Na mě si nepřijdou

Na mě si nepřijdou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493529/bmid_na-me-si-neprijdou-7HT-493529.jpg 3 40 7

Myslíte si, že je Chloe úplně normální holka? Není. Je to psychopatka. Chloe je studentkou prvního ročníku Washingtonské univerzity. Mezi její koníčky patří jógalates, večírky v sesterstvu, ale taky plánování vraždy Willa Bachmana, kamaráda z dětství, který jí neomluvitelně ublížil. Na škole probíhá neobvyklá klinická studie pro takové, jako je ona. Spolu s dalšími šesti studenty musí Chloe nosit speciálně upravené chytré hodinky, které sledují každý jejich krok, ale hlavně nálady. Chloe totiž postrádá cit pro empatii a nedokáže pochopit emoce, jako je strach nebo vina. Když je ale jeden ze studentů výzkumu nalezen mrtvý, začíná nebezpečná hra na kočku a na myš. Chloe, která ještě před chvílí byla lovcem, se najednou stává kořistí. Aby dokázala identifikovat vraha, ale zároveň dále přemýšlet nad realizací svého plánu, musí se rozhodnout – může věřit některému ze svých kolegů? Dá se vůbec věřit psychopatovi?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Never Saw Me Coming , 2021


více info...

Přidat komentář

Lexie321
13.05.2023 5 z 5

Musím sa priznať, že na mňa kniha naozaj zapôsobila. V poslednej dobe som väčšinou čítala romantické knihy, takže som si nebola istá, či by som bola v správnom mentálnom rozpoložení na triler, ale tento bol napísaný naozaj dobre. Aj keď to boli psychopati, Chloe, Charles a Andre boli pomerne zaujímavé postavy, ktoré ma skutočne vtiahli do príbehu. Bavilo ma hlavné vyšetrovanie sériového vraha, ako aj podzápletka Chloeinej pomsty. Kniha mala nejakú romantiku alebo veľmi krotké pikantné časti, takže to bola tiež lahôdka. Ale obsahovala aj neveru, takže Celkovo by som tento určite odporučil milovníkom trilerov.

beata-betsy2310
13.03.2023 2 z 5

Zoznámte sa s Chloe Sevreovou, nadanou študentkou psychológie, ktorá získala štedré štipendium na univerzite vďaka nezvyčajnej klinickej štúdie pod vedením renomovaného psychológa Dr.Leonarda Wymana. Práve on na univerzitu prijal do programu 7 študentov vrátane Chloe, ktorí boli diagnostikovaní ako psychopati. No Chloe si nevybrala univerzitu kvôli štipendiu, ale preto aby sa mohla krvavo pomstiť staršiemu študentovi univerzity Willovi Bachmanovi. Má na to Chloe motív, alebo "iba" psychopatický dôvod?
Tik, tak, tik tak... školský rok začína a Will Bachman má už len 60 dní života...
No v priebehu prvých dní na univerzite niekto začne zabíjať študentov z programu Dr. Leonarda Wymana. A hoci sú identity skúmaných študentov z programu utajené, nastávajúce okolnosti ich dajú dokopy. Chloe sa tak s 2 spolužiakmi z programu snaží prísť na to, kto a prečo na nich poľuje. No môžu si navzájom dôverovať? Prežije niekto z nich?
Hoci príbeh vyzeral sľubne, "sánka mi z neho nepadla". Psychopatka ako hlavná "hrdinka", ktorá je manipulatívna, nedôverčivá a podľa potreby mení svoju osobnosť tak, aby dosiahla svoj cieľ nebola dobre vykreslená, rovnako ako aj ďalšie postavy - žiadna hĺbka, čo je škoda. Zbytočne pritiahnutá za vlasy bola aj metóda vraždy založená na magnetickej rezonancii, ktorá hoci je kreatívna, je prakticky náročná a komplikovaná. A samotný záver príbehu radšej nehodnotím. Na záver použijem už len citát Bohumila Stejskala, ktorý pozná snáď každý: "Nečteš, nevíš."
Ja už viem že toto nebola moja šálka kávy.


MiskaMa
06.03.2023 3 z 5

Zaujala mě anotace. Samotný příběh byl za mě slabší, k dočtení jsem se musela přemáhat. Škoda.

Terka1975
01.01.2023 3 z 5

Studentka a psychopatka v jedné osobě má plán jak zabít jiného studenta. Je v programu výzkumu doktora Wymana psychopatických pacientů. Jak zamaskovat vraždu, když se přátelíte s dalšími psychopaty? Zajímavě pojaté téma, ale raději si přečtu zase něco “normálnějšího”.

Léňa0107
12.12.2022 2 z 5

Nalákala mě obálka knihy a její název. Čekala jsem psychothriller s pořádnou zápletkou. Bohužel jsem zklamaná, děj na mě příliš nereálný, nemastný, neslaný.

dufkys
03.11.2022 2 z 5

obálka mě hodně zaujala, anotace taktéž. bohužel pribeh samotny byl pro mě nemastny neslany. po docteni jsem byla zklamaná, čekala jsem něco víc.

LenkaMacak
21.09.2022 3 z 5

Zajímavý námět, kniha se četla velmi dobře. Zhruba do půlky mě bavila moc, pak nadšení odpadlo, konec byl slabší.

Štítky knihy

empatie psychopati

Autorovy knížky

Vera Kurian
americká
2022  66%Na mě si nepřijdou

Kniha Na mě si nepřijdou je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce74x
Chystám se číst110x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x