Na kočičí svědomí

Na kočičí svědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491787/bmid_na-kocici-svedomi-R3f-491787.jpeg 4 44 17

Beáta nikdy neměla zvíře a ani o žádné nestojí. Jednoho nevlídného listopadového rána jí ale cestu zkříží opuštěné černé kotě a ona se rozhodne mu poskytnout dočasný azyl. Jenže z několika hodin se stanou dny, a než se mladá žena naděje, zakotví malý tulák v její domácnosti natrvalo. Dokonce se zdá, že nad ní kočka drží ochrannou packu, protože od své paničky zvláštním způsobem odhání neperspektivní partnery. Přátelství těch dvou je den ode dne pevnější, nic však netrvá věčně. Jedno odpoledne se totiž Beátina čtyřnohá společnice zatoulá a zmizí. Vyplní se přísloví, že „kdo hledá, najde“?... celý text

Novely Pro ženy Příroda, zvířata
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

Na kočičí svědomí


více info...

Přidat komentář

bekule
16.04.2024 5 z 5

Na rozdíl od dříve čtené Námluvy s kocourem tato kniha byla velmi realistická co se týče chování kočky. Velmi příjemně čtivě napsaná kniha bez rušivých momentů, Beátin život se kromě prvních dvou kapitol neustále točil kolem Pacičky,takže kdo kočky nemusí tak tady se jim opravdu nevyhne ,minimálně 95% je pouze kočičích.

tereza0684
13.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Opravdu čtivá kniha s zajímavým příběhem a šťastným koncem. Přesně ta oddychovka, kterou si rádi přečtete během ponurého počasí. Obsahuje milostné "pletky" a hromadu kočičích lumpáren v jednom


Maki229
08.02.2024 5 z 5

Příběh mě chytnul a přečetla jsem ho na jeden zátah za den. Mezilidské vztahy a lásku ke kočkám jsem čekala, mile mě překvapilo humorné ladění nejrůznějších situací. Stojí za přečtení.

Han-nah
05.02.2024 5 z 5

Krásné, oddechové čtení, pro někoho asi ťunťavé, mladá žena trochu praštěná, ale to se zrovna mě na tom líbilo.
Panička a nalezené koťátko. Přes prvotní pocity, že kotě doma ne, já přece musím mít sterilně uklizeno, zjistí, že to tak má být. Velice úsměvný příběh i s trochou romantiky.
Taky jsme měli nalezenečka, ze kterého vyrostl mohutný kocour Murášek. Je již za duhovým mostem. Přesto se mi při čtení této knihy vybavily jeho kousky a nádherný kukuč. Zvířátka jsou velmi vděčná a dají našemu životu jiný rozměr.

TaLu
24.01.2024 5 z 5

Kočku máme venkovní, svobodnou. Přijde na baštu a pro pohlazení, ale spí raději na seně a prohání se v přírodě. Tato kniha vypráví o každodenních starostech a radostech kočky domácí, ke které její panička přišla náhodou. Postupně si na sebe zvykají a jejich životy se proměňují. Paní spisovatelka napsala příběh s lehkostí, stránky ubíhají samy. Jen nedoporučuji těm, kdo mají na zvířata alergii, při čtení by jim určitě vyskákaly pupínky.

Blanka586
16.11.2023 5 z 5

Povedená kniha od mé oblíbené autorky, sice úplně jiná, než jaké jsem četla dosud, a i když nejsem velký příznivec koček, četla se hezky a bylo to takové odpočinkové pohlazení. A možná jsem konečně i těm kočkám porozuměla!

marci8
16.11.2023 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Možná moje recenze není objektivní, protože, když se někde píše o kočkách, baví mě to, ale i tak musím pochválit styl autorky.

kneslova
25.09.2023 5 z 5

Dobra knížka u které se nenudite , takže super

Pepina19
23.06.2023 4 z 5

Tahle kniha mě potěšila a pohladila po duši. Taková pohádka o jedné slečně ze které se stane kočkomilka i když nechce.

