Mýty a legendy amerického kontinentu

Mýty a legendy amerického kontinentu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44949/bmid_myty-a-legendy-americkeho-kontinent-Qpq-44949.jpg 4 76 8

Sbírka mýtů a legend z amerického kontinentu. Octnete se ve světě tajů a kouzel. Rozhodně zajímavé čtení.

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Gemini (ČR)
Originální název:

L´Amazonie, Mythes et légendes , 1988


více info...

Přidat komentář

LordByron
29.03.2024 4 z 5

Pekná milá knižka, krásne obrázky, spracovanie trošku pre detičky, ale aj ja som si to rád prečítal.

luksky
24.11.2022 3 z 5

Vzpomínky na mladá léta. Tyto knihy jsem měl hodně rád.


Hakate
30.09.2021 5 z 5

Série na které jsme vyrůstali, skvělé sepsané příběhy, doplněné krásnými ilustracemi.

Miro.slav
30.10.2017 5 z 5

Krásne farebné, príbehovo exotické,malý čitateľ má chuť vycestovať do Južnej Ameriky a šplhať na zrázne štíty. Excelentný pokus, ktorý otvára obzory nielen deťom a mládeži. Také niečo sa už dnes, v dobe všadeprítomného internetu, nevidí.

Vidlička
13.10.2017 5 z 5

Celá série jednoznačně 5*! Jedny z nejkrásnějších knížek, které jsem jako malá četla, a které mě naprosto uchvátily i díky přenádherným a barevným ilustracím. Doufám, že i dnešní děti si k nim najdou cestu...

Briv
23.02.2017 5 z 5

Na tuhle knihu jsem skoro zapomněla. Četla jsem ji, když jsem ještě byla na základní škole a pamatuji si, že se mi moc líbila. Tehdy jsem měla období, kdy mě úplně fascinovali indiáni, ať už v Severní nebo Jižní Americe. Říkala jsem si, že Eldorádo přece musí někdo najít:).

Terva
02.06.2015 5 z 5

Asi nejlepší kniha z těch čtyř, co vlastním. Nádherné, barevné a velmi inspirativní příběhy.

pet-kyval
06.12.2010 4 z 5

[034/10] I když jsem původně chtěla dát hvězd pět, nakonec jsem se rozhodla trochu od svého nadšení slevit.

Po grafické stránce je to kniha vynikající. Doprovodné ilustrace může závidět kdejaká encyklopedie a naučné pasáže jsou skvělým zpestřením. Možná bych je jen předhodila před každou kapitolu. Logicky by mi asi sedělo víc seznámení se s jejich zvyky, jídlem a oděvy a až teprve potom se zaměřit na mýty a legendy. Každopádně tak či onak to dohromady drží velmi pěkně a dá se předčítat i malým dětem místo klasických pohádek. I když místy je to docela maso (hlavně při zapojení představivosti), stále se to drží podobné "střídmosti" jako britské či keltské pohádky.

Proč dávám tedy ty čtyři... Nelíbila se mi poslední část. Jistě, postupné odhalování Nového světa prostřednictvím námořních výprav ze starého kontinentu je zajímavé, ale daleko více by se mi tam hodily legendy severských indiánů. Máme tam Amazonii, Inky, tak proč ne třeba potomky vikingských mořeplavců? Těm je věnována jen historicky doložená část, což je tak trochu škoda.

Jinak si ale myslím, že za přečtení to stojí a člověk si udělá celkově obrázek o náboženství Jižní Ameriky a spol.