Myslím na tebe

Nora Roberts

Thea získá vysněnou práci, díky níž se může přestěhovat zpátky do rodného města a být nablízku milované babičce. Navíc hned vedle bydlí kluk, do kterého byla zamilovaná už na škole. Jenže její myšlenky patří – a to doslova – vrahovi, který jí zabil rodiče.

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2025 , Alpress
Originální název: Mind Games, 2024

Komentáře knihy Myslím na tebe

KatieKuli
15.11.2025

Nová kniha Nory Roberts? Sem s ní! Ani jsem nečetla anotaci. Už první kapitolou se naladíte na její obvyklý styl a rytmus vyprávění. Hned vás vtáhne do příběhu a ani nepřekvapí ta magie a zvláštní schopnosti jejich postav.

Thea se umí naladit na mysl jiných lidí. Je jí teprve dvanáct let, když "vidí" ten nejsilnější a nejděsivější zážitek v životě, smrt svých rodičů. Protože se v tu chvíli spojí s myslí vraha, zjistí, že i on má stejné schopnosti jako ona. On je však využívá sobecky k ubližování ostatním. Díky ní je dopaden a odsouzen na doživotí. Svou frustraci a zlobu si touží vybít na Thee, která se tomu roky brání. On má však jedinou radost a posedlost, Theu. Mezitím vším sledujeme jak si se svou babičkou a bratrem zařídila život a později potkala nového souseda s malým synkem. Thea má za co bojovat.

hanka_reading
02.11.2025

“Některé věci se nedají pochopit. Někdy se stane něco tak krutého, že to člověku připadá nemožné.”

Thea s bratrem Remem jsou na prázdninách u babičky, když se Thea probudí z hrozného snu. V tom snu viděla, že někdo zabil jejich rodiče. Jak ale sama už ví, není to jen obyčejný jsem, ale skutečnost. V jejich rodině se s z matky na dceru totiž dědí dar, díky kterému dokáže nahlédnout do myšlenek někoho jiného. A v tuto noc se takto spojila s vrahem.

Díky tomuto daru dostane vraha do vězení. Ale jak se dá předpokládat, nedokáže ho vymazat ze své mysli. A pořád na něj myslí. On to má stejně a i když je ve vězení na doživotí, je přesvědčen o tom, že jednou zabije i Theu Jejich vzájemné myšlenky jim ztrpčují život.

Líbilo se mi, že Thea svůj dar využívala s rozmyslem a nezneužívala ho. A celá její postava mě bavila – byla férová, chytrá, upřímná, pracovitá a uměla pomoci. Skvělý byl taky jejich sourozenecký vztah, ale i silné pouto s babičkou.

Objevuje se tu i milostná linka, ve které má zmiňovaný dar také svou roli.

Kromě myšlenek na vraha a vypořádání se s nimi kniha ukazuje na to, jak důležitá je podpora rodiny, nebo jak je důležité komunikovat.

Děj se mi chvílemi táhl a byl podrobný a pak zničehonic přeskočil o kus dál. Ale to hlavní bylo pro mě pořád zajímavé, tím myslím zmiňované schopnosti. Určitě se podívám i na další autorčiny knihy.

pip11
27.10.2025

Až na ten pomalejší začátek to bylo moc dobré. Čtivý příběh plný temnoty, nenávisti, naděje, lásky a odvahy. Nora mě rozhodně nezklamala.

jeny-v
11.10.2025

Moc hezký román. Člověk by vůbec nepomyslel, že ho napsala Nora Roberts. Viditelně strohá anotace pro čtyři sta padesát stran mě nalákala si knihu vybrat a přečíst. Příběh je postavený na náhodném setkání Raye Riggse s Corou Foxovou v obchodě a následné vraždě rodičů Thei a Rema. Obě, tehdy děti, prožívají život u babičky Lucy v blízkosti horského městečka Redbud Hollow. Lucy není jen tak někdo, je to apačská žena s velkým srdcem. Soudržnost, péče o malé hospodářství a výroba mýdel jim otupuje vnitřní hlas, který dál nese paměť, smutek, bolest i naději. Úzké rodinné vazby, staronová láska a dar, děděný po rodové linii žen, dovedou Theu k velkému rozhodnutí......

