Myšák Očko

Myšák Očko https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349505/bmid_mysak-ocko-Hqa-349505.jpg 5 6 2

Příšera z Mariánského údolí. Olympiáda u Růženina lomu. „Hlavní zpráva dne: V Mariánském údolí se v rybníku Líšeňská říčka 1. usídlila příšera. Byla viděna sobotního večera kačerem Žbluňkalem a hned druhý den jako záhadou zmizely všechny ryby a zvířátka od rybníka.“ Tak to se na to podívejme! Příšera v našem rybníce? To by přeci nebyl myšák Očko, aby si na to neposvítil! Milé děti, od této chvíle už nebudete při čtení knihy jen sedět na židli nebo ležet v postýlkách. Čeká vás velké dobrodružství a putování na místa, kde se záhady a detektivní příběhy opravdu staly. Běžte po stopách myšáka Očka. Hledejte skutečné značky v přírodě. Seznamte se s Žabákem Brňákem a veverkou Věrkou. Před vámi je parádní výlet Brnem, jak ho ještě neznáte.... celý text

Přidat komentář

blackoutzuzi
11.05.2020 5 z 5

Myšák Očko má pro strach uděláno a tak si poradí se vším! Znázorňuje samé kladné vlastnosti, tudíž je pro děti příkladem správného chování – chová se slušně, spravedlivě a každému je nápomocný.
V knize se dozvídáme také zajímavé informace o brněnských přírodních památkách a je zde vyobrazeno plno krásných fotografií Mariánského údolí, dále pak mapy umístěných značek, ke kterým se má čtenář vydat. Kniha nabízí nejen rozkošný detektivní příběh, ale také omalovánky, které si děti mají za odměnu vybarvit pokaždé, když navštíví místo se značkou na dané adrese, které pro ně myšák Očko připravil :)

Šárka5875
03.02.2018 5 z 5

Projekt Šárky Svobodové se mi vážně líbí. Milé příběhy se sympatickými zvířecími hrdiny, kteří se pyšní krásnými a srozumitelnými jmény, což v dnešní době nemusí být úplně pravidlem. Příběhy děti vytáhnou ven, do přírody, a můžou si tak spolu s myšákem samy pátrat a projít si všechna místa v knize zmíněná. Nenásilně jsou jim předkládány charaktery postav. Kniha je psána poměrně velkým fontem, proto si ji zdatnější čtenáři můžou lehce přečíst samy. Samotné příběhy jsou doplněny spoustou veselých ilustrací a fotografií. Některé obrázky si děti mohou samy vybarvit. Takže za mě rozhodně ANO, knížku moc doporučuji. Je originální a tím výjimečná v té spoustě dětských knih na trhu.