Mužský šovinismus pro pokročilé

Mužský šovinismus pro pokročilé https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33350/muzsky-sovinismus-pro-pokrocile-33350.jpg 4 39 7

Tato kniha navazuje na předchozí bestseller nazvaný též Základy mužského šovinismu, čili jedná se o 2., doplněné rozšířené vydání, a sice především o komentáře sexuloga MUDr. Radima Uzla a kolegů.

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: , Reneco
více info...

Přidat komentář

Evka27
26.05.2020 2 z 5

Druhý díl už mě tak nepobavil, je to omílání pořád dokola.

Chingiz
20.02.2019 5 z 5

Haha. Moc som sa bavil. Jednak pri čítaní, a jednak pri predstave, ako budú mnohé dámy vystrájať a aké komentáre sa tu zjavia. To druhé sa nenaplnilo, reakcie z Venuše sú celkove mdlé, až na ojedinelú feministickú polnicu. Som tej knihe rád. Treba totiž sem-tam naplno povedať, že za mnoho súkromného zla v živote chlapa můžou ženy. Matky, manželky, sestry. Ba aj staré mamy a dcéry. A po cestičke psychologických analýz by sme sa prepracovali až k sériovým vrahom, vychovaným matkami zrůdami.
Alebo povedzme len k důstojným dámam v noblesnom kožuchu predvádzajúcim salónne spůsoby, ktoré doma mlátia svojho starého a chorého manžela...však, mami?!


bigbabe
29.10.2018 2 z 5

Základy mužského šovinismu se mi líbily, pamatuji se, že jsem se u toho řehtala jak střelená. Teď se ptám, jestli je mezi těmito knihami opravdu tak propastný rozdíl nebo je to časem, věkem a obdobím, kdy jsem četla první a druhou knihu? V této si myslím, že to autor přehání do krajností a stále dokola opakuje, že ženy jsou hysterky. Samozřejmě pár takových z dálky znám, ale člověk si své přátelé může vybrat a tak mezi takovými ženami a páry nežiji a přišla mi tato kniha dost přitažená za vlasy.
Jediné, co se mi nakonec líbilo byla poslední kapitola s názvem: Závěr; za vše mohou geny, kde pokud jsem autora správě pochopila, za všechny ty "špatné" vlastnosti ženy vlastně chválí, jinak by lidstvo vyhynulo.
A pak ještě Pohádka místo doslovu.

LucKub
13.09.2015 4 z 5

Zaklady muzskeho sovinismu se mi libili velmi, tahle kniha uz mene. Nenadchla ani neurazila, proste prumer, ktery stacilo precist jednou a vicekrat se k ni vracet nemusim (na rozdil od Zakladu muzskeho sovinismu)

pobijecmuch
27.09.2014 5 z 5

Na DK mně nedělá problém si přečíst komentáře k jakékoliv knížce různých žánrů. To co zde předložila moje předchůdkyně - binýsek už, ale není komentář ke knížce, ale spíše citování nějakých textů z feministických článků. Nebo mně napadá ještě jedna myšlenka zda to nebyla skrytá reakce na komentář uživatele LordSnape.
Ale, abych tady už "nežvanil" a raději něco komentoval (nakonec od toho je to komentář ke knize). Tato kniha se mně líbila možná ještě více než předchozí "Základy ....." Některé názory pana Hausmanna tu jdou až do extrému, ale bral jsem to s určitou nadsázkou. Prostě jsem se dobře bavil a o to v knížce má jít.
Za mně plný počet a také si to vezmu do nemocnice.

LordSnape
27.09.2014 5 z 5

Pokračování šovinistického pnutí, které Hausmann odstartoval v devadesátých letech má své opodstatnění. Útočí zde více na feminismus, než na ženy jako takové, ale hlavním trumfem knihy jsou velmi podnětné a trefné komentáře pod čarou od psychologa a sexuologa Radima Uzla, které mě místy opravdu dostávaly do kolen. Už to není tak vtipné, ani moc radikální, ale více poučné a prakticky si po přečtení uvědomíte, že jen 10% populace žen je rozumná a může normálně fungovat s mužem v moderní společnosti, kde jsou ty staré programy z dob jeskynních lovců a sběračů už víceméně zastaralé.

Objevuje se i důraz na roli otce, což je jedno veliké téma, protože i já pocházím z generace, kde byl muž (otec) ženou zapuzen a styk s dětmi soudy velmi omezen, protože chlapec vychováván jen ženami, bez mužského vzoru je jedna veliká pohroma, a já jsem toho živým důkazem. Jsem velmi rád i za kapitolu o domácím násilí, protože se stále častěji objevují případy, kdy je to prostě "obráceně". A celkově jsem rád, že se aspoň na toto téma hovoří a že se o něm píše, protože jen aktivity Ligy otevřených mužů, o.s. na toto obsáhlé společenské téma bohužel nestačí.

odejana
28.12.2011 5 z 5

Stejně jako první díl i tato knížka provádí osvětovou dřinu na téma vztahy mezi muži a ženami. Stereotypy v chování žen i mužů jsou dány geneticky od pramáti, která po svém nutila partnera k vyššímu výkonu, aby všichni přežili, a od praotce, který se nechal buzerovat, ponižovat atd. Ti "hodní" a ohleduplní a empatičtí prostě další statisíce let nepřežili. Jen doufám, že jsem řádně zmutovaná, protože upřednostňování ženského pohlaví ve všem je fakt děsivé. Alarmující jsou postřehy týkající se ideologického a celospolečenského boomu "ženského" pohledu na domácí násilí, výchovu dětí po rozvodu, upřednostňování žen ženami soudkyněmi atd. Žánrem "humor" bych knížku rozhodně neoznačovala, i když se to na první pohled zdá vtipné. Ne, je to velesmutné! (Ale dobré a osvětové.)

Štítky knihy

muži partnerské vztahy feminismus šovinismus

Autorovy další knížky

Josef Hausmann
česká, 1953
2010  62%Základy mužského šovinismu
2006  71%Mužský šovinismus pro pokročilé
2002  51%Nahota feminismu
2008  38%Ženy na dosah
2018  43%Totalitní ideologie feminismu

Kniha Mužský šovinismus pro pokročilé je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce27x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x