Myšlením k bohatství

Myšlením k bohatství https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496137/bmid_myslenim-k-bohatstvi-1937-prvni-vyd-mZg-496137.jpg 4 235 45

Poprvé v češtině vychází kompletní první vydání legendární knihy Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla z roku 1937, kterého se prodalo přes 100 milionů výtisků. Čeká vás o 37 % více obsahu, než měly předchozí zkrácené verze, a knižní zpracování hodné legendy. Zbrusu nový překlad, který zachovává styl psaní a ducha Napoleona Hilla, vám navíc pomůže správně porozumět všem 13 principům bohatství a okamžitě je uplatnit ve všech aspektech svého života. Stanete se tak studenty nejdůležitějšího díla osobního rozvoje, kterému je přisuzován zásadní podíl na rozkvětu bohatství druhé poloviny 20. století. Slovy Nadace Napoleona Hilla: „Toto je jediné pravé a originální Myšlením k bohatství.“ Slovy Napoleona Hilla: „Cokoli si dokáže lidská mysl představit a čemu uvěří, toho může člověk dosáhnout.“... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , ABC Develop
Originální název:

Think and Grow Rich , 1937


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
05.04.2024 odpad!

"Snít o bohatství může každý" Myšlenky, přání, touhy to je cesta k bohatství? Nic proti autorovi, ale tato seberozvojová kniha je určena pro pár vyvolených, kterým spadne bohatsví do klína bez vlastního přičinění a pak z toho těží, to je můj názor. Tito lidé mají velmi komunikativní a přesvědčovací metody, chceš zbohatnout? Kup si ..... vše je něco za něco. Toto dílo nespadá do mých vyhledávaných knih, jako akniha mě k něčemu a ničemu nepřesvědčila.

janulka1310
14.03.2024 4 z 5

Knihu jsem teď přečetla podruhé po 13 letech. Samozřejmě, že už je kniha zastaralá a některé pasáže jsou vyloženě mimo dnešní realitu, ale na druhou stranu, je v ní obsažena taková ta základní znalost toho, jak myšlení ovlivňuje náš život, až je to celkem děsivé...to co teď vědci dokazují skre všemožné pokusy a výzkumy, to už tenkrát hrstka úspěšných lidí znala a používala...a to se prostě příliš nemění...určitě stojí za přečtení...


Davidoff21
05.01.2024 5 z 5

Jestli někdo odsuzuje tuto knihu pak je zvláštní, že po ní šahl. Je to legenda. Pakliže se pohybujete v obchodě pak je N.Hill legenda. Určitě si ji přečtěte jestli chcete pracovat se zaměřením ;-)

AnDyB
08.11.2023 4 z 5

Myslím si že na tu dobu je to skvělá kniha. Ano opakují se zde ty stejné vzorce ale ono se to vlastně moc nemění a je příjemné si to znovu zopakovat uvědomit. Nastartovat den s jednou z těchto kapitol před prací například. Poslouchala jsem jako audioknihu a vždy ráno při přípravě do práce a bavilo mě to. Některé pasáže byly slabší ale vynahrazovaly to zase ty silnější takže za mě 4*

KarelKeslly
03.09.2023 5 z 5

Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla je sice o penězích a hodně proamerické a dneska už dost profláklé, al ev tehdejší době to byla právě ona, která mě naučila sebelásce a to je myslím nejcennější lekce, kterou může člověk dostat... je až s podivem, na co ji (knihu a její rady) lze aplikovat - není snad jediná sféra, kde nemá co říct... následně, o něklik roků později, jsem vytvořil vlastní knihu - inspirovaly mě právě Hillovy "Kdyby..." a nejen ony a i dnes ji (Hillovu knihu) považuji jako jeden z hlavních pilířů, bez kterých nejsem, co jsem... pravda někdy egoista a někdy moc to jájájá... ale v tom je ten vtip... bez toho, abyste se neměli rádi, úspěchu nedosáhnete a je jedno jak daný úspěch definujete, zda to bude něco od peněz, od metafyziky, či od rodiny či u vlastního růstu