Ann98
30.11.2022 5 z 5

Je to velmi oddechové čtení, které se velmi dobře čte. Romantická dějová linka byla přesně to, co jsem teď potřebovala. Přečteno během pár dní.
Knihu ocení hlavně majitelé chlupatého stvoření, ale věřím, že nejen ti. Úplně jsem se dokázala do hlavní hrdinky vžít, protože je to pár dní, co mi kotě spadlo do klína úplně stejnou náhodou. A už mi zůstalo.
Nádherná, poutavá a dojemná kniha. Zahřála u srdíčka. Děj je předvídatelný a jednoduchý, čtenář prakticky ví dopředu, co ho bude čekat. Nic světoborného se od knihy nedá očekávat, ale já jsem nadšená. Nicméně plno humoru a zvířecích kousků vám nedovolí se u knihy ani chvíli nudit. Na kočičí svědomí je trošku jiný žánr, než jsme u autorky zvyklí, ale pro mě naprosto stejná kvalita jako její detektivky a psychothrillery.
Happyend byl jen taková třešnička na dortu.

salexice
05.10.2022 2 z 5

ufff, přečetla jsem od téhle autorky vše co zatím vyšlo. Tohle je zkrátka jiné a asi úplně ne moje krevní skupina. Příhody hlavní hrdinky, která kočku nechtěla, ale má a díky tomu se dostala na lepší cestu - nevím, je to místy naivní, ploché. Ale místy i milé, laskavě vtipné. Tak tři hvězdičky, možná i z úcty k autorce, kterou mám moc ráda a chová kočky :-)

bagel
31.08.2022 4 z 5

Mě to bavilo. odpočinková milá kniha, sympatické hlavní postavy, občas vtipné a i děj se někam vyvíjel.

LeSk
26.08.2022 1 z 5

Přečetla jsem doposud všechny knihy této skvělé autorky, bohužel však tato kniha byla pro mě extra propadák. Častokrát jsem si uvědomila, že čtu a ani nevím o čem. Když vynechám xx stránek, o žádný děj ani nepřijdu. Celá kniha se jen točí okolo koťátka, žádný zvrat se nekoná, žádné aférky, konec byl velmi předvídatelný už téměř od začátku knihy. Žádná akce, děj, napětí, nic takového se nekonalo, ačkoliv kočky mám ráda, tato kniha byla úlet. Snad následující knihy budou zase tak jako dříve, plné napětí a nečekaných zvratů. Tato kniha však nenadchne ani neurazí.

lucakuca
14.07.2022 4 z 5

Milé, ťuťavé, achichové a
"Jé, to jsem taky zažila!"
"Přesně, tohle mi dělá taky!"

Jednoduchý příběh o bezmezné kočičí lásce.

alnahu
05.07.2022 4 z 5

Oddechovka ,právě na prázdniny.Tentokrát odbočila autorky od svých témat-psychothrillerů a předložila nám příběh opuštěné ženy ,které změní její celý život nalezené koťátko.Pěkné čtení.

May
23.05.2022 3 z 5

Moje první kniha od autorky, byla jsem zlákána obálkou :) Klasická lehká romantika, kdo má nějakého domácího chlupatého, bezsrstého, šupinatého, pernatého nebo jakéhokoli jiného zvířecího pána, myslím že knihu přečte s chutí jako já .... Protože já po kastraci své první kočky spala s ní v obýváku na zemi a celou noc ji držela v náručí .... , protože když je milujeme ....

majík1
27.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Tentokrát po detektivkách příběh opuštěné ženy,která se přes opuštěné nalezené kotě a život s ním dostane k vysněnému partnerovi. Takový odpočinkový nenáročný příběh

Autorovy další knížky

2014  75%Sametová kůže
2017  84%Poháry touhy
2015  74%Vražedná vášeň
2016  72%Mrazivé hry
2018  83%Vůně noci

Kniha Na kočičí svědomí je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených3x
Knihotéce14x
Chystám se číst53x
Chci si koupit24x
dalších seznamech2x