Na lovu kvizonů

Na lovu kvizonů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492842/bmid_na-lovu-kvizonu-4Ep-492842.png 5 37 11

Povídkářský debut starého nenadějného autora vám představí duševně narušeného medvídka, pteranodona z Kindrvejce, Vinnetoua, omři a další podivné postavy. „Stoupal jsem na vrchol nesmírně vysoké kuželové hory. Vůkol běsnila vichřice. Stezka se ve spirále ovíjela kolem hladkých a strmých skalních stěn a byla úhledně vydlážděna syrovými vejci oblud.“... celý text

Přidat komentář

MegaH
23.01.2024 5 z 5

Vymazlená knížečka jedenácti minipovídek vám rozšíří obzor o možnostech literatury a autorova originalita, nápaditost i styl vás přivede v úžas. Z každičké jedné stránky přímo sálá autorova láska k literatuře, srší pozitivní energií a vykouzlí vám úsměv.
Je radost to číst...
A věřte, že vaše dušička se nad touto dávkou kvalitní výživy bude tetelit blahem.

monika_v_trapu
03.12.2023 4 z 5

Sbírka jedenácti velmi krátkých povídek pohybujících se někde na hranici podivnosti a bizarnosti, všemožných témat a žánrů. Všechny jsou čtivé a velmi dobře napsané. Pobavíte se u nich, odpočinete si u nich a za chvíli máte přečteno. Malý formát se vleze do kapsy a jako čtení na cesty ideální a splní svůj účel. I přes prapodivné postavy a zápletky, svědčící o autorově velké představivosti a fantazii, se mezi řádky objevují narážky na důležitá společenská témata dodávající povídkám mnohdy větší rozměr.


los
25.07.2023 4 z 5

tak takhle už jsem se dlouho nebavil, přesně jak slibuje název edice, knížka do kapsy s 11 kratičkými povídkami, ale co kus, to perla - true sf&f, anekdota, absurdita, horor, alegorie, sen, ... prostě každý nadšenec do fantastiky si přijde na své (moje srdcovka = Vy, kteří vydáváte knihy), obdivuju Němečkovu imaginaci a svéráznou nápaditost a smekám i před jeho sečtělostí (schválně zkuste - jako já - spočítat, kolik aluzí a intertextuálních narážek se skrývá v povídce Na lovu kvizonů)

veriszv
15.05.2023 4 z 5

Na lovu kvizonů je povídková sbírka, která se vejde do kapsy.
Ač je malinká velikostí, svojí rozmanitostí a fantazií je ale obrovská.
Každá povídka je úplně jiná, to co mají společné je skvělý nápad a trefná pointa. Příběhy jsou skvěle vystavěné, vtipné a svojí originalitou nesmírně osvěžující!

jaroiva
14.12.2022 4 z 5

Povídky jsou dost různé a proto se mi, jako ve většině knížek, některé líbí a jiné méně. Ale jako celek jsou v balíčku pěkně sestavené dohromady, od každého něco.
Pro mě nejlepší bylo Vy, kteří vydáváte knihy, povídka, která mě i dojala. A nejvíc mě pobavila povídka Na lovu kvizonů, u které jsem se nevěřícně smála nahlas.
Další dvě, co hodnotím plným počtem hvězd, jsou Galaktická seznamka a Pražská povídka.
Knížku mohu s čistým svědomím doporučit.
Gnómovi přeju hodně úspěchů a jinak z nakladatelství doporučuji zejména knihu Město, nedlouho poté od Pat Murphyové.

cube6
04.08.2022 4 z 5

Jsem rád, že jsem podpořil tuhle sbírku povídek a tím i celé nakladatelství Gnóm! .
Jakub Němeček to určitě nemá lehké, udržet celé nakladatelství při životě a tak si zaslouží každou podporu.
Jeho povídková prvotina je originální, vtipná, čtivá a správně praštěná. Zkrátka, ideální odpočinkové čtení.
Mým favoritem se stala povídka Galaktická seznamka.

Hodnocení : 8/10

martinstefko
24.07.2022 4 z 5

Originální povídky, kdy některé, jako například titulní, jsou naprosto skvělé, ale v jiných jsem se utápěl v lehké nudě, kde jde hlavně o myšlenku, která je i přes krátkost povídek rozmělněna na můj vkus v mnoha slovech. Ale myslím, že i tak se jedná o jednu z nejzajímavějších sbírek, které u nás v poslední době ve fantastice od prvoautora, ač se jedná o člověka jinak velmi zkušeného v oblasti překladu a nakladatelství, vyšla.

Mayaku
25.05.2022 5 z 5

Tahle knížka mě nesmírně potěšila. Osvěžující, neotřelé a navýsost originální povídky (někdy až mikropovídky), které mě neskutečně bavily a budu se k nim v budoucnu znovu a znovu vracet. Doufám, že v budoucnu budeme mít možnost se seznámit i s další literární tvorbou pana Němečka nad rámec jeho (byť také skvělé!) nakladatelské činnosti.

Ikkju
27.04.2022

Vyzvedl jsem si knihu v Šuplíku, popošel o pár stovek metrů dál do pivotéky, objednal si na zahrádku třetinku pěnivé dvanáctky a náhodně nalistoval první povídku - Les. Celkem rychle na mě dýchla hutná atmosféra, někde mezi povídkami od Gata a Stalkerem, paráda!

Knihy do kapsy sebou vozím od lesních kempů po dlouhé jízdy na babetě po kraji, čtu si v nich když se objeví volná chvíle, nebo naopak když věci se zamotají a je potřeba si uklidnit hlavu. Vím, že podle jedné povídky se nemá soudit, ale jsem si téměř jistý, že přesně tenhle pemikan v kapse mě nezklame!

ebbe_voe
18.04.2022 4 z 5

Jakub Němeček je skvělý překladatel i nakladatel, velmi mu fandím, tato "benefiční" kniha tak byla jasná volba. Povídky mají dobré nápady a hezký jazyk. Útlou sbírku jsem přečetl jedním dechem.

Regom
10.04.2022 5 z 5

Zábavná i jímavá sbírka stylově vybroušených povídek. Je vidno, že autor má načteno, ale odkazy rozhazuje tak nějak přirozeně, takže to neprudí. Kdo zná příběh Gnómu!, tuší, že to prostě špatně dopadnout nemohlo.