Na co slova nestačí

Na co slova nestačí https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488476/bmid_na-co-slova-nestaci-0CE-488476.jpg 5 795 216

Dopisy ztraceným série

< 2. díl

Volné pokračování bestselleru Dopisy ztraceným o sdílení těch nejtajnějších pocitů Volné pokračování bestselleru Dopisy ztraceným o sdílení těch nejtajnějších pocitů Rev Fletcher bojuje s traumaty z minulosti. S adoptivními rodiči po boku se mu to daří… ale s dopisem od jeho násilnického otce se vše vrátí. Emma Blueová radši programuje vlastní počítačovou hru, než aby čelila rozpadajícímu se manželství svých rodičů. Jenže ji kontaktuje online troll, kterého se začne bát. Když se Rev a Emma potkají, zatouží sdílet svá tajemství. Věci však začnou být nebezpečné – a jejich vzájemná důvěra projde tím nejtěžším testem.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

More Than We Can Tell , 2018


více info...

Přidat komentář

Danielka959
07.04.2024 5 z 5

Tuto knížku jsem vzala z mamčiny police a rozhodně jsem si ji musela přečíst. Bylo tam tolik emocí najednou a na konci knížky jsem se rozbrečela (ale knížka dopadla dobře). Přečetla jsem ji během tří dnů a opět můžu doporučit (myslím si že na věku nezáleží a že si to můžou přečíst jak teenageři tak dospělí). Do Emmy jsem se hodně vcítila byla jsem ji dost podobná a jsem rada že jsem si ji přečetla ;))

Sariklen
05.04.2024 5 z 5

Kvalitou si nezadá s prvním dílem. Je to nabité emocemi tak moc, že si připadáte, jako byste stáli vedle postav, prožívali to s nimi a jenom tajili dech. Příběh je dramatický, těžký, silný a zároveň v něm svítí linky laskavosti, lásky, důvěry a pochopení. Hrozně se mi líbí, že chování postav není někdy ideální, tak je tomu i ve skutečném životě. Každý děláme chyby nebo někdy kopeme kolem sebe a děláme naprosto nerozumná rozhodnutí. Příběh také nabízí palčivá aktuální společenská témata, nad kterými bolí se zamýšlet, ale o to jsou důležitější. Zkrátka – kniha má naprosto všechno a ještě něco navíc :)


11191
02.02.2024 3 z 5

Knížku jsem přečetla během letu z dovolené. Jsem ráda, že autorka rozpracovala příběh Reva do samostatného příběhu, už v prvním díle mě zaujal. Knížka je plná emocí a čte se skoro sama, za mě příjemná rychlovka kterou můžu jen doporučit.

Eliska08
24.12.2023 5 z 5

Úžasný příběh plný silných emocí, které jsem při čtení zažívala. Druhý díl je stejně úžasný jako ten první a ráda si od autorky ještě někdy něco přečtu!

Veveruška320
27.11.2023 5 z 5

První díl byl krásný a tento ve mě nechává stejný pocit.Nedokážu příběhu nic vytýkat. Je prostě svižně čtivá,a říkáte si ještě jednu kapitolu a ještě jednu a najednou máte půlku knihy přečtenou a vy si přejete,aby ten příběh pokračoval dál...:o))Prostě úžasné...

Mon1378
03.11.2023 5 z 5

Dostala jsem ji k Vánocům a byl to ten nejlepší začátek, protože právě tahle kniha mě usvědčila v tom, že chci číst další knihy v tomhle žánru.
Opravdu krásně napsaná. Plno závažných témat dnešní doby. Sama jsem se kolikrát přistihla, že myslím na to, že na světě je vlastně tolik lidí co trpí.
Postavy jsou opravdu fantastické a příběh prostě dokonalý. Nemám prostě slov.
Jednoduše, kniha je naprosto skvělá.

Knihomol_ka
19.10.2023 5 z 5

Znáte takový to, že si přejete, abyste příběh nikdy nedočetli? Přesně takový pocit mám u této série. První díl byl pro mě asi o chlup lepší a zanechal ve mně všechny pocity. Druhý díl je na stejný vlně. Miluji autorku, protože se zabývá vážnější tématikou a otevírá nám ve spoustě věcech oči. Řešíme tu nelehké témata.

Hlavní postavy jsou Rev a Emma.
Rev se objevuje už v prvním díle, kdy je nejlepší kamarád Declana. Rev si prošel šíleným dětstvím, které ho nepěkně poznamenalo. Když popisoval co se mu vlastně přihodilo, tak jsem sotva dýchala.

