Indiáni

Indiáni https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365732/bmid_myty-a-legendy-indiani-wMq-365732.jpg 5 35 5

Bizóny v Amerike vedia rozprávať a vychovávať stratené deti, orly a vlky ochraňujú kmene, draky driemu na brehoch jazier, čierne havrany kradnú hviezdam svetlo, zlí duchovia chystajú pasce na mladých bojovníkov a zlomyseľné kojoty sa prechádzajú medzi zemou a nebom. Bohovia, bájne bytosti, šťastní i nešťastní hrdinovia odjakživa zapĺňali ľudské sny. Edícia Mýty a legendy sa pokúša vzkriesiť bojovníkov, nezvyčajné zvieratá a tajomných bohov, ktorí najviac ovplyvnili naše predstavy.... celý text

Mytologie Literatura naučná Historie
Vydáno: , Gemini (SK)
Originální název:

Les Indiens, Mythes et légendes , 1992


více info...

Přidat komentář

Hakate
30.09.2021 5 z 5

Série, na které jsme vyrůstali, skvělé sepsané příběhy, doplněné krásnými ilustracemi.

Belanna
30.09.2021 5 z 5

Tuhle knížku mám nejraději (z těch, co mi ještě zbyly). Příběhy dokáží vtáhnou a navíc spojení s ilustracemi, nemá to chybu.


Eeve
06.04.2021 5 z 5

Túto knižku milujem. Od malička som mala rada mytológiu a rôzne legendy, mám toho načítaného spústu, a táto knižka je presne pre mňa - krásne realistické ilustrácie, úžasné indiánske báje a legendy, vždy som sa do nej vedela absolútne ponoriť. Nemám vôbec žiadnu výtku, okrem toho, že by dokonca mohla byť trocha dlhšia :) Ale zas textu je tam habadej, takže to sa vyvažuje. Obdivujem indiánsky spôsob života, ich súznenie s prírodou, úcta voči každému živému (i neživému) tvorovi, kamienku, rastlinám, stromom, Slnku či vetru... Nič nemôže byť krajšie a lepšie.

Marekh
09.02.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem obdržel od mého dědy, když mi bylo asi 10 let, ale tuto knihu již nevlastním. Děda se vždy odvolával na Indiány, na jejich způsob života. Pamatuji si, že když jsem byl malý, tak jsme na toto téma častokrát zabrousili. Do dnešního dne vaří "indiánskou" polévku, která mi moc chutná.

Kniha se mi líbila včetně nádherných ilustrací.

Vidlička
13.10.2017 5 z 5

Celá série jednoznačně 5*! Jedny z nejkrásnějších knížek, které jsem jako malá četla, a které mě naprosto uchvátily i díky přenádherným a barevným ilustracím. Doufám, že i dnešní děti si k nim najdou cestu...

Štítky knihy

mýty a legendy pro děti Indiáni

Autorovy další knížky

Alain Quesnel
francouzská
1993  90%Indiáni
1992  92%Egypt, Řecko, Galie

Kniha Indiáni je v

Přečtených53x
Doporučených3x
Knihotéce36x
Chystám se číst11x
Chci si koupit39x
dalších seznamech2x