Mytologická zvířata: Od bazilišků k jednorožcům

Mytologická zvířata: Od bazilišků k jednorožcům https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490957/bmid_mytologicka-zvirata-od-bazilisku-k--Fhs-490957.jpg 3 16 3

Jaký je rozdíl mezi duchem a démonem? Jak rozeznáte dobrého džina od zlého? Kde hledat přízraky či mantikory? Co říkal Hérodotos o vlkodlacích? V této zábavné knížečce prozkoumává televizní producentka a mytozooložka Tam O'Malleyová roztodivný svět mytologických zvířat, od víl zvěstujících smrt přes harpyje, gryfy až k upírům. Dodnes na nás tyto bytosti působí uhrančivě a ožívají v knihách, na plátně i v naší představivosti.... celý text

Literatura světová Mytologie
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

Mythological Animals: From Basilisks to Unicorns , 2021


více info...

Přidat komentář

hanka24
05.01.2023 4 z 5

Útlá knížečka o legendárních tvorech. Úplně základní informace doplněny ilustracemi a odkazy zpravidla na starověké autory. Nepřestává mě fascinovat, jak si jsou některé příběhy z různých částí světa podobné.

Dandulka
22.10.2022 4 z 5

Docela pěkné počteníčko, ale knížka je jen na jedno přečtení, Moc se mi líbily ilustrace. Dokonce se v knize objevila malá zmínka o českých zemích, což mě potěšilo.


Haloon
16.04.2022 4 z 5

Oceňuji úmysl i formu s jakou byla knížka napsána, leč není dost fantasy pro fantasy fandy, ani dost obsáhlá pro nadšence do mytologie. Jak moc by taky mohla obohatit? Přečetl jsem ji do třiceti minut… Takže pěkné, ale nesmyslně krátké.

Štítky knihy

mýty a legendy irská literatura bájní tvorové jednorožci baziliškové

Autorovy knížky

2022  63%Mytologická zvířata: Od bazilišků k jednorožcům

Kniha Mytologická zvířata: Od bazilišků k jednorožcům je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst16x
Chci si koupit14x