Mystická zvířata

Mystická zvířata https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309829/mid_mysticka-zvirata-P4W-309829.jpg 4 7 4

Vstupte do světa mystických zvířat, průvodkyní vám bude Jitka Sani, její andělé a zvířecí přátelé. Kniha vás seznámí s bohatými autorčinými zkušenostmi, jak za pomoci mystických zvířat obohatit své meditace. Každý z nás je jedinečný a má právo vytvořit si vlastní láskyplné obrazy a vtisknout jim život. Dále se dozvíte o symbolice jednotlivých zvířat a jejich vztahu k určitým lidským charakterům. Atmosféru knihy dotvářejí poutavé autorčiny ilustrace.... celý text

Přidat komentář

Daniela
12.03.2022 5 z 5

Pro mě nejkrásnější kniha, ještě ji nemám přečtenou, ale uchvátila mě, doporučuji všem.

sira
14.01.2018 4 z 5

Příjemná kniha, která nabízí další možnou cestu k našim zvířecím průvodcům. Z knihy čiší láska autorky ke zvířatům a obrázky jsou úplně snové. Touto oblastí se zabývám dlouho, takže nemám problém s odkazy na anděly, minulé životy apod. Pro někoho, kdo s touto oblastí začíná, může být kniha trošku plná informací, které si má dohledat, protože v ní nemá vysvětlení, ale proč ne:-)


Lucif
20.11.2016 3 z 5

nádherné obrázky :0*

Varvara
31.08.2016

V knížce rozebírá autorka necelých 20 zvířat s tím, že některé druhy jsou v knize dvakrát, ale rozebrány zvlášť - např. bílý kůň a hnědý kůň. Asi nejvíc prostoru věnuje vlkovi a psovi. Dál je tu vydra, jaguár, havran, delfín, orel, tygr, liška ad. zvířata. Postrádám jelena, ale co se dá dělat.
Knížka je vizuálně líbivá, na křídovém papíře, i když obrázky autorky můžou být pro někoho už kýčovité.
Je tu navržený originální přístup k silovým zvířatům a to jejich propojení s astrologií. Autorka např. navrhuje, aby si čtenář našel pro každou oblast představovanou astrologickým domem své silové zvíře, spojence. A také každému zvířeti přiřazuje planetu podle jejího nacítění. Tedy také navrhuje zpracovávat horoskopické aspekty s pomocí zvířat. Je zkrátka znát, že paní je astroložka. Ale nic nevnucuje.
Přiznává, že má ve svém horoskopu silného Neptuna, zároveň je narozená v Rybách. Tomu odpovídá i její styl - hodně vychází ze svých vlastních snů (i denních) a vizí.
Často se odkazuje na anděly (např. aby pomohli čtenáři najít silové zvíře), což může být pro někoho těžko stravitelné anebo uchopitelné, protože jak se s anděly spojit (a poznat, že jsou to opravdu andělé), tu autorka nepopisuje. Ale nad anděly se dají případně zavřít oči. Však autorka sama tvrdí, ať každý pracuje s bytostmi, které mu vyhovují.
Úvod se mi četl dobře, text pěkně plynul.
V textu o zvířatech je na můj vkus hodně balastu (ve stylu "jeden kamarád mi říkal, že..."), u poselství jednotlivých zvířat vychází autorka především z meditací a z vlastních zkušeností s těmito zvířaty. Často jsou v těchto kapitolách úvahy na různá témata, např. o zlu či zodpovědnosti, díky kterým se autorka od zvířete odklání. Prostě píše, jak jí to plyne (Neptun). Komu tenhle styl vyhovuje, tak bude s knihou zřejmě spokojen.
Já hodnotím vcelku na cca 75 %.
Pardon, nakonec z komentu vylezla nehotová recenze...