Mysli jako freak

Mysli jako freak https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225897/bmid_mysli-jako-freak-vtg-225897.jpg 4 30 5

Freakopedia série

< 3. díl >

Změňte své myšlení a uvažujte jako freak, cvok, blázen, ujeťák, exot. Běžný pohled na svět obracely naruby už předchozí světově úspěšné knihy, Freakonomics (2005, č. Špekonomie 2006) a Superfreakonomics (2010, č. 2010), nyní přicházejí autoři s ještě revolučnějším přístupem založeným na nekonvenčním způsobu uvažování a radí, jak být v myšlení plodnější, tvořivější a racionálnější. Metoda je obecně použitelná a probíraná témata neznají hranic, od byznysu přes filantropii a sport až k politice. Tak odhalíme tajemství úspěchu Japonce, který se stal přeborníkem v pojídání hot-dogů, dozvíme se důvod, proč australský lékař spolykal dávku nebezpečných bakterií nebo proč se úspěšný podnikatel pustil do charity podporující plastické operace dětí z chudých rodin z celého světa. To vše v podmanivém a zábavném podání zkušených vypravěčů. Od autorů světových bestsellerů Freakonomics a Superfreakonomics.... celý text

Přidat komentář

DominaCZ
27.08.2023 odpad!

Ekonomika, kriminalita, zahraniční zdravotnictví, politika a žraní hotdogů.
Aha.
A já si podle anotace myslela, že bude nějaký mladý frikulín radit jak být skutečně
"v myšlení plodnější, tvořivější a racionálnější."
To díky datům ohledně dotazů na webu, jestli mít čtvrtý děcko nebo si začít se šéfkou asi nebudu tyvoe...takže odpad největší.

TiredLikeDog
21.03.2020 5 z 5

Skvělá kniha. výborné tipy, jak premýšlet out of box.


freejazz
17.09.2018 5 z 5

vždy som mal rád a vyhľadával ľudí, ktorí mysleli a premýšľajú inak než stádovitý priemer. vidím, že nie som sám.

hanocri
02.08.2015 3 z 5

Levitta a Dubnera znám díky jejich fenomenálnímu Freakonomics (Superfreakonomics čeká na přečtení, i když čekám, že to bude více méně to samé). Mysli jako freak jsem kupoval s nadšením a doufal jsem, že bude podobně originální jako jejich první kniha. Po přečtení jsem rozhodně nejásal, ale nemohu říct, že by kniha byla absolutně nezajímavá. Některé ze série příkladů mi utkvěly v hlavě (třeba pojídač hotdogů) a mám větší potřebu hledat kreativnější řešení k různým situacím a problémům. Jenomže, na druhou stranu, bohužel kniha (alespoň pro mě) nebyla tak objevná a zásadní, jak by název napovídal.
Pokud si pamatuji správně, tak její hlavní poselství se dá shrnout jako - přemýšlejte kreativně, buďte v tom více jako děti, které nejsou svázány konvencemi světa dospělých.
Jenomže kvůli tomu zrovna člověk nemusí koupit a přečíst celou knihu, aby si to uvědomil. Kdo neznáte Dubnera a Levitta, doporučuji se raději uchýlit k Freakonomics.

Muhibbis
07.04.2015 5 z 5

Dalo by sa to nazvať aj rýchlokurz naozaj racionálneho myslenia: napokon, všetko to znie logicky, a v konečnom dôsledku si uvedomíte, že práve TOTO je to, čo si človek predstaví pod tým byť naozaj rozumný. Problém je, že dôsledky takéhoto myslenia nebývajú také zjavne rozumné a niekedy ani prospešné, ale, napokon, Dubner s Levittom majú pravdu vo väčšine bodov a nie je dôvod ich (z prísne racionálneho hľadiska) posielať za toto "kacírstvo" do horúcich pekiel...

Štítky knihy

společenské vědy

Autoři knihy

Stephen J. Dubner
americká, 1963
Steven David Levitt
americká, 1967

Kniha Mysli jako freak je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst28x
Chci si koupit4x