načrtává architekturu vztahu mezi otcem a dcerou, včetně toho, že tato stavba musí být založena na důvěře. A důvěra souvisí s jistotou a důsledností. Leman říká: „Aby se dcera cítila bezpečně, otec zajistí tím, že bude důsledný a zásadový.“ Informace z knihy Na otci záleží vám dají novou naději. Dočtete se v ní, co v rodině Dr. Lemana a dalších otců fungovalo a co nikoli. Tato kniha vám bude praktickou pomocí při hledání způsobu, jak milovat svou dceru, jak jí pomoci, aby se stala zdravým a sebejistým dospělým, který bude milovat své bližní. ... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

What a difference a daddy makes , 2000


více info...

Babinka85
Babinka85
07.05.2020

Z pohledu zeny-dcery je to velmi dobre propracovana kniha. Je tam docela hodne zminek o krestantsvi a Bohu, pro verici pochopitelne.
Tahle kniha je vyborna pro nastavajici otce, a jak bylo uvedeno i v jinych publikacich, jednou naucene vzorce chovani v detstvi se nedaji jen tak snadno preprogramovat, je-li to vubec mozne a podle nich samotny otec jedna. Urcite je kniha vhodna pro muze, kteri se jeste nestali otci, aby si uvedomili, zda maji vubec kapacitu byt dobrym otcem, napr. na zaklade zkusenosti v jejich detstvi. Ono poridit si dite, a k tomu, pokud to bude holka pred vytouzenym synem, muze byt katastrofa pro obe strany. Souhlasim, ze je dulezite aby tam ten otec byl pritomen, at uz jakkykoli (vyjma patologickych poruch) aby dcera mela aspon nejaky vzor. Na zaklade toho bude mit apon nejakou predstavu jakeho zivotniho partnera si vybrat, nebo naopak, nevybrat.

berau
berau
27.06.2019 3 z 5

Bylo tam pár zajímavých myšlenek i výchovných postupů.
Některé už aplikovat nestihnu, na něco jsem si naopak poopravil názor.
Co se třeba sexu týče, tak mi autorův pohled přijde už poněkud zastaralý a naivní,
ale možná je to tím, že kniha byla napsána ještě v předdigitální éře.


martin č.
martin č.
04.03.2019 4 z 5

Knížky o psychologii moc nečtu, vlastně vůbec, pouze Hermanova Mimozemšťana. Ve srovnání s ním hodnotím o jednu hvězdu výš, americký či familiární styl mi opět moc neseděl. Aspoň tam nebyly smajlíky.
Obsahově asi nejzásadnější myšlenka je obsažena v samotném nazvu. Otec by měl především být přítomen. Při výchově dcer obzvlášť. Jaký je otec, takový bude dost možná manžel mých i dcer. Když bude otec ponižovat ženu a děti a doma nehne ani prstem, nejspíš si chudák dcera nabrnkne přesně takového sviňáka. Z dětství a mládí naučené vzorce se mění velmi obtížně. Tak se holt snažit, co to jde.