My jsme Baník

My jsme Baník https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477112/bmid_my-jsme-banik-cL8-477112.jpg 5 11 4

100 let ostravského fotbalového klubu a jeho osobností v unikátní publikaci. Skoro všichni, kdo Baníku fandí, mají vzpomínky na první zápas zapsané v srdci už navždy – a nyní si je mohou osvěžit s kompletní stoletou klubovou historií. Jak probíhaly klíčové zápasy Baníku? Kteří hráči zde zanechali nejvýraznější stopu? Co se dělo v zákulisí? Rozsáhlá publikace, na níž se podíleli skalní příznivci i baníkovští fandové jako Jarek Nohavica nebo Pavel Kubina, mapuje dějiny klubu a nesmí minout žádného fanouška této fotbalové legendy.... celý text

Žánr:
Literatura česká , Hobby , Sport

Vydáno: , CPress
více info...

MildeZ
MildeZ
29.01.2023 5 z 5

Hodnotná publikace plná informací všeho druhu a muselo dát neskutečnou práci :-) Ač nejsem zarytým fanouškem FCB, tak i přesto udělala kniha radost a okamžitě jsem navázal dalším titulem s názvem Legendy Baníku: Historie v rozhovorech a fotografiích ;-)

jprst
jprst
22.04.2022 5 z 5

Pro fandy českého fotbalu je to jedna z publikací, která by jim neměla chybět v jejich knihovně a nemusí to být jen fandové Baníku.


Terva
Terva
12.09.2021 5 z 5

Baníčku my jsme s tebou
Neopustíme tě
Nikdy tě nezradíme
Bo my ti věříme


Ač Pražák, mám Baník rád. Kdysi jsem tam pracoval a nenechal jsem si ujít skoro žádný zápas. Horší to bylo, když hráli se Spartou. To jsem vždycky tiše seděl v koutku a fandil jen v duchu. Snad každý ví, co by se stalo, kdybych mezi "baníkovci" zatleskal pěknému Lafatovu góóĺu :-) My jsme Baník je povedený pohled do historie klubu od FC Slezká až do dnes. Po první knize Bohemka je a bude je tohle opět perfektní sportovně fotbalový počin. 100 let si tento klub zaslouží. Druhý díl "Bohemka je a bude..." bohužel nevyšel a tak jsem rád. že tvůrci a nakladatelství CPres zbytečně knihu nedělilo. Ale přeji Baníku dalších 100. let.

Věříme a věřit budem
Že jsi klub nejlepší
Bojovat za tebe budem
Bo jsme tví fanoušci

Limonadovyjoe
Limonadovyjoe
08.09.2021 5 z 5

Zrovna dnes začíná celý rok oslav 100. výročí vzniku Baníku.
Nádherná publikace, kterou si klub plně zaslouží, se věnuje začátkům SK Slezská, nejdůležitějším zápasům, a hráčům, zákulisí, fanouškovské základně a mistrovské sezóně, době kdy se Baník stal láskou i pro mě.
Autora knihy malinko znám a jsem moc ráda, že se do knihy pustil zrovna on, protože Baník a Ostravu zná, a má je rád a spolu s kolegy odvedl úžasnou práci.

Banik pičo.

Autoři knihy

Tomáš Šiřina
česká, 1966
Aleš Uher
česká

Kniha My jsme Baník je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x