Na frekvenci čínské medicíny

Na frekvenci čínské medicíny https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409272/bmid_na-frekvenci-cinske-mediciny-vUE-409272.png 5 30 5

Úvod do problematiky tradiční čínské medicíny. Seznamuje s používáním léčivých bylinných směsí, seznamuje s prevencí a péčí o zdraví .

Přidat komentář

Skala317
01.06.2020 1 z 5

Dával som tejto knihe šancu. Zdá sa mi však prvoplánová. Akoby bola napísaná hlavne preto, aby sa v nej prezentovali prípravky, ktoré autor predáva vo svojej ambulancii.

Kníh o čínskej medicíne mám doma niekoľko, no v tejto mi pripadá akoby tým autor nežil. Akoby nemal v sebe toho ducha čínskych tradícií. Jednoducho v texte je kopec informácií, no všetko je stále orientované ku prípravkom, ktorých katalóg zaberá asi polovicu knihy...

Prvoplánové...?

Informácie o čínskej medicíne, ktoré v tejto knihe sú, nejdú pod povrch, sú podľa mňa plytké. Áno, autor sa snažil priblížiť k širšej skupine čitateľov, no ja z tejto knihy necítim úprimnosť a skutočnú službu pre človeka. Je to ako reklamný katalóg, kde všetky texty smerujú hlavne k tomu, aby si človek klikol na stránku a eshop autora.

Možno sa mýlim- no postoj k tejto knihe a to, čo vyžaruje sa u mňa nezmenil. Je mnoho autorov na Slovensku aj v Čechách, ktorí sa venujú čínskej medicíne, a necítim z nich takú snahu za každú cenu predávať a tlačiť svoje produkty.

O tom Služba nie je.

monulam
07.02.2020 5 z 5

Knihy o čínské medicíně jsem četla celkem tři a tato je nejlepší z nich. Autor v ní vysvětluje vše důležité na takových příkladech, aby to pochopil každý. Jen část o tělesných typech a dietetice bych uvítala obsáhlejší, ale nečetla jsem zatím autorovu druhou knihu, tak je možné, že se k tomuto tématu vrací podrobněji. Kniha vám pomůže pochopit principy na nichž čínská medicína pracuje a v mnoha popisech své potíže poznáte. Knihu moc doporučuji.


Zabajzna
21.08.2019 4 z 5

Kniha se dotyka okrajove ruznych oblasti, ale uceleny prehled neposkytuje. Hezky se cte a spise slouzi pro pomoc s vyberem bylinych pripravku na ruzne potize.

Danae001
18.11.2016 5 z 5

Velice zajímavá kniha, krásně napsaná a hlavně srozumitelně pro každého. Rozšířila mi obzory a dala mnohá nová poznání, o kterých věřím, že mi v životě pomohou, budu se jimi řídit. Určitě si přečtu i další autorovy publikace.

bytost
05.10.2014 5 z 5

Velmi dobrá a krásně napsaná kniha. Jejího autora znám i z osobní zkušenosti v léčbě v době, kdy moje tělo sužoval vysoký krevní tlak. Jeho léčebným postupům fandím, je to odborník na svém místě, který se pravidelně do Číny vydává a přímo na místě samém čerpá vědomosti a léčebné postupy. Zároveň dohlíží na kvalitu preparátů, které jsou k nám do ČR dováženy.
Čínská medicína podobně jako ajurvéda, má staleté tradice, které nejen léčí v době nemoci ale, a to je hlavní, nemocem umožňují předcházet. Lékař praktikující tyto metody vám nedá jen bylinné přípravky, ale i cenné rady jak uvézt vaše tělo do souladu s přírodními zákony. Na našem území byla v minulosti také tradice léčby bylinkami, ale bohužel pro nás se církev zasadila o její zpřetrhání tím, že bylinářky vyhlásila za čarodějky a upalovala je na hranicích! Tak došlo ke zničení tradičních léčebných postupů, které šetrně uváděly fyzická těla do rovnováhy a lidem navracely zdraví. Věřím, že lidé kteří se nechtějí jen léčit, ale uzdravit pochopí, že tyto metody jsou k jejich tělu šetrnější a mají dlouhodobý léčebný účinek. Kdo se chce o čínské medicíně dozvědět více, než je v příbalovém letáku uvedeno, tomu knihu vřele doporučuji!

http://www.patentnimedicina.cz/
cz/ze-supliku-tcm/12-zlatych-pravidel-dusevniho-zdravi
Tady jsem vám dala odkaz na jeho stránky, má na nich množství zajímavých informací. :-)