Zrádný mýtus aneb Jak se to málem nevyplatilo

Zrádný mýtus aneb Jak se to málem nevyplatilo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45231/zradny-mytus-aneb-jak-se-to-malem-nevyplatilo-45231.jpg 4 82 4

Mýtus série

< 5. díl >

Aahz je v jedné temné dimenzi uvězněn a obviněn z vraždy upíra, místního obyvatele, a čeká ho poprava. Proto se Skeeve se svými přáteli vydává do onoho temného světa plného nebezpečí na záchranou akci, zachránit svého parťáka Aahze.

Humor Romány Fantasy
Vydáno: , Perseus
Originální název:

MYTH-ING PERSONS , 1980


více info...

Přidat komentář

RemiBlack
06.10.2023 5 z 5

2023/36
Sice jsem tenhle díl četla hrozně dlouho, na to jak je to krátká knížečka, ale i tak musím říct, že se mi fakt líbil. :) Zaprvé, upíři jsou mega skvělí, a zadruhé, je to vážně dobré čtení na vypnutí mozku a odreagování se.
Zase se tady potkají naši oblíbení hrdinové a řeší šlamastyky, do kterých by se nemuseli dostat, kdyby se trochu (míň) zamysleli. Fantasy + komedie + brak je asi můj oblíbený žánr, takže můžu doporučit.

Sidonie
14.04.2023 3 z 5

Já nevím.
Přišlo mi to o moc horší než poslední díly, a to po více směrech. Jednak mi přišlo, jako kdyby to byl jen koncept, je tam spousta divných vět a tak... Může to být překladem?

No ale hlavně mi nesedlo celé to s Leonou. I když musím uznat, že na tu dobu jsou ty ženské postavy asi překvapivě progresivní... nejsou to jen chodící prsa s blond vlasy (i když Leoně se blond vlasy a modrý oči nevyhnuly no), nejsou vždycky ani hubený (i když humor typu "haha, Marfa je tlustá" je teda dost dětinskej a vůbec mi to legrační nepřišlo), a dokonce bývají schopný a mají v příběhu i důležitý role.

No a pak ty dlouhé promluvy, filosofování, láskování a vyjevování citů, které se mi sem vážně nehodilo. Měla jsem z toho spíš pocit trapnosti.

Poprvé jsem se snad ani jednou u Mýtu nezasmála, ba ani nepousmála (snaha o humor byla, ale u dračí hlavy to bylo strašně předvídatelné a ohrané a závěr mě taky nepobavil). Navíc Skeeve mi už taky trochu lezl na nervy, začíná být trochu nabubřelej. :D

Nápad ale zase dobrý a zábavný, o to víc mě to mrzí! Upíři byli super tohle obracení klišé mě nikdy neomrzí a když si vezmu, že to Asprin napsal před více než 40 lety! :) Fantazie se autorovi upřít nedá, navíc svými pointami je mi to vždycky hrozně sympatické (tady třeba ta konečná bitka s Vikim).

Možná to chce si od Mýtu odpočinout, ono se to hodně opakuje a možná už jsem toho prostě přesycená (po dočtení jsem si otevřela další díl a hned se tam zase vysvětluje, co to je Bazar... pfff...).


Amolein
04.07.2019 5 z 5

Škoda, že to bylo tak krátké. Staří známí na další misi tentokrát v dimenzi upírů a vlkodlaků. Kouzla tu nefungují, takže si bude muset mocný čaroděj Skeeve poradit tradičnějšími prostředky. Místo kouzla iluze si budou muset sehnat převleky...už vás někdy napadlo, že stejnou hrůzu, jakou budí upíři v lidském světě, budou budit lidé ve světě upířím? No stačí nasadit sluneční brýle a koupit umělé upíří zuby. Problém je, že v upířím světě nejsou moc k sehnání, naštěstí tu mají zuby lidské :)
Prostě tento díl představuje zase pěkně vtipný příběh s napínavou zápletkou.

Skallarix
22.01.2012 5 z 5

Představte si svět plný upírů - temný, děsivý.... A představte si, že strach jim naháníte stejně tak, jako oni vám! Ale i přesto v tomto díle čeká Skeeveho a jeho přátele nebezpečná mise plná překážek. Mise, na které musí zachránit svého přítele křivě obviněného z vraždy upíra a odsouzeného k smrti.
Velmi čtivý díl Mýtů!

Štítky knihy

upíři humor čarodějové démoni fantasy

Kniha Zrádný mýtus aneb Jak se to málem nevyplatilo je v

Přečtených172x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce108x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x