Vikingové

Vikingové https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44954/bmid_myty-a-legendy-vikingove-icm-44954.jpg 4 72 12

S odvážnými Vikingy se vydáme hledat hranice světa a čelit přitom bouřím a různým nástrahám.

Žánr:
Literatura světová , Mytologie , Pro děti a mládež

Vydáno: , Gemini (ČR)
Originální název:

Les Vikings, Mythes et légendes , 1989


více info...

Přidat komentář

Hakate
30.09.2021 5 z 5

Série, na které jsme vyrůstali, skvělé sepsané příběhy, doplněné krásnými ilustracemi.

Marekh
25.08.2020 5 z 5

Jedná se o knihu, kterou jsem vlastnil v dětství. Líbily se mi ilustrace. Kniha je docela krátká, ale to mi v dětském věku vůbec nevadilo. Kniha má křídový papír.


Lessana
04.06.2020 4 z 5

Nostalgická spomienka (plných pestrých farieb a podmanivých ilustrácií) na chvíle, keď som ležala s knihou v rukách na koberci v detskej izbe pri otvorenom balkóne... :)

MP17
10.11.2019 5 z 5

Skvělé zpracování, příběhy poutavé a ilustrace dokonalé, přitom se čtenář v závěrečné části dozví i opravdu zajímavé informace.

Delirium
10.03.2018 5 z 5

Jako většina jsem tuto knihu četla jako malá a dnes jsem na ní znovu narazila. Vskutku úžasné dílo. Po dlouhé době můžu dokonce i říct že ilustrace jsou překrásné.

Miro.slav
30.10.2017 5 z 5

Naozaj nádherná kniha, ktorá slúži na priblíženie sa mytologickým príbehom Vikingom. Som rád, že knižku som mal možnosť prečítať v dobe detstva a zanechala tak vo mne nielen nostalgiu, ale aj naznačila moje ďalšie literárne smerovanie. Ďakujem.

Vidlička
13.10.2017 5 z 5

Celá série jednoznačně 5*! Jedny z nejkrásnějších knížek, které jsem jako malá četla, a které mě naprosto uchvátily i díky přenádherným a barevným ilustracím. Doufám, že i dnešní děti si k nim najdou cestu...

Dáma s hrnstjm
07.05.2017 4 z 5

Severské legendy, kterým neubírá na působivosti ani maximální zestručnění, kterého se jim zde dostává. A tradičně krásné ilustrace! Tentokrát se ale knize trochu vymstil styl celé série, kdy je text tištěn do malovaných "obrazů" - černé písmo na tmavě modrém nebo fialovém pozadí prostě nejde dobře vidět. A vzhledem k temnotě vikingských legend je tato situace poměrně častá... Ale jinak je to skvělá kniha, u které si člověk uvědomí, jak moc Vikingové kdysi zatnuli zuby do zbytku Evropy, když jejich otisky vidíme dodnes!

PavelKrnak
30.12.2016 4 z 5

Škoda, že jsem se k této knížce nedostal v období rané náctiletosti, kdy by mi nejspíš sedla perfektně. Nyní, v dospělém věku, mi text někdy přišel až příliš jednoduchý. Občas je daná informace dokonce opakována, nejspíš za účelem snazšího pochopení.
Text na zadní straně mluví vesměs pravdu - kniha je nenáročná, avšak poutavá. Nevím, zda bych hovořil o "konfrontaci" s historickou faktografií. Závěrečných několik stran spíše jen opakuje to, co je řečeno předtím v mýtech a doplňuje archeologické a jiné zajímavé údaje, například také o náboženských předmětech a runovém písmu.
Překrásné malby jsou nesmírně působivé a nedlouhé příběhy alespoň dávají prostor čtenářově fantazii.
Mladým čtenářům se zájmem o tuto tématiku vřele doporučuji.

Terva
02.06.2015 5 z 5

Jo, jo a zase jo, Vikingové jsou borci a borci jsou i ti, kteří dali do kupy tuto knihu. I když nejtenčí kniha ze série, obsahově je nejsilnější.

Issiriana
12.10.2014 5 z 5

Nádherné kresby, které v knížce doplňují text mýtů. Moc hezky zpracováno a čtenář se zde hodně dozví o severské mytologii. ^^

Standa Šebek
04.09.2013 4 z 5

Nádherně ilustrované Mýty a legendy - Vikingové mi nedávají zapomenout na dětství a na nadšené poznávání fantastických bájí z mrazivého severu: Na počátek světa, na ledové obry, kteří se zrodili z ledovců a na sympatické trpasličí kováře. Na silného a moudrého jednookého Odina, na statečného a mocného Thora se zlatým kladivem, na strážce duhy Heimdalla a proradného šprýmaře a lháře Lokiho.