Sladké (místy) o životě mýty

Sladké (místy) o životě mýty https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45238/sladke-misty-o-zivote-myty-45238.jpg 4 51 2

Mýtus série

< 10. díl >

Skeeve má vážné problémy se ženami a neví, kde mu hlava stojí. Kolem něj se motá spousty krásných dívek, které mu nedopřejí klidného spánku. Půvabná zrzka Zajda, krásná upírka Kasandra, smyslná královna Bolehlava... A to je jen začátek sladkého mýtu....

Žánr:
Humor , Romány , Fantasy

Vydáno: , Perseus
Originální název:

Sweet Myth-tery of Life , 1994


více info...

Přidat komentář

Amolein
04.07.2020 5 z 5

Vtipné letní čtení, tentokrát postrádá příběh klasickou osnovu se zápletkou, vrcholem a rozuzlením. Spíše jde o různé "zkušenosti/peripetie" Skeeva se ženami.

Potíže, které musí Skeeve a MYTH v tomto díle vyřešit, jsou dvě. Jednak jsou to problematické finance Possiltského království a druhak osobní potíže velkého Skeeva se ženami. Takže máte před sebou satiru na účetní a zároveň na manželství. Musím ale přiznat, že ačkoliv je tady nahlížen vztah muže a ženy zejména s humorem, je v této knize obsaženo dost hlubokých mouder o fungování manželství.
A taky musím zmínit vtipy, které pramení ze zvláštností světa Mýtů, který tady pan Asprin vytvořil. Cestování naprosto odlišnými dimenzemi přináší unikátní spojení, například, když se do "středověkého" světa dostane někdo s kreditkou, nebo tam ve svém volném čase posiluje, aby si spravil figuru a udržoval se v kondici.

Skallarix
26.05.2011 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů Mýtů!
Sladký život může se zdát, když opájíte se společností a přízní krásných dívek a žen, avšak... Ne vždy je to tak růžové, ne vždy je to tak sladké, jako sen.

Tak co, Skeeve, která to bude? Zrzavá kočička Zajda, krásná sexy upírka Kasandra? Vyzývavá a smyslná královna Bolehlava? Nebo snad jiná...? Já už své favoritky mám, Skeeve, co Ty...?