My Inventions: The Autobiography of Nikola Tesla

My Inventions: The Autobiography of Nikola Tesla https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480202/bmid_my-inventions-the-autobiography-of--udW-480202.jpeg 4 52 12

Paměti srbsko-amerického vynálezce Nikoly Tesly, které vycházejí ze série článků publikovaných v roce 1919, kdy bylo autorovi 63 let, v časopise Electrical Experimenter. Kniha je rozdělena do šesti kapitol, pokrývajících různé etapy Teslova života. Anglické vydání.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Technika a elektro

Vydáno: ekniha , e-bohém
Originální název:

My Inventions: The Autobiography of Nikola Tesla , 1919


více info...

Přidat komentář

negramota
26.05.2023 4 z 5

Pěknej historickej exkurs, náhled do mysli génia a zároveň šílence.

3nitka
16.02.2022 4 z 5

Nikola Tesla bol určite mimozemšťan. Génius. V roku 1909 - čistá energia, mobily, vegetariánstvo? Neuveriteľné.
Kde sa tu vzal a prečo nebol prezidentom celej zemegule? Lebo peniaze a moc. Ach jo.

"Rostlinná strava mnohem méně zatěžuje naše zažívací orgány. A činí nás také mnohem družnějšími a spokojenějšími... Vzhledem k uvedeným skutečnostem by se měli prosazovat všechny myslitelné způsoby k zastavení krutého porážení zvířat."

Pripomínal nutnosť dbať o obnovu pôdy, dbať o naše ľudské schránky. Jeho myšlienky o vojnách. Jeho nápady s energiou.

Aký by mohol byť svet, keby sme išli cestou jeho vynálezov a myšlienok. Snívajme.


PietroGrencik
20.05.2021 5 z 5

Malá kniha Velkého Člověka.
Fascinující, jak byl Tesla nadčasový.
Jeho vynálezy mají opodstatnení ve většine dnešních "smart" věciček.

DYRKA98
10.05.2021 5 z 5

Kniha se četla sama, měla svoje charisma a šmrnc doby v níž Tesla žil. Super!

daudurhundur
01.11.2020 1 z 5

Snad ani nelze neuznávat Teslu jako vynálezce či zpochybňovat jeho zásadní vliv pro vědu 19. a 20. století i pro další rozvoj lidské civilizace a tím i běh světových dějin. Ale (čerte, drž se svého kopyta!), jeho vlastní životopis se příliš číst nedá. Ne snad kvůli tomu, že ne všechny jeho myšlenky byly skutečně geniální, a dnes po stu letech jsou vyvráceny, ale prostě jak byl vynikající jako vědec a vynálezce, tak byl slabý jako spisovatel...

Beer_bro
17.06.2018 4 z 5

Kniha, která dokazuje, že i génius je člověkem. Mile mě překvapilo, že i vynálezce Tesla přemýšlel nad tím, jak se vyhnout válkám a dosáhnout všeobecného blaha.
Dalo se to číst i s mou jen středoškolskou fyzikou, byť jsem nerozuměl úplně všemu.
Obsahuje i tipy pro "běžné smrtelníky" :)

zdendaz
14.03.2018 5 z 5

Skvělá kniha o životě a díle Nikoly Tesly. Je neskutečný, co ten člověk dokázal.

Denika
14.11.2016 4 z 5

Poměrně složitá a na můj vkus až moc "technická" knížka. To jí ale neubírá na významu a dojmu, který z ní mám. Tesla se nevěnoval pouze snaze zlepšit a zjednodušit životy ostatních pomocí svých vynálezů, měl totiž dost co říct i o budoucím vývoji lidstva, jeho přístupu k nerostnému bohatství a stoupající touze po moci, majetnictví a zaměření na hmotu (opovrhování duchovní stránkou života). Je obrovská škoda, že tak inteligentní člověk, který v mnohém viděl dál než ostatní, nebyl dostatečně oceněn. Moc by mě zajímaly jeho další nápady a myšlenkové pochody, které nám (údajně!) tají vlády jiných zemí. Více takových lidí jako byl Tesla, a svět by byl zase o poznání zajímavějším místem. :) Doporučuji. :)

R.E.M.
20.11.2015

Kniha je výborným návodem, jak unudit čtenáře, navzdory osobnosti N. Tesly a jeho originálním vynálezům. Nudného okecávání a vaty bylo tolik, že jsem knihu ještě před polovinou odložila a ani po čtvrt roce mě nechuť neopustila.

ShakespeareJr.
01.11.2013

Len pár ľudí bolo geniálnejších ako Tesla, no počtom patentov jednoznačne kraľuje znamená pre mňa veľmi veľa.

AnickaG
22.09.2013 5 z 5

Velmi čtivé seznámení s velkou osobností. Fascinovaly mě nejen samotné Teslovy objevy, především však jeho psychické stavy a prožitky a způsob, jakým se mu nové nápady zjevovaly před očima a jen pomocí své představivosti s nimi dokázal pracovat a zdokonalovat je, aniž by musel dělat nákresy a poznámky na papír. Ještě více mě zaujala druhá polovina knihy, ve které popisuje svou teorii o lidstvu, o postupu lidstva jako celku vpřed.

Radimos85
15.02.2013 5 z 5

Skvěle napsaná autobiografie vlastní rukou ,sice vypadá jako učebnice fyziky,ale po přečtení jsem neskrýval velký údiv k tomuto nedoceněnému geniovy.Všemi vyzdvihovaný a všude znamý Edison a pán plagiat Markoni mu nešahají ani po kotníky.Tesla byl hodně nadčasový vynálezce a hlavně průkopník střídavého proudu,kterého nikdo nikdy bohužel nedokázal docenit.Jeho patenty více než před sto lety jsou ohromné,vždyť v té době ani mnoho lidí nevědělo co je to el.proud.Stejně jeho práce je dodnes zahalena záhadou.To si prostě musíte přečíst.Sám za sebe bych dal i 20 hvězdiček kdyby to jen šlo.