Muž, který zmizel

Muž, který zmizel https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93043/bmid_muz-ktery-zmizel-U4q-93043.jpg 3 17 3

Při práci vězňů na stavbě se zjistilo,že odsouzený Bělka zmizel. Později byl nalezen zavražděný v jedné rozestavěné stavbě...

Přidat komentář

ludek.n
12.03.2020 2 z 5

Lipertova sonda do systému nápravných zařízení v Česku v době reálného socialismu má všechny atributy podřadné brakové literatury, která je dobrá tak maximálně do vlaku či k zubaři. Silně poplatná době svého vzniku je tato útlá knížka z edice Magnet poměrně neradostnou četbou, psanou v konzumním módu systémem rychlé ruky. Na vzrušení rovnou zapomeňte a ani styl vás s největší pravděpodobností do kolen nedostane. Příběhová linie je prostince slaboduchá a až příliš často hraničí s nudou. Vyšetřování zločinu se ubírá ostře narýsovanými cestami a ničím nepřekvapí, a co hůř, žádný zvrat ani neočekáváte. Psychologie postav je nulová, zápletka fádní, finále o ničem. Snad jediné, co se dá Muži, který zmizel připsat k dobru je poměrně přehledná struktura, nezatížená dobovou ideologií. Tento prvek však na přežití tohoto dílka opravdu nestačí.

mirabl
20.04.2019 2 z 5

Hodně podprůměrné kriminální čtení. Zcela na rovinu: ztráta času ... teda pokud čtenářem není nějaký "badatel", který se zrovna snaží zjistit, jak (ne)fