Proti proudu

Proti proudu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409332/bmid_proti-proudu-Qh3-409332.jpg 4 278 103

Gwen Proctorová vyhrála bitvu a vytrhla své děti ze spárů bývalého manžela, sériového vraha Melvina Royala, a party jeho psychopatických kompliců. Ale válka ještě neskončila. Ne když Melvin utekl z vězení. A Gwen dostala mrazivou zprávu… Z jejího útočiště u jezera Stillhouse se stala past. Gwen svěří svoje děti po zuby ozbrojenému sousedovi a s pomocí Sama Cadea, bratra jedné z Melvinových obětí, vyráží na lov. Ale to, proti čemu jde, je horší než cokoli, čeho se bála v nejhorších snech – důmyslná a krutá hra s jediným cílem: zničit ji. Gwen se přibližuje ke své kořisti, opřít se může jenom o svůj vztek a touhu po pomstě. A jedno je jasné. Jeden z nich zemře... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Killman Creek , 2017


více info...

Přidat komentář

Evkae36
13.04.2024 5 z 5

Dobrá série, dobře se to četlo

Deia
25.01.2024 4 z 5

Prvú časť som čítala približne pred rokom a veľmi sa mi páčila. Ale ďalšie časti v slovenčine, samozrejme, nevyšli, ale keďže som bola zvedavá, tak som sa do pokračovania pustila v češtine. Už len kvôli tomu, že to bola vôbec prvá kniha, ktorá je písaná z pohľadu manželky sériového vraha (aspoň ktorú som ja čítala). Ani ma nenapadlo, aký ťažký život pre príbuzných takéhoto človeka môže potom byť. Ani tentokrát to Gwen nemá ľahké a veľa krát mi jej bolo ľúto. Hlavne keď jej nikto neveril, ani jej vlastné deti nie. Taktiež v tejto časti došlo trošku k zmene štýlu písania a bolo to snáď ešte čtivejšie - kapitoly sa striedajú z pohľadu Gwen, Sama (brat jednej z obetí, ktorý tiež túži po spravodlivosti), či Gweniných detí. S nimi som mala najväčší problém - ich kapitoly mi prišli rozťahané a nejak som sa do ich myslenia nemohla vcítiť, prišli mi veľmi nevďační a ich správanie bolo niekedy proste strašné. Ako zažili si toho veľa, ale aj tak. Ale inak ma kniha veľmi bavila, nemohla som prestať čítať a už dlho sa mi nestalo, že by ma príbeh takto pohltil. Bola som veľmi zvedavá ako to celé dopadne a Gwen som držala prsty, aj keď na to, ako stále hovorila o tom, že je na všetko pripravená, tak mi prišlo, že dosť často panikári. Ale tak tie situácie, do ktorých sa dostávala, neboli jednoduché a bola to jedna akčná situácia za druhou. Koniec je tentokrát celkom uzavrený, takže som zvedavá, čo na Gwen čaká v ďalších častiach, do ktorých sa určite čoskoro pustím.


moudivlacek
09.01.2024 5 z 5

Jestli se vám líbil 1. díl, určitě bude i tento. Předem doporučuji číst sérii popořadě.
Mel utekl z vězení a zase dá Gwyn vědět, že s ní a dětmi nepřestal. A ona ví, že nesmí jen čekat. Sam je jí po boku. Tentokrát ale se Melovi podaří Gwyn pořádně srazit na zem, najednou je na vše sama a vysloveně jde "proti proudu".
A v přímém ohrožení není jen Gwyn.
Tací lidé, zloduši, kteří se tu vyrojí, to je tedy něco. Normální člověk si myslí, že se to snad ani nemůže dít, já si myslím, že tohle je jen slabý odvar.
Jsem zvědavá na další díl.

SimonaP
29.10.2023 3 z 5

Nevím, přišlo mi to hodně nereálné a přehnané, ale číst se to dalo.

namornice
18.10.2023 4 z 5

Oproti prvnímu dílu série je tento o málo víc akční, je v něm několik překvapivých zvratů a je podán ze čtyř různých pohledů. Kapitoly vyprávěné Gwen, Samem a oběma dětmi byly zajímavým prvkem ze strany autorky a zafungovalo to dobře. Jsem zvědavá, jak to celé bude pokračovat.

Lucy
16.10.2023 5 z 5

Tahle série se opravdu povedla, druhý díl je sice o trochu slabší než první,ten byl skvělý. Ale čte se také skvěle, trošku pomalejší rozjezd na začátku to chce vydržet a určitě přečíst celou sérii.

de6978
13.10.2023 5 z 5

Druhý díl vůbec nezklamal !!! Nicméně je důležité přečíst díly postupně.

Na konci prvního dílu se dozvíte, že Gwenin manžel ( odsouzený vrah) utekl z vězení. A spolek Absolon, který ji pomáhal, je nakonec jen další internetový troll, který ji chce uškodit.
A tak se musí opět Gwen s dětmi skrývat. Ale to by nebyla ona. Nebude se skrývat, bude aktivně pátrat, po manželovi a spolku Absolon.

Odhalí spolek Absolon? Najde manžela a pošle ho zpět do vězení? A co děti? Nechtějí vidět oni svého otce ?

Napínavé až do samotného konce !!!!

Jana65
20.08.2023 5 z 5

Zase naprosto boží, už louskám další díl :-)

ydnac
05.07.2023 5 z 5

JDE SI PRO MOJE DĚTI!
A PRO MĚ!

Jediné co Gwen chce je, aby byli Connor a Lenny v bezpečí.
Jejich otec Melvin je brutální sériový vrah.
A je na svobodě!!!
Ve vězení čekal na trest smrti, ale podařilo se mu utéct...
Gwen a Sam (bratr poslední oběti) vyrážejí na lov a kořistí je tentokrát Melvin Royal.
Začátek mi připadal trochu rozvleklý, ale pak se děj rozjel na plné obrátky .
Vliv médií je vždycky velký, ale to co rozjel Absalom bylo nechutné, nelegální a odporné.
A ničilo to životy...

Napínavý druhý díl a jsem zvědavá na třetí.

Szekynka
09.06.2023 5 z 5

pecka knížka, nečekala jsem se bude lepší než první díl, ale byl. Sice se mi vůbec nelíbil námět a toho jak promyšlené celé bylo ale to spíše z lidského hlediska, jinak kniha jako taková byla parádní, četla se sama.

Kami33
14.05.2023 5 z 5

Po prvním dílu, který byl čtivý i napínavý, přichází druhý, který je skoro stejně dobrý. Děj má spád hned od začátku, protože již víme co a jak- tedy my, co jsme první díl četli. A tak se s Gwen a Samem vydáváme vyřešit problém s Melvinem. Moc se těším, co se bude odehrávat ve třetím díle.

ArwenAragorn
14.04.2023 3 z 5

60%
Už nejsem Gina. Gina byla nesmělá, bojácná a slabá.
Gina by se bála, že si pro ni Melvin přijde. Gwen Proctorová je na něj připravená.
V hloubi duše cítím, že se to celé smrskne jenom na nás dva. Na pana a paní Royalovy. Nakonec, vždycky to tak bylo.
_______________________________________________________________________________________________________________
Vychválila jsem první díl, tady u toho se budu držet víc při zemi. Hodně mi tam vadila opakující se falešná videa a reakce na ně rodiny Gwen a jejích blízkých. Jinak v podstatě nemám dál co bych thrilleru vytkla a doporučuji ho k přečtení.

