Muž s tváří zabijáka

Muž s tváří zabijáka https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59372/muz-s-tvari-zabijaka-59372.jpg 3 27 5

Viktor Kärppä série

1. díl >

Sovětský svaz se rozpadl a Viktor Kornostajev využívá možnosti přestěhovat se z ruské Karélie do Finska. Začne používat staré rodové jméno Kärppä a vydělávat si zařizováním drobných obchodů a povolení k pobytu. Občas zprostředkovává ne právě legální transakce a také jeho speciální školení v Rudé armádě se mu vrací i jinak než ve snech. V nové vlasti pocítil chuť úspěchu, ale stále zůstává cizincem. A pak kývne na jednu žádost, která se zdá banální – majitel antikvariátu jej požádá, zda by mu nemohl pomoci najít ztracenou manželku. Detektivní román vysloužil svým stylem autorovi přirovnání k představitelům tzv. drsné školy, Dashiellu Hammettovi a Raymondu Chandlerovi – a ne náhodou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tappajan näköinen mies , 2002


více info...

Přidat komentář

zaranda
24.03.2017 2 z 5

Asi jsem od severské detektivky čekala trochu víc, ale autorův styl mě vůbec neoslovil. Zdá se mi, že něco pořádného se začalo dít asi tak na 20 posledních stránkách.

Space.Junkienka
13.01.2015 2 z 5

Necelých 200 stran mi zabralo víc času než 4 díly Oddělení Q od Adler-Olsena. Pro mě hrozně nudné, zamotané. Vůbec se to nečetlo samo. Pro mě trochu zklamáním.


Oksalakka
22.06.2014 4 z 5

Zajímavý mix drsné školy, špionážního románu a severské/ruské sentimentality. Četlo se to dobře (taky to není žádná bichle), jediné, co mi vadilo, byla nedotaženost některých dějových linií.

finka
06.04.2013 5 z 5

Fakt líbí, autor umí vyprávět, což je dar. Možná i proto, že to čtu po nabušené vychvalované novince, která je k nečtení a autorka se sama ztrácí ve svém světě.
U Zabijáka mě zaujal i "exotický" svět finského a ruského podsvětí.

evelinaevelina
14.03.2013 4 z 5

Tak "drsná škola" ve finském podání mě nezklamala. Docela ráda jsem se přenesla z Ameriky na sever Evropy. Jasně, evropští záporní drsňáci jsou především Rusové, ale tak to prostě je i v reálu. Rönkä nepřehání, hlavní hrdina není předimenzovaný superman a přitom dokáže vyznít tak nějak "marlowovsky". Zápletka má hlavu i patu, neztrácí se v mafiánských epzodách. Doporučuju.

Štítky knihy

finská literatura

Autorovy další knížky

Matti Rönkä
finská, 1959
2011  66%Muž s tváří zabijáka
2011  52%Dobrý brat, zlý brat

Kniha Muž s tváří zabijáka je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce44x
Chystám se číst9x