Jediná výtka (což je u amerických knih celkem běžné) je to, že se stránku dvě píše o tom, co se dovíte, až se to dovíte a i podtržené pasže na mě působily rušivým dojmem, přesto dávám 5* hlavně proto, že když si odmyslíte tyto nešvary je tam hodně dobrých rad!

p.s. doma mám snad asi 10. verzi této knihy - vždy ji někomu doporučím a když ji mám doma, tak rovnou daruji... Mně osobně změnila život o 180°.

deauville
21.04.2023 3 z 5

Různé příručky osobního rozvoje a návody na lepší život nečtu. Jen občas pro pobavení, fascinuje mě, jak někdo může věřit, že mu život vylepší přečtení knihy. Tuhle knihu jsem našla v knihobudce, hledala jsem něco na čtení do vlaku. Že se zase jako trochu pobavím.

Ale překvapilo. Když abstrahujete od všech těch rad a porad, co autor nabízí k dosažení bohatství, zůstane popis americké společnosti během Velké hospodářské krize (kniha byla napsána v roce 1937 a autor tvrdí, že nad ní strávil 20 let). A tahle součást je hodně zajímavá, fungování amerického státu a společnosti v této době ve zkratce:-) Proto tři hvězdičky, jinak by to byl automaticky odpad:-)

Valentinez
10.11.2022 odpad!

"Vítejte na semináři "Jak vydělat 100 000 během 5 minut."
Kolik vás tu je? 100. Kolik vás stála vstupenka? 1000.
Děkuji za pozornost, to je vše."

Legens
25.08.2022 1 z 5

Naštěstí jsem se velmi krátce poté co jsem tuto knihu četl seznámil s názorem, že správný překlad výrazu "pozitivní myšlení" do češtiny je "vyčůranost". Proto jsem velmi ochotně dal palec nahoru výbornému komentáři ijcro.

soukroma
16.06.2022 4 z 5

K nejnověji vydanému, kompletnímu vydání: zásadní kniha podobně jako Carnegie. Po všech těch letech má stále co říct, pravdy a rady a postřehy jsou platné, o to víc, že jsou podpořeny nejen příběhy těch nejbohatších, ve všech smyslech toho slova, nejen finančně na čele historických žebříčků (velikánů ve všech odvětvích, většinou průkopníků - Edison, Ford, Woolworth, ale také umělců či politiků), ale i jejich vlastními slovy ke knize. "Víc než 500 nejúspěšnějších lidí, které kdy tato země /USA/ znala, autorovi řeklo, že svého největšího úspěchu dosáhlo jeden krok za místem, kde přišla porážka."
Teze a hlavní body jsou pěkně vyvedené velkým písmem, příběhy doplněny konkrétními postupy a radami a instrukcemi, mnohdy zdůrazněnými z různých úhlů pohledu samozřejmě mnohokrát.
Základem je touha, ale nutně podpořená velice konkrétním plánem, vše podpořeno vírou (v sebe sama a vlastní úspěch, ale nejen to). "Touha podporovaná vírou nezná slovo nemožné." Specializace a představivost jsou nedílnými souputníky. Vytrvalost pak teprve povede k úspěchu, a to na základě síly vůle.

"Úspěch přichází k těm, kteří se stanou úspěchu-vědomí. Selhání přichází k těm, kteří si s lhostejností dovolí být selhání vědomí."
"Úspěch se obhajovat nepotřebuje. Selhání se marně vykrucuje."
"Mysl nemá žádných omezení, kromě těch, které sami uznáme." - typicky v představivosti, nápaditosti
"Prokrastinace, opak rozhodnosti, je běžný nepřítel, kterého prakticky každý člověk musí překonávat."
"Nechť je vaším prvním rozhodnutím zavřít ústa, otevřít oči a nastražit uši."

