Muž pri kormidle

Muž pri kormidle https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352366/bmid_muz-pri-kormidle-Ixe-352366.jpg 3 27 8

Muž pri kormidle, alebo keď nám vlastné deti hľadajú nového manžela. Krátko po rozvode rodičov sa deväťročná Lizzie, jej sestra, mladší brat a sučka labradora namiesto Londýna ocitajú v maličkej nehostinnej dedine v Leicestershire 70. rokov 20. storočia. Ich matka sa totiž rozhodla hľadať na vidieku útočisko pre svoj smútok a naštvanosť na celý svet. Nie div, že sa čoskoro začne utápať v alkohole, písať cynické divadelné hry a značne zanedbávať domáce práce... Deti však nelenia a odhodlane pátrajú po vhodnom „mužovi pri kormidle“, aby ich život opäť nabral správny kurz.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , XYZ (SK)
Originální název:

Man at the Helm , 2014


více info...

Přidat komentář

Lily101
06.10.2022 5 z 5

Velice zajímavé čtení kvůli úhlu pohledu. Hlavní protagonistka je na tom špatně, zatímco kolem ní se točí děti (hl. její dvě dcery) a snaží se jí pomoci.

Vadilo mi, jak se hlavní protagonistka chovala. Nelogicky a nedospěle. Ale to se občas stane, že čtenáři není nějaká knižní postava sympatická. A mi se to stalo po hoodně dlouhé době.

Trochu mi rozum stál i nad výukou. SPOILER: Jedenáctiletá holka neumí abecedu? Ani devítiletá? KONEC SPOILERU.

Možná byla nesympatická hlavní postava záměr a o výuce v zahraničí nic nevím, takže 4,5 hvězdičky zaokrouhluji na výsledných 5.
A děkuji této knize za vytržení ze čtecí krize!

Zuzka12627
05.09.2022 1 z 5

Tato kniha byla pro mě utrpení, vůbec mi nesedla. Nápad to nebyl špatný, ale napsat se dal určitě trošku lépe. Pro někoho může být kniha jako oddechový čtení na letní večery, ale více od knihy neočekávejte.


Fani
04.12.2020 odpad!

Přečetla jsem asi prvních 70stran a prosim reknete mi je neco co je vic nudnejsi ? Ac to dělám nerada a spis to nedelam vubec ale nedocetla jsem a nemam v planu. Celkem tuctovy namet ktery se da spracovat urcite o dost lip. Vazne me to mrzi ale cekala sem o dost vic

hana4904
15.05.2020 1 z 5

Měla jsem problém to vůbec dočíst. Takové tlachání o ničem.

adorjas
04.03.2019 2 z 5

Dávam 2,5*- ja viem, že knihu mám brať s rezervou, že tu bola absurdita vykreslená, čo sa týka výchovy detí a podobne. Ale mne to proste nesadlo, asi nebudem na knihy s absurdným humorom, a chápem, prečo to ľudí baví, chápem aj tú nadsázku, ale nie je to štýl podľa môjho gusta a každou knihou s podobnou tematikou sa v tom utvrdzujem.

IvonaK
14.06.2018 4 z 5

Dvě dívky se snaží shánět své mamince mužského, když jejich otec je opustil. A kdyby nebylo jejich psa, který jim bohužel umřel, tak by žádný mužský nebyl.

magnolia
11.06.2018 5 z 5

Mě se to moc líbilo. Na letní podvečery ideální čtení o síle rodiny, odvaze, správném pohledu na svět a lidi. A řeší se tu i předsudky, vesnická morálka, pokrytectví a další nepravosti, ale je to podané bez zbytečného patosu a drásání. Je to vtipné! Jen pozor: musíte být naladěni na tu správnou vlnu, s trochou nadhledu a špetkou absurdity (praštěné divadelní dialogy :). Trochu to Deník A.Molea připomíná (jak píše komentář níže), ale je to jiné, už jen tím pohledem devítileté holky, mudrující, tápající i jednající, často jakoby nepřiměřeně věku - jenže právě to mě bavilo a dostávalo (na rozdíl od protivně přechytralých dětí z jiných knih). A i když už jistě podobné téma bylo zpracované, matky tohoto ražení se také v nějakých románech (a nejen v nich) vyskytují, tady je to zábava, napětí (ve smyslu - jak to s nimi dopadne) i soucítění, od začátku do konce. Strašně moc jsem jim všem fandila, nejvíce Lizzy. Spisovatelku si pohlídám, píše hodně zajímavě.

bookcase
17.01.2018 4 z 5

Úsměvné vyprávění ve stylu Adriana Molea s hořkým podtónem o životě jedné neúplné rodiny pohledem jedné z dcer. Neurotická, frustrovaná matka, tři tápající děti, jeden pes a několik adeptů na nového muže v domácnosti. Příběh je příjemné retro odehrávající se v sedmdesátkách.

Štítky knihy

děti humor rozvod rodinné vztahy nový začátek

Autorovy další knížky

Nina Stibbe
britská, 1962
2018  63%S láskou, Nina
2017  61%Muž u kormidla

Kniha Muž pri kormidle je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst13x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x