Myš a Krtek, opeření kamarádi

Myš a Krtek, opeření kamarádi https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187837/bmid_mys-a-krtek-opereni-kamaradi-KG3-187837.jpg 5 16 2

Myš a Krtek série

Krtek a Myška mají velké plány. Je jaro, a to přece přilétají ptáci. Budou je pozorovat a pak o nich napíšou knihu! Nápad je dobrý, ale jak udělat, aby ptáky nevyplašili? Co to dá přemýšlení, než na to přijdou. Ale stojí to za to. Krtek a Myška se stanou aspoň na krátko těmi nelegračnějšími ptáky, které kdy svět viděl.

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Mouse nad Mole, Fine Feathered Friends , 2012


více info...

Přidat komentář

Litocha
09.09.2020 5 z 5

Spolu s Dobrými sousedy můj nejoblíbenější díl myšokrtčí série. Podporojuje nejen zájem o přírodu, ale především ukazuje, že nikdo neumí všechno, ale že kromě slabých stránek máme i své silné (a že když silné stránky spojíme, může vzniknout něco výjimečného). A je úžasné, jak si Myš a Krtek navzájem nezávidí, ale naopak se radují ze schopností druhého. K tomu je ještě tohle všechno naservírováno v nepoučujícím, milém a vtipném balení.

Osice
30.03.2020 5 z 5

V pořadí naše 3. kniha o Myšce a Krtkovi. Nadšení jsme všichni. Během dvou dnů jsme ji na žádost dcery přečetli 6x:-) Krtek a Myška se rozhodli, že vytvoří knihu o opeřencích. Není to ale jen tak. Chce to nějaký nápad. A Myška by jeden měla… Na knížkách z této série mě nejvíc baví to, jací jsou Myška a Krtek skuteční přátelé. Skvěle se doplňují, nebojí se přiznat, že nejsou v něčem dobří, neváhají druhého pochválit, rádi spolu tráví čas, a proto nemají nouzi o skvělé zážitky… Nic na mě nepůsobí šroubovaně, jejich přátelství je příjemně zakomponováno do příběhu, žádná poučná moudra, prostě milý příběh, ve kterém si můžete sami hledat mezi řádky… Ilustrace (jejich autorem je taktéž W. H. Lee) jsou kouzelné, připomínají mi obrázky od A. Lobela… A my získali další inspiraci, jak si obohatit procházky přírodou. Stačí se zaposlouchat do ptačího zpěvu. Díky Krtkovi a Myšce už víme, jak zní pěnkava, sýkorka, stehlík a sojka.

„Myška utrhla sedmikrásku a zastrčila si ji pod šátek.
„Májová vlažička,
naroste travička,“
hopsala myška v jarní náladě.“ (s. 14)


Štítky knihy

přátelství myši kamarádi krtek

Autorovy další knížky

2012  93%Myš a Krtek, dobří sousedé
2014  93%Myš a Krtek, opeření kamarádi
2012  86%Myš a Krtek, kouzelníci
2014  92%Myš a Krtek. Zbrusu nový den

Kniha Myš a Krtek, opeření kamarádi je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x