Myslet, učit se... a zapomínat?

Myslet, učit se... a zapomínat? https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138823/myslet-ucit-se-a-zap-138823.peg 3 8 1

Kniha představuje souhrn poznatků o biologických procesech a zákonech, jimž by se vyučovací postupy měly podřídit. Autor zde srozumitelnou a i pro laika naprosto přístupnou formou popisuje výsledky své práce a porovnává je se současnou situací na školách. Zároveň dokazuje, že nepřestaneme-li proti těmto zákonům hřešit, bude pro nás škola - jak pro žáky, tak pro učitele - znamenat námahu, pot, frustraci a mizerné výsledky. Zajímavou součástí knihy jsou testy, podle kterých lze rozlišit individuální učební typy a zjistit, jak co nejefektivněji využívat vlastní paměť.... celý text

Přidat komentář

Petrush
05.05.2023 1 z 5

První část knihy podrobně popisuje fungování mozku, hlavně paměti. To jsem nečetla celé, nepřišlo mi to v kontextu a takové podrobnosti podstatné a navíc kniha je víc jak 20 let stará a v tomto nemusí být už zcela aktuální. Druhá část knihy je zajímavější, kritizuje tradiční přístup k výkladu učiva ve školách a je - bohužel - stále vysoce aktuální. V závěru knihy jsou shrnuta pravidla biologie učebních procesů.
Celkově mě kniha moc neoslovila, je místy psaná senzacechtivým a provokativním způsobem. Řada informací je zajímavých, nicméně základní myšlenky (rozdílné učební typy) by se daly shrnout na pár stránek.

Štítky knihy

paměť, trénink paměti vyučovací metody

Autorovy knížky

Frederic Vester
německá, 1925 - 2003
1997  68%Myslet, učit se... a zapomínat?

Kniha Myslet, učit se... a zapomínat? je v

Přečtených10x
Knihotéce1x
Chystám se číst23x
Chci si koupit6x