My z Ulice

My z Ulice https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460648/bmid_my-z-ulice-iG9-460648.jpeg 4 8 5

První český každodenní seriál Ulice slaví 15 let a vy máte možnost zavzpomínat na všechny důležité momenty a postavy. V knize se vám postupně představí jednotlivé rodiny, které z pohledu jejich členů vypráví své příběhy. Ty jsou doplněny fotografiemi a komentáři herců, kteří se rozepsali o svých postavách a samotném hraní v seriálu. V druhé části knihy můžete nahlédnout do zákulisí natáčení a vůbec poprvé se dozvědět, jak se takový seriál píše. Nebudou chybět ani fakta a zajímavosti o Ulici, opět doplněné fotografiemi. Připomeňte si 15 let s vašimi oblíbenými sousedy z Ulice!... celý text

Přidat komentář

ClariceL.
01.01.2024 3 z 5

Nedokážu posoudit, jak zajímavé je to čtení pro fanoušky. Kniha má spoustu fotek a jsou to takové medailonky rodin z Ulice. Ta se asi točí dál, takže současní obyvatelé už tam nejsou. Ale na takové připomenutí začátků seriálu je to fajn. Mamince kniha radost udělala, protože...o půl sedmé nevolej, je Ulička.

Mermaida
22.12.2021 3 z 5

Pěkně zpracovaná kniha z prostředí seriálu. Čtenář si osvěží paměť i o postavách, které se již v Ulici nevyskytují, jako je pan Král nebo například rodina Nekonečných. Bylo to příjemné připomenutí, ale určitě mi tam chyběly některé postavy, které zmíněny nebyly. Jako bonus obsahuje kniha i řádku fotografií z natáčení.


Ales04
19.02.2021 3 z 5

Dobrá knížka na osvěžení paměti k seriálu. Fajn jsou na konci ukázky ze zákulisí.

dawson321
17.02.2021 3 z 5

Čtivě napsané postřehy vybraných postav ze seriálu Ulice. Škoda jen, že mnoho postav z Ulice v knize není vůbec zmíněno. Zcela tak z knihy vypadla třeba Digi, která měla v počátečních dílech dost velkou dějovou linku a dokonce se po čase do seriálu vrátila. A mohl bych takhle jmenovat další a další postavy, na které kniha úplně zapomněla, což je trochu škoda... Kniha má necelých 200 stránek a kdyby byla o trochu delší a podrobněji napsaná, tak by jí to jen prospělo. Nehledně na to, že podobný nápad představit jednotlivé rodiny a dějové linky Ulice už tu byl a to před pouhým půl rokem před vydáním knihy, když světlo světa spatřil časopis Fenomén Ulice (který byl navíc o téměř 300 korun levnější než kniha....). Nicméně pro fanoušky Ulice je to pěkné shrnutí a připomenutí si, co se v seriálu odehrálo.

Anna 13
29.12.2020 5 z 5

Když jsem knihu našla pod stromečkem, rozbrečela jsem se. Dojetím...

K seriálu Ulice jsem se dostala před zhruba sedmi lety, a to díky mé nejmilovanější babičce, která je největší fanynkou tohoto pořadu, jakou znám. Jen díky ní a jejímu nadšení, jen díky jejím podvečerům strávených u televize jsem se do Ulice mohla také zamilovat. A zamilovaná jsem dodnes. Nevynechám jediný díl a večery s Ulicí jsou chvíle, které ve svém životě opravdu miluji.

Vždycky budu patřit k lidem, co se tohoto seriálu zastávají a nedají na něj dopustit. Myslím si, že je to neskutečně dobře odvedená práce. Příběhy jsou uvěřitelné, postavy opravdové - život v Ulici plyne jako život u vás. Všechny ty postavy jsou jako živé, jsou vaše a vy s nimi prožíváte úplně vše. Tolikrát jsem nad jejich osudy plakala, tolikrát jsem se vytáčela nebo radovala...
Kéž by byla Ulice nesmrtelná. Kéž by tento fenomén, na který jsem neskutečně hrdá, z našich životů nikdy nevymizel.

Knížku jsem si nesmírně užívala. Hltala jsem informace o dějových linkách, které jsem neměla možnost vidět a které jsem znala jen z vyprávění babičky. Vzpomínala jsem na postavy, které již seriál opustily a na jejich příběhy, které jsem prožívala naplno. Dojímala jsem se nad láskou k postavám a nadšeně jsem si prohlížela fotografie. Kniha pro mě má nesmírnou cenu... i když není dokonalá.
Mohla by být hutnější, vymazlenější. Na to, čím je Ulice a co vše obsahuje - na to by možná nestačilo ani pět set stran. Určitě by to nestačilo. Více bych vše rozepsala, vytvořila časové osy, přizvala k vyjádření více herců, vytvořila propojenosti postav, jejich profily, přidala ty nejzásadnější momenty seriálu,... Mohlo by toho být opravdu víc. Ale možná jsem neukojitelná - jak jde o Ulici, tak určitě.
Chci vědět víc, zajímá mě úplně všechno. Kéž by třetí kapitola neměla konec...
V druhé části jsem zase nostalgicky vzpomínala na to, že stát v ateliérech pro mě bylo, jako ocitnout se ve snu.

Nemám to srdce dát čtyři hvězdy, i když by to bylo spravedlivější. Tato kniha pro mě bude jednou nádhernou vzpomínkou na to, co jsem tolik milovala.

Děkuji za ni. A děkuji za seriál, který mi každý den rozsvítí duši a rozbuší srdce.

Štítky knihy

zfilmováno – TV seriál

Autorovy další knížky

Ivana Chřibková
česká, 1981
2015  75%Suchý hadr na dně mořském
2017  76%Když to tam není, tak to tam nehledej
2019  77%Kdoule
2020  75%My z Ulice

Kniha My z Ulice je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x