Emma není typická holka. Je velmi chytrá a nadaná. Vytvořila vlastní počítačovou hru. V jejím příběhu se ukazuje, jak je těžké být ženou či dívkou v dnešní době.

Líbí se mi, že příběh se čte sám. Je plynulí a zajímavý. Objevují se tady i postavy z předešlého dílu. To já oceňuji páč jsem si je zamilovala a ráda jsem s nimi strávila nějaký ten čas.

Knihomolka97
17.10.2023 5 z 5

Kniha ani nepotřebuje nějaké dlouhé zhodnocení, protože je jednoduše naprosto skvělá. Řeší aktuální závažná témata, která by neměla být opomíjena, ať už týrání dítěte, kyberšikana a další. Je to silná kniha, při které mi několikrát vyhrkly do očí slzy.
Rev mě zaujal už v Dopisech a tady jsem si ho úplně zamilovala. Líbil se mi i jeho vztah s Declanem, opravdoví kámoši, kteří se navzájem podrží.
S Emmou to bylo trochu komplikovanější. I když bych v její kůži nechtěla být ani za nic, nesnižuji zavažnost situace, ve které se ocitla, tak mi místy svým chováním byla šíleně protivná. Kopala kolem sebe a ubližovala blízkým lidem, myslela hlavně na sebe a nepřemýšlela.
Romantická linka zde není nijak výrazná, což je dobře, vyvíjí se moc pěkně.
Závěr se vyklubal v pěkné drama, ale hned jsem si říkala, že mi tam něco nehraje a bum, bylo to.
I přes nemile chování Emmy hodnocení nesnížím ani o píď a dávám plný počet 5*/5* a doporučuji obě knihy. Opravdu čtenáři něco předají.

Librorumistka
21.06.2023 5 z 5

Knihy do Bridgit Kemmerer jsou naprosto skvělé heavy contemporary a ani tato není výjimkou. Obě hlavní postavy se chovají uvěřitelně a hlavně na čtenáře přenášejí emoce, které prožívají. Zápletka jako taková je také povedená, kniha je velmi čtivá a zároveň krásně napsaná. Velice se mi líbilo také vykreslení vztahů s rodiči. V knize jsou dobře zachyceny jak negativní emoce, tak pocity naděje. Na konci jsem se do příběhu natolik vcítila, až jsem četla se zadrženým dechem a o postavy jsem se bála. Celkově se jedná o brilantně napsaný, chytlavý příběh s citlivě zpracovanými vážnými tematy, který ve vás vyvolá opravdové emoce. Za mě rozhodně ano!

Nina...
07.06.2023 5 z 5

Super knížka, kdyby to šlo dala bych o hvězdičku navíc ...

lištička123
29.05.2023 5 z 5

Skvělá knížka, stejně jako Dopisy ztraceným. Dojemná, čtivá, silné téma.

uzivatel5475
24.05.2023

Tuhle knížku jsem si nutné potřebovala přečíst, protože -- HALÓ?! -- ji napsala Brigid Kemmerer!
A byla opravdu skvělá!! Sice trošku temnější témata, ale dobře zpracovaná.
Ale celou dobu, co jsem četla knížku, jsem nemohla jinak a nejradši bych Revovi a Emmě řekla, ať se prostě přestanou hádat kvůli blbostem ať se radši dají (zase)
dohromady !!!

Vlci.Sestra
30.04.2023 5 z 5

Úžasná a krásně napsaná kniha s dojemným dějem, která vás chytí a už nepustí. Miluji postavy Reva a Declana, dokonce je mám radši než dívčí hrdinky v obou dvou dílech, což se u mě zas tak moc nestává. Oni jsou prostě takoví správní kluci, které společnost postavila na špatnou stranu.
U tohoto dílu si tolik nepobrečíte jako u prvního, ale ta chemie mezi Revem a Emmou je skvělá. Moc se mi líbilo, že se tu objevovali postavy s Dopisů a mohli jsme se tak podívat, jak to s nimi dopadlo.

