Supertým

Supertým https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429042/bmid_super-tym-C88-429042.jpg 4 53 13

Mýty (Bill Willingham) série

< 16. díl >

Čas mágů a hrdinů skončil. Přichází čas… superhrdinů! Nebo snad existuje nějaký jiný důvod, proč dává Pinocchio dohromady tým a vymýšlí mu těsně přiléhající kostýmy? Mýty, do boje!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Fables: Super Team , 2011


více info...

fvalek
fvalek
11.07.2023 3 z 5

Přestože jsem se opravdu těšil na "supertým" a další věci, tak mě obsah celého dílu opravdu hodně zklamal. Jednak ano, jak se už píše níže, ta hra na hrdiny byla docela dost zbytečná, obzvláště v tak vážné situaci, a nedávalo to v podstatě vůbec smysl. Druhá věc byla další střet s Temným, který se vyřešil víceméně na dvou stranách. Už jsem si zjistil, že existuje crossover s Mezi řádky, konkrétně 9. díl Mýty mezi řádky, kde se střety s Temným řeší mnohem více a je to tam mnohem drsnější, ale i obsáhlejší a výpravnější. To mi přijde opravdu podivné, že hlavní zápletka se řeší v crossoveru mimo hlavní sérii a originál je zakončený... no takhle. Je to škoda, promarněný potenciál a mám hrozný pocit neuspokojení a nenasycenosti mojí fantazie i děje. Navíc se objevila spousta jiných úseků, kde se potenciál dal naplnit mnohem víc (jsem jediný, kdo čekal pusu mezi Ozmou a Pinocchiem?).

Jediné pozitivní na tomhle díle vnímám v Bufkinovi a jeho putování domů, které sice bylo jen naznačené, ale těším se na další jeho příběhy. Dál pak Severák a jeho morální dilema, které taky bylo dost zkratkovité, ale jeho postava je prostě borec. Přestože tenhle díl dopadl jak dopadl, myslím, že tam je ještě spousta nedokončených věcí a asi se těším na další díly, ale prostě z toho nemám úplně naplněný pocit. Co nejdříve si seženu ty Mýty mezi řádky a trošku si spravím chuť a doplním mezery.

TomTomis
TomTomis
06.02.2022 4 z 5

Tento díl mě poněkud zklamal. Mám pocit, že série už asi mohla i skončit. Možná Růženkou, kdyby byla uzavřenější v ději. Tohle hraní si na hrdiny mě dost otravovalo, ale věřím, že se může líbit. Boj je vyřešen. A komiks stále tímto dílem nekončí.


a.k
a.k
23.06.2021 4 z 5

Netušila jsem, že jde už o 16. díl v pořadí. Zcela nepolíbená předchozím dějem mi proto přišlo, že kdybych znala sérii od začátku, užila bych si knihu lépe.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
28.04.2021 5 z 5

Upřímně? Za mě strašně milá, hezká a vtipná vata, která to nejlepší přinese až na konci. Předpokládám tedy, že (podle názvu dalšího dílu) dojde na velké rozhodování, které asi bude poměrně emoční. Doufám. Ale teď k Supertýmu.

Supertým je především vtipný počin, kde si Pinocchio, usmyslí, že chce tým superhrdinů. A když už, tak se všema klišé! A bylo to vážně mile vtipné.

Konec byl vážně miloučkej. No, pokud se právě s touhle postavičku ještě setkám, vůbec mi to nebude vadit

elenai
elenai
27.12.2020 4 z 5

Už šestnáctý díl v pořadí a pořád mě má čím překvapit. Zde tvůrci svým neodolatelným způsobem vzdávají hold superhrdinským komiksům. Bavila jsem se skvěle a závěr byl docela šokézní, ale nebudu spoilovat. :-) Bohužel jsem se u pár epizodek kvůli dlouhé čtecí prodlevě trošku nechytala, tak jsem si tento díl užila o ždibínek méně než předchozí. Ale to se určitě změní, až si jednou dám re-reading celé série. Těším se už teď!

KubaHanzelin
KubaHanzelin
30.08.2020 4 z 5

Hromada narážek na superhrdinské komiksy, Pinochio alá Profesor X opravdu pobavil, ale celkově to bylo takové.. nemastné neslané. Pan Temný padnul jak moucha poměrně trapným způsobem, místo dalšího epického souboje, bohužel téměř nic tentokrát nepřekvapilo
..ale!
Otevřelo se několik dalších dějových linek, které by mohly být opravdu zajímavé a za to palec nahoru, uvidíme jak se to bude vyvíjet dál, i když už mám po tomto díle (16. z 22) pocit , že se pomalu, ale jistě blížíme do finále..

jarynek
jarynek
18.08.2020 3 z 5

Pominu-li crossover, tak asi zatím nejslabší díl. Celé to bylo takové sterilní bez napětí, emocí, překvapivých zvratů. Supertým se vlastně nekonal a neohrožený záporák byl přemožen nakonec až příliš lehce a příliš rychle. Tak snad další díl bude povedenější.

Kapis
Kapis
21.07.2020 4 z 5

Trochu moc strojené, čelí se konci světa a puf, z panelu na panel hotovo, trochu slabší díl v celé této úžasné sérii. Věřím, že zbylých 6 dílů přinese ještě něco zajímavého.

adevr
adevr
20.07.2020 4 z 5

Příběh stále pokračuje, a drží si tempo. Vznikají nové situace, objevují se další postavy, a také i jiní, ukrutnější nepřátelé. Komiksová sága jako noha z chaloupky Baby Jagy.

Hwaelos
Hwaelos
06.07.2020 3 z 5

Dojem, že po porážce Gepetta série přinejmenším stagnuje a nemá se kam vyvíjet, tenhle díl jenom umocnil. Ústřední problém se vyřešil zásahem "deus ex machina" a kdyby nebylo buffkinovské linky, jen těžko by se na Supertýmu hledalo vůbec něco pozitivního.

Disease
Disease
10.06.2020 3 z 5

Je tam sice spousty narážek na superhrdinské komiksy a docela jsem se bavil, přesto ale slabší díl, i když příště při kontinuálním čtení ho možná ocením výš.

Mooneylan
Mooneylan
15.05.2020 5 z 5

Dobrý no... Zase mám pocit, že se stala spousta věcí, ale další spousta věcí se otevřela a já chci číst dál!!! Jinak cením fór se superhrdiny (obzvláště s Pinochiem v kolčkovém křesle). Palec hore a těšení na další díl.

Felipé
Felipé
23.04.2020 5 z 5

Tradičně vynikající Mýty, tentokrát navíc s lehkým superhrdinským námětem. Opět nechybí výborný humor a překvapivé zvraty v příběhu. I když se jedná už o 16. knihu v sérii, Mýty si dál uchovávají svoje kouzlo a vyvolávají obrovskou chuť na další pokračování.