"Kdokoli si může přát bohatství, a většina lidí to také dělá, ale jen hrstka ví, že přesný plán plus spalující touha po bohatství jsou jedinými spolehlivými prostředky pro nashromáždění bohatství."

Některé kapitoly mne ale moc nezaujaly (emoce, mozek apod.), takže celkově hodnotím na 80%.

Pozn.: to, že jsou nastíněné myšlenky "dnes notoricky známé", ale přece nesnižuje význam knihy, právě naopak!

Martina1725
19.04.2022 3 z 5

Určitě je kniha ve své době přelomová. Ovšem dnes je spoustu myšlenek již notoricky známých či už dávno překonaných.

Tebby
29.11.2021 3 z 5

Nechápala jsem, proč je tu tak špatné hodnocení, vzhledem k tomu, že se kniha považuje za jednu z těch průlomových. Po měsíci jsem ji právě dočetla a už tomu rozumím.
Musím říct, že styl, s jakým je to napsané, je dost nešťastný, hodně věcí se tam opakuje a často je půl stránky zabráno jen informací o tom, že na další stránce se něco nového dozvíte. A také vydání, které jsem četla, bylo opravdu za trest, na každé stránce nějaká gramatická nebo stylistická chyba... Mnohem více se mi od něj líbila kniha Návyky úspěšných.

Sovička365
13.11.2021 5 z 5

Toto byla vůbec první kniha, kterou jsem v 90. letech přečetla v domnění, že mi poradí, jak úspěšně podnikat a přijít k bohatství. Teprve dnes vím, jak moc mě inspirovala v úplně jiné otázce. Otázce osobního duchovního rozvoje. A to je pro materialistu velmi velmi důležité! Bez duchovního bohatství nejde zbohatnout na žádné úrovni. Přímo v dnešní době 2021 se lavinovitě šíří různé směry a metody k pochopení života, které opravdu fungují, pokud si člověk některý směr vybere a důvěřuje mu. Kniha Myšlením k bohatství je první vlaštovkou, která vás může správně nasměrovat.

Malýmedvěd
07.10.2021 2 z 5

Jako když se kdysi prodával Herbalive. Tolik řečí, tolik slibů, ale nic zatím. Je to obsahově dost prázdné. Nelíbilo se mi ani zpracování, které se tváří jako odhalování tajemství, ale jen klouže po povrchu. Škoda času a peněz.

PokyHiro
26.06.2021 3 z 5

Je to fajn, a stojí za to se čas od času k ní vracet.

KarelKeslly
17.04.2021 5 z 5

dá se aplikovat na vše :) nejen na peníze ;-)

PietroGrencik
27.03.2021 4 z 5

Súhrn týchto tém:
- túžba,
- viera,
- autosugescia,
- skill,
- kreativita,
- akcia,
- konzistencia,
- sila vzťahov,
- transformácia sexuálnej energie,
- podvedomie,
- mozog
- strach

Všetko zaujímavé témy.

It is simple, but not easy.

Sharpo
15.02.2021 2 z 5

Kniha mi byla doporučena v nejednom Youtube videu a musím říct, že se mi zpočátku její obsah líbil a kýval jsem Hillovi do rytmu. Nicméně po nějakém čase jsem si uvědomil: "To je mi nějaké povědomé," a vzpomněl jsem si na veškeré finanční guru, kteří dávají podobné rady. Provedl jsem tedy hlubší výzkum pána spisovatele a jeho údajných známostí. Doporučuji si to vyhledat, protože je potvrzené, že Napoleon Hill byl jedním z prvních těchto motivačních podvodníků. Neexistuje žádný důkaz o tom, že se znal s lidmi co tvrdí, že se znal a to je pro mě velký vykřičník. Dokonce jsem i našel, že škola, kterou vytvořil, byla Multi Level Marketing podvod, což je vskutku úsměvné.

