Mýty a báje od A do Z

Mýty a báje od A do Z https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42467/bmid_myty-a-baje-od-a-do-z-7na-42467.jpg 4 8 4

Průvodce světem mýtů, hrdinů, polobohů, bohů a bohyní. Členěno zeměpisně i tématicky. Heslovité uspořádání. Bohatě ilustrováno.

Žánr:
Mytologie , Encyklopedie

Vydáno: , Metafora
více info...

Přidat komentář

mulderka
20.07.2022 4 z 5

Spatřena ve výprodeji knih z knihovny, jako nová za 10 Kč: Nevěřím svým očím.TO MUSÍM MÍT!!! Že by se snad konečně dalo počíst a probrat i něco jiného než všeobecně popkulturou omletý Artuš a Odin???
Takže ji mám a nedočkavě se dávám do čtení.

První - teoreticko-odborná část: za plný počet, hlavně pro vážnější zájemce.
Druhá - vyprávěcí část /ukázky z mýtů všemožných národů a etnických skupin/: občas trochu moc zkráceno na holou kostru, bohužel čtivost a umělecká hodnota příběhu tím jde dolů. Zato jsou hezky vidět souvislosti a symboly, které přecházejí z kultury do kultury, mnohdy se najdou styčné body tam, kde by se to kvůli vzdálenosti v prostoru i čase ani nezdálo možné. Pozor, hodně sexu!!
Doprovodné ilustrace, fotky a celková grafická úprava: reprezentativní :-)

Nejvíc ze všeho mi tahle knížka připomíná obrovskou bonboniéru s mlsky všeho druhu, k olíznutí a následnému nasměrování ke konkrétnímu pytlíku s bonbony, které vašemu jazyku a vkusu lahodí nejvíc.
Tak tedy dobrou chuť :-)

PS: Slovanské mytologii zde musely stačit dvě jména a půl stránky :-( Já vím, že se z ní moc nedochovalo, ale přesto, prameny existují a nemám z tohoto opomenutí vůbec dobrý pocit...

Greenfingers
15.09.2020 4 z 5

Pěkná, přehledně zpracovaná encyklopedie pro všechny věkové kategorie.


Blancheerka
04.10.2016 4 z 5

Soubor příběhů s mytologickou tématikou napříč celým světem. Je zajímavé pozorovat podobnost mnohých příběhů (zvláště o stvoření a zániku světa), i když díky kvantitě mýtů je jen málo zapamatovatelných

Mako123123
22.09.2014 4 z 5

Fajn knižka pre tých, čo sa chcú z každého rohu dozvedieť trochu. :D Bolo tam toho hodne, mien a miest, a ku každému krátky príbeh, človek (ako napr. ja) ktorý to číta ako beletriu si zapamätá sotva malý zlomok toho ale ako stručný prehľad hocičoho je to OK. Ako vravím, je tam strašne veľa malých príbehov, takže v podstate nejde ani tak o niečo že sa naučím (lebo to niektoré mená človek ani nevysloví nieto ešte zapamätá) ale ide tam o príbeh, spoločnú a približnú pointu tých tematických okruhov :)

Autorovy další knížky

2007  86%Tarot od A do Z
2009  85%Mýty a báje od A do Z
2001  72%Osudová přitažlivost
2009  85%Astrosex
2015  73%Průvodce po mystických místech světa

Kniha Mýty a báje od A do Z je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x