Jenny46
20.03.2023 5 z 5

Wau teda to byla adrenalinová jízda kvůli, které jsem šla spát až ráno...
Pokračovaní ještě lepší o malinko než 1 díl nevím na co jsem čekala takovou dobu. Tady je jasný, že se musí číst od začátku, aby se kniha pochopila, i když několikrát se zmíní co se stalo a proč Gwen schová děti, utíká, loví...
To bylo tak napínavé, že jsem se strachem otáčela stránky jaké překvapení na Gwen čeká, moc doporučuji a hurá na další díl 5*

klokan.1905
07.03.2023 5 z 5

Proti proudu...
V pořadí druhé pokračování ze série Jezero Stillhouse... Dostala se Vám do rukou tato kniha? Nečetli jste však předchozí díl této série, který měl název Na dně? V tom případě byste měli knihu Proti proudu odložit a přečíst si nejprve díl předchozí... Proč? Předchozí dění by Vám totiž poměrně dost chybělo...
K samotné knize Proti proudu...
Autorka trochu změnila styl psaní, toto pokračování je totiž popisováno z pohledu čtyř osob... Hlavní hrdinky Gwen Proctorové (nebo chcete-li původním jménem Giny Roaylové - manželky sériového vraha), dále pak z pohledu její dcery Lanny, poté i z pohledu jejího syna Connora a v neposlední řadě i z pohledu Sama Cadea (bratr jedné z obětí vražedného řádění Melvina Royala)...
Téma knihy je v podstatě dané předchozím dílem, došlo totiž k úniku z vězení Melvina Royala... Víc ze mě nedostanete... ;-)
Kniha si rozhodně zaslouží Vaši pozornost... Já bych ji po jejím přečtení ohodnotil 90 procenty... Určitě v brzké době sáhnu i po zbylých vyšlých dílech, které na mě vykukují z knihovny...

Pavlína2019
23.02.2023 5 z 5

Vynikající 2. díl, vynikající autorka!
Jsem nadšená, thriller přesně jak má být.

Akční, napínavý, návykový, takže se nedá přestat číst... ale dokonce mě v půlce netypicky i dojal.

Opravdu dobře napsané až se člověk diví.
Rozhodně doporučuji!

Gibis
07.02.2023 5 z 5

Jak byl první díl série napínavý a strhující, tak druhý je teda ještě mnohem rychlejší jízda! Jestli se pustíte do čtení, tak si nic moc neplánujte, protože tuhle knížku odložíte jen stěží :)
Když už vám bude připadat, že Gwen je na tom nejhůř jak může být, všechno se ještě zhorší a vypadá to naprosto beznadějně, byla jsem napnutá jak kšandy, jak tohle může dopadnout. Rozhodně doporučuji ke čtení a také doporučuji sérii číst po řadě od prvního dílu.
A jsem hodně zvědavá, jak bude autorka pokračovat, protože v tomto druhém díle vypadá všechno uzavřeno a vyřešeno, takže se moc těším na pokračování.

danielosbourne
05.01.2023 4 z 5

Autorka ve druhém dílu na nic nečeká a rozjela perfektní jízdu, která šlape od první stránky. Co se mi hodně líbí je to, že příběh není prvoplánový. Autorka hází svým postavám klacky pod nohy a nejednou jsem si u čtení říkal: " To jsem teda zvědavý, jak se s tímhle chceš vypořádat." No....dokázala to a přišpendlila mě ke stránkám způsobem, kdy jsem knihu opravdu nerad odkládal. Doufám, že v podobném duchu budeme pokračovat i v dalších dílech.
Plné hodnocení nedávám jen proto, že je příběh někdy opravdu hodně přitažený za vlasy. Ale miluju to :D.

Kopretinka784
22.11.2022 4 z 5

Zvědavost, které se objevila po přečtení 1. dílu série - Na dně, mě zavedla do knihovny pro 2. díl. Napínavý příběh oživil pohled na situaci více postav, zvláště dětí.
A opět jsem zvědavá, co se bude dít dál, když už relativně hlavní nebezpečí pominulo.

petrsema
26.10.2022 2 z 5

Ok - musím přiznat, že tohle už bylo malinko lepší než tragická jednička - prospělo tomu vyprávění z pohledu více postav - ale stále platí...horší průměr ve všech ohledech...

.berenika.
25.10.2022 5 z 5

(SPOILER) - tohle se opět krásně četlo, skvělé dělení kapitol!
- o to větší zážitek, když příběh vypráví i děti
- díky smrti exmanžela/sériového vraha mě moc zajímá pokračování této série, zda to bude stále ono