Muž na vrcholu

Muž na vrcholu https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68552/muz-na-vrcholu-68552.jpg 5 11 1

Mistr se vrací a předkládá nám dokonalý portrét divoké, drsné a ničím nespoutané země plné rozmanitosti. Místem, kde se vše odehrává, je Atlanta ve státě Georgia, kde žijí vedle sebe černoši a běloši. Utrpení Charlieho Crokera a způsob, jakým se ho zbavil, je nezapomenutelným rozuzlením napjatě očekávaného, ironického a výmluvného románu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

A Man in Full , 1998


více info...

Přidat komentář

Ence
30.12.2018 4 z 5

Myslím, že by knize více slušely dvě oddělené větve (georgijská a kalifornská) než jejich propletení v závěru knihy, které na mě působilo příliš vyumělkovaně. Ostatně samotný závěr mě bohužel zklamal, protože mám vždy problém s náhlými přerody postav; zejména pokud jim je 60 let a celý svůj produktivní život se pohybují po úzké developerské cestičce a také pokud se takový přerod odehraje zčistajasna a na posledních stranách. Náhody a v mém případě i neuvěřitelnost celého Conradova příběhu také ovlivnily můj celkový dojem z knihy (na druhou stranu Conradův "den blbec" považuji za bravurní a věrohodný popis společenského metropolitního pekla).

Zaměření a styl je velmi podobný s "Bonfire of Vanities", proto bych řekl, že je velká pravděpodobnost, že komu se (ne)líbila jedna z knih, (ne)bude se mu líbit (an)i kniha druhá. V mém případě tomu tak určitě je.

P.S. Fascinuje mě formát knihy (1. vyd., BB art, 2000), protože se držela v ruce snad ještě hůř než Bible a je absolutně neskladná. Ale zase má v anglickém i českém vydání opravdu originální obálku.

Štítky knihy

americká literatura

Autorovy další knížky

Tom Wolfe
americká, 1931 - 2018
1992  85%Ohňostroj marnosti
1999  88%Kyselinovej test
2000  91%Muž na vrcholu
2022  80%Správna posádka: Americká cesta do vesmíru

Kniha Muž na vrcholu je v

Přečtených12x
Knihotéce9x
Chystám se číst25x
Chci si koupit7x