Je dobré ověřit si své zdroje a myslím si, že by každý, kdo tuto knihu četl, měl znát skutečnou historii Napoleona Hilla, který během svého života několikrát zbankrotoval.

Vmyslet se do stavu, že budu mít hodně peněz a pak je skutečně mít budu je sice nesmysl, ale trocha pravdy se tam dá nalézt a správně naladěný mindset se hodí do každičkého aspektu vašeho života a proto dávám dvě hvězdičky.

Gordonlord
24.01.2021 2 z 5

Kniha "Myšlením k bohatství" ve mě trochu evokuje benefiční akce. Utratíte půl milionu za to, abyste ji uspořádali a na nemocné vyberete částku v desetitisících. Účinější by bylo dát ten půlmilion nemocným rovnou a v tichosti, ale to by se nevyplnil skutečný účel oné benefice - a to upozornit na to, jak jsou její účastníci skvělí lidé.

Jasně vidíte, že o nemocné tu vůbec nešlo. Šlo o prestiž. Jenže to nikdy a nikde nesmíte říct nahlas, protože skutečnost je taková, že nemocní peníze dostali, opravdu jim bylo pomoženo a vy byste takovým prohlášením ze sebe udělali jen lidské zrůdy.

Podobné je to s touhle knihou. Myšlenky v ní popsané opravdu dotyčným pomohli k úspěchu. Je nepopiratelné, že každý jeden ze zmíněných bohatýrů se jimi řídil a pomohly mu. Avšak rady, jenž kniha předesílá, jsou opět v základu prázdnou slupkou funční fazole, která roste na zahrádce každého, kdo má všech pět pohromadě. Dozvíte se zase jenom to, že k úspěchu je potřeba silná touha, skutečná víra, vytrvalost, chytrost...wow. Vážně k tomu potřebujete číst tuhle knihu?

A teď ona paralela s beneficí. Ano, vše co zde stojí a je napsáno je pravda. Avšak úhel pohledu a použitelnost pouček je brutálně úzká a nelze ji generalizovat, což je zde prováděno s téměř nábožensky slepým tunelovým přesvědčením. Takovýhle fanatický a slepý přístup je mi odporný. Ano opravdu, nic zde napsaného nemohu napadnout, ale fungovat to bude ne 100% lidem, ani 50% lidem, ale skutečně jen malému zlomku čtenářů, kteří zde posané rady beze zbytku využijí. Což je dokonale v rozporu s bezmeznou vírou v jejich funkčnost, tak zapáleně nám autorem předkládanou. Že využitelnost rad většině z vás fungovat nebude, zde napsáno je, ale velmi nesměle a téměř pod čarou. Nevěříte? Jste ještě napumpovaní ze sebevědomých myšlenek, akční, útočné a skutečně motivující aury knihy - což jsou zároveň jediné přínosy a klady, za které dávám dvě hvězdy - a dokonale věříte romu, že tohle je jasná cesta pro vaši lepší budoucnost? Tak si to přečtěte ještě jednou a pořádně.

Ale pravděpodobně mě máte teď za zahořklého, úspěšným lidem závidícího loosera, který zde napadá velké a ověřené myšlenky. Ale tohle je jako s onou beneficí...

Ale kdepak. Je to další vychcánkovské roztažení krátké, funkční selské rady na 300 stran. Ovšem tentokrát z vod odpadu vyčnívá díky skutečně direktivnímu a a akčnímu stylu psaní, které vás nakopne k činnosti a dovede namotivovat. A to už určitá hodnota je. I přesto, že i v této slupce od fazole chybí zrnícka.

pegasusss
09.12.2020 5 z 5

zbohatni v každej forme = fyzickej, duševnej a duchovnej ;)

zubrice
29.11.2020 2 z 5

Není to špatná kniha, ale žádné super tajné rady v ní nenajdete. Všechno jsou to všeobecně známé kroky k seberozvoji, navíc se to pořád opakuje. Nic, co bych si chtěla přečíst znovu.