Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál

Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322433/mid_na-kole-do-jeruzalema-a-jeste-kouse-K8t-322433.jpg 4 3 3

Kniha o dobrodružné cestě Jaroslava Dršaty (tehdy už důchodce) v letech 2005-2011, kterou podnikl jako sólo jízdu na kole od nás k Rudému moři čtrnácti zeměmi v sedmi na sebe navazujících etapách. Cestopis je psán formou deníku a obsahuje více než 300 fotografií. Provází čtenáře na cestě ze střední Evropy přes východní Balkán, Turecko a Sýrii a Izrael do Jordánska, tedy zeměmi, z nichž některé lze v současné době válečného konfliktu už těžko navštívit.... celý text

Přidat komentář

lenka6751
07.04.2021 4 z 5

Kniha má krásný obal i fotografie. Pan Jaroslav velmi podrobně popisuje svoje cyklo výpravy. Velkou část knihy věnuje kulturním památkám dané země a mentalitě občanů. Protože jsem střední generace (ročník 1977) nejvíce mne zaujal hlavně začátek knihy kdy popisuje technické a turistické vybavení v letech jeho dospívání. To by dnešní teenageři valili oči :-)

Tomas@S
06.02.2021 4 z 5

Obdivuji autorův výkon kdy během několika málo let po etapách dojel na kole až na jih Jordánska. Zvlášť úžasný je tento výkon vzhledem k jeho věku. Cestopis samotný je poměrně čtivý, zejména tam kde se autor místo suchého přepisu deníku věnuje historii a místním zajímavostem. Jednu věc bych ale změnil a to jsou mapy. Nedá se v nich vůbec najít kde ty místa o kterých píše jsou. Lepší by byla nějaká méně podrobná mapa s jasně vyznačenými jmény měst a zastávek.


Amanita79
21.09.2019 5 z 5

Kniha popisující cyklocestu prof. Dršaty z Hradce Králové k Rudému moři. Čtenář se kromě zážitků ze samotné cesty dozví i spoustu informací o historii a významu navštívených míst. Je to právě tento přesah, nadhled a humor pana profesora, který mne na knize baví. Navíc obdivuji jeho odvahu vydat se sám na cestu do neznáma. Čtenářský zážitek je umocněn řadou fotografií.

Autorovy další knížky

2016  87%Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál
2021  100%S kolem kolem Araratu

Kniha Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x