Debbra
14.03.2023 3 z 5

Velice zajímavé životní příběhy dvou mladých lidí. Člověk nechce ani pomyslet, že by něco takového mohl prožít. Je to druhá kniha, kterou čtu od této autorky a rozhodně nejsem zklamaná. Knížka byla velice čtivá a pořád se v knize vlastně něco dělo. Za mě super :)

TBRbezkonce
10.02.2023 5 z 5

Nevím, čím to je, ale Dopisy ztraceným se mi líbily víc, nicméně jen nepatrně, a tak i tahle knížka se zařadila do mých srdcovek. Je to opravdu silné, ale o to víc krásné. V knize se dočítáme nejenom o otřesné historii Reva a špatné situaci Emmy, ale celý příběh je protnut nadějí, že i pro lidi s nešťastnou minulostí existuje šťastný konec.
Zároveň oceňuji že autorka zapracovala do příběhu i téma bezpečnost na internetu úplně nenásilným způsobem.

Mikoláška
10.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha, stejně jako předchozí díl, se četla velmi svižně, měla spád a nebyla žádná hluchá místa. Víc takových pěstounů jako měl Rev. Emma opravdu trošku naivní - sedat k někomu do auta koho znám jen virtuálně. Ale jak se praví (i v knize) zoufalí lidé, dělají zoufalé věci.

Akléda_
11.01.2023 4 z 5

Stejně jako minulý rok jsem se letos rozhodla začít knížkou od Kemmerer a lépe jsem udělat nemohla. Doufala jsem, že dostanu knížku ještě o krapet lepší než byly Dopisy, což se stalo. Musím ale říct, že první polovinu knížky mi tam něco chybělo. Ani po dočtení nevím, co přesně to bylo, ale je to důvod, proč jsem nedala 5*. Jinak to ale bylo geniální. Emma a Rev, ten jejich vztah a hlavně ta romantika, to bylo něco tak úžasného! Moci vidět jak se ti dva sbližují díky vzájemnému sdílení svých traumat bylo něco tak intimního a šokujícího, že jsem nedokázala jinak než zírat a obdivovat. V knize je spousta nádherných myšlenek, ale zároveň i pasáží, které bolely a já chtěla hlavní hrdiny umačkat v objetí. Posledních cirka sto stran byl fakt nářez. Celou dobu jsem si myslela, že to heavy téma je těžká minulost Reva a troll na Emmy serveru, ale těch posledních sto stran? Panebože. Nedokázala jsem přestat číst, nedalo se odtrhnout. Bylo to něco tak děsivě reálného a zároveň neuvěřitelného, že se mi skoro nechtělo věřit, že se to děje. Autorka zvládla krásně ukázat, že nikdy nevíme co se může stát a z toho konce mě fakt mrazilo, bylo mi špatně a držela jsem všechny palce, aby to dopadlo dobře. Zůstala jsem s otevřenou pusou a jen zírala co jsem to právě přečetla. Úchvatné dílo, které jsem si užila ze všech možných úhlů pohledu, i přes to, že jsem z konce lehce traumatizovaná.

kamithereader
09.01.2023 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, která pracuje s tématy, o kterých se zas tolik nemluví. Střídavě se zde vypráví příběh Emmy a Reva, přičemž mi Rev přirostl k srdci. Velmi krásný a emocionální příběh, který určitě stojí za přečtení. (i slzička ukápla) Myslím, že tento nádherný příběh jsem rozhodně nečetla naposledy.

Kackac77
18.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Tato knížka se mi moc líbila. Popisuje střídavě příběh Reva a Emmy. Rev má za sebou hrozně dětství, je týraný svým otcem, ale my ho poznáváme až ve chvíli, kdy už je v pořádku u své adoptivní rodiny. Přijde mu dopis od jeho biologického otce a najednou je zpátky strach. Jsou tam krásně vykreslené pocity Reva, co mě zaujalo byly ty jeho domněnky, jak na to (kontakt s otcem) budou reagovat jeho rodiče. Jak by všechno bylo jednodušší, kdyby si lidi říkali všechno narovinu, jak to cítí, nemusely by vznikat ty propasti mezi lidmi plné domněnek....
Druhá linka příběhu je o Emmě a znovu, stejně jako u Reva. Kdyby se svěřila matce, co cítí, jak věci vidí ona...tak by se nemuselo na konci knihy dít to drama...
Zkrátka je to moc hezky napsané, velmi čtivé, dojemné, doporučuji.

JaneH
29.11.2022 5 z 5

Jedním slovem dokonalé!
Dle mého názoru je to nejhezčí kniha, kterou jsem tento rok přečetla.
Děj, který vás chytne za srdce.
Dokonce se mi líbila ještě víc než díl první.
Doporučuji všem!