Muž z ledovce

Muž z ledovce https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29493/bmid_muz-z-ledovce-kmv-29493.JPG 4 27 6

Krimi z mladší doby kamenné. Velká čarodějka Muira je mrtvá. Byla zavražděna. Všichni vědí, že naposled byl u ní Bal-Bes. A navíc je cizinec. Přišel ke kmeni teprve předevčírem. Bal-Bes, jenž už léta chodí cestou necestou od jednoho kmene k druhému a teď hledá přechod přes Velké hory, je natolik zkušený a moudrý, že si okamžitě uvědomuje, v jakém je nebezpečí. Dává se na útěk... Další argument hovořící proti němu: utíká přece ten, kdo je vinen! Začíná hon na člověka, protože zvyk říká, že vražda musí být pomstěna. Kdo je však skutečný vrah a proč? Vstupte do příběhu, který se odehrál před více než 5000 lety. Bal-Bes, Brac, Acqtag, Tanist a další hrdinové vás seznámí se životem a zvyky našich prapředků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Der Gletschermann , 1992


více info...

Přidat komentář

frantisek8863
10.02.2021 4 z 5

Dobře napsaná pravěká detektivka. I když jsem znal věci okolo nálezu Ötziho, tak mě závěr mile překvapil.

malpet
23.07.2019 4 z 5

Zajímavé dílko, které jsem si přečetl s chutí. vzpomínaje na svá dětská léta strávená nad Štorchovými knihami. Kniha byla inspirovaná nálezem mumie Ötzi, o čemž se zmiňuje i Wikipedie.


alekis
16.05.2019 4 z 5

Krátká, dynamická, čtivá detektivka. Pěkné komentáře pode mnou od denib a Gerbasin, ať neopakuju, připojuji se. Užitečné zvlášť pro starší děti, s trochou fantazie by si při čtení dokázaly tu dobu určitě dobře představit.

denib
09.02.2018 5 z 5

Napsat detektivku z pravěku je skvělý nápad, jsem z knihy nadšená. Oceňuji zejména styl vyprávění - při prvních větách jsem sice měla pocit, že snad čtu slabikář, ale vzápětí jsem poznala, že použití těch strohých jednoduchých vět a jejich opakování je prostě geniální. I díky tomu se člověk bez potíží vžije do příběhu. Další věc, co oceňuji, je udržování napětí - nefalšovaná honička a obvinění z vraždy v době, kdy neexistovala presumpce neviny, z příběhu dělají opravdu napínavé čtení. Kam se hrabe lecjaký moderní thriller. Rozhodně knihu doporučuji.

Gerbasin
22.07.2012 4 z 5

Hodně dobrá knížka, napsaná specifickým, dalo by se říct minimalistickým stylem (krátké věty, minimum delších souvětí, každé slovo velmi dobře zváženo). Výsledkem je "pouhých" 120 stránek, které ale skrývají velký a napínavý příběh s mrazivou atmosférou. Autorův rukopis je tak působivý, že je velkou neznámou, proč je jeho tvorba tak skromná. Rozhodně tuto knížku doporučuji nejen dětem, ale i dospělým má hodně co říct.

monula101
28.02.2012

Dobra knizka napinava.