Katka7511
27.09.2025

Toto bylo tak hezké. Paní Nora to pořád umí . Jedním dechem se to četlo a jedním slovem okomentuji SVĚLÉ

Ivetaa
21.09.2025

Stará dobrá N. R. - tak jak ji roky "znám" a ráda si vždy přečtu nový román. Tentokrát tu (pro mě konečně) nebylo tolik nadpřirozena, navíc jsem se seznámila s telepatickými schopnostmi hlavní hrdinky a odsouzeného vraha. Krásné prostředí a hlavně soudržnost rodiny je třešinkou na pomyslném dortu. Doporučuji každému, kdo N. R. vyhledává.

moudivlacek
21.09.2025

Tahle autorka prostě pořád umí! Příběh plný emocí, lásky a nenávisti, věčný boj dobra a zla.
A také o tom, že když někdo něco nechápe, může být opravdu zlý. Někdy záleží na tom, z jakých důvodů. Když někdy bráníme své blízké, můžeme být nespravedliví. A když někdo přijal za své zlo, může ho to zlo zničit. Kdo má v sobě dobro a lásku, může být i tak odměněn.

Danago
31.08.2025

Nora Roberts v románu Myslím na tebe propojuje rodinné drama, romantiku i prvky nadpřirozena. Příběh sleduje život Thei, která jako dvanáctiletá ztratí své rodiče

Thea vyrůstá se svým bratrem u babičky Lucy, obě sdílí dar senzibility, Lucy pomáhá vnučce naučit se s ním pracovat. Thea postupně dospívá a touží po obyčejném životě , když se zamiluje její přání získá ještě větší sílu. Aby našla klid, musí se konečně postavit zlu, které ji provází od dětství.

Robertsová skvěle vystihuje vnitřní boj hlavní hrdinky, propojuje svět reálných vztahů s fantazijními prvky a do romantické linie vnáší napětí i temnotu. Závěrečné vyústění, kdy Thea využije svůj talent a sílu představivosti, je silné a uspokojivé.

Kniha je poutavá a čtivá – ukazuje, že odvaha a láska mohou být stejně silné jako temnota, která se člověka snaží zlomit.

Mikaelask
28.08.2025

Veľmi zaujímavý príbeh, dej sa vlastne odohráva z pohľadu niekoľkých postáv, hlavnou hrdinkou je Thea, Ktorá má veľmi zvláštny dar a celý ten príbeh je vlastne o nej. Začiatok je plný veľmi veľmi veeeeeeeelmi rozsiahlého opisovania detstva a postupného dospievania, čo ma trošku brzdilo v poriadnom začítaní sa, viac menej ma to až nebavilo.. našťastie sa to od polovici rozbehlo a dej plynul rýchlejšie.
Celkovo je kniha mysterózna, plná senzibilných nadpozemskych vecí, krimi zápletka veľmi zaujímavá.
Celkovo knihu hodnotím kladne :)

Kudík
26.08.2025

(SPOILER) Příběh začíná v době, kdy je dvanáctiletá Thea Foxová (Althea) se svým o dva roky mladším bratrem Remem (Remington) báječnými rodiči, Corou a Johnem, odvezena na prázdniny k jejich babičce Lucy Lanniganové do Redbud Hollow v Appalačském pohoří. Babička Lucy je matkou Cory a dále i Waylona a Caleba, a protože je vážně neuvěřitelná, považuje za svého i Johna, protože jeho rodiče jsou nafoukaní zbohatlíci, kteří se synovým výběrem nesouhlasili a k vnoučatům nemají skoro žádný vztah. Babička Lucy vlastní firmu "Horské kouzlo", kde prodává svá ručně vyrobená mýdla, svíčky, masti i soli do koupele.... Vnoučata jí s tím vždy rády pomohou, včetně obstarání krávy, kozy, slepic a psů. Vždy se na svých 14 dnů s babičkou těší. Jenže tentokráte je to jiné. Doma dojde k neuvěřitelně odporné a zbabělé vraždě rodičů, kterou Thea svým "vnitřním zrakem" doslova online vidí, a to vč. pachatele Raye Riggse. Díky jejím informacím není těžké ho rychle dopadnout, ale pro Theu to znamená celoživotní provázanost, která může způsobovat zranění a jednou možná i zabít. Kdo zná Noru, tak tohle je přesně podle šablony, doplněno navíc o parapsychologické schopnosti. Postav, které se zde objeví je celkem dost, další důležití mimo výše jmenovaných jsou její nejlepší kamarádka Maddy, čtyřnohý Hal, detektivové Howard a Musk, člen Code Red a především hlavní autor písní a zpěvák Tyler Brennan se svým synem Brayem. Kdo má od autorky něco přečteno, tak nebude překvapen ani zklamán.

katst
11.08.2025

Úplně si plně si nejsem jistá, jak to pojmenovat, ale řekneme, že v knize bylo na můj vkus trochu moc ,,senzibility’’…

Na druhou stranu, ale musím dodat, že autorka to do děje zakomponovala víc než šikovně a kniha je velmi čtivá a styl psaní i vývoj příběhu, to je prostě klasická Robertsová, kterou miluju.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nora Roberts také napsal(a)

Nora Roberts
americká, 1950