Na moři

Na moři https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144228/na-mori-144228.jpg 3 20 3

Čtrnáct povídek líčí příběhy ze života námořníků. Vyprávění je poutavé a napínavé, ať již se děj odehrává na malých pobřežních plachetnicích (jako v povídkách Smršť, Černá plavatka, Nové kalhoty, Marie a Mary aj.) nebo na velkých zaoceánských parnících (Mechanik Salerno aj.). Autor, který sám strávil mnoho let v námořnické službě, seznamuje s prací námořníků, ukazuje, jak je namáhavá a mnohdy nebezpečná, ale upozorňuje i na její světlé stránky, na krásu moře a kouzlo dalekých cest.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Povídky

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Morskije istorii a Rasskazy , 1940


více info...

draka
draka
18.09.2020 5 z 5

Ve svých klukovských letech to byla pro mě kniha plná dobrodružství. Každou povídku jsem četl s nadšením a touhou dostat se jednou na nějakou plavbu po moři. Splnilo se mi to až za hodně dlouho dobu, ale stálo to zato, byl to úžasný zážitek.

tenax
tenax
20.08.2015 1 z 5

Soubor povídek „bez chuti a bez zápachu“. Jediným kladem je autorova znalost skutečného života ruských a sovětských námořníků. Ale samotné příběhy jsou nesmírně naivní a nudné. Škoda času.


JiříŠkorpík
JiříŠkorpík
05.07.2014 4 z 5

Dlouho jsem ji sháněl (ve vydání v edici KOD*-dotisk), i když někteří tvrdili, že její obsah za to nestojí, to bych ale netvrdil. Autor v podstatě každou povídku popisuje trochu jiným stylem a jednoznačně je to psáno pro mladé čtenáře prahnoucí po dobrodružství Na moři v teple domova. Byla to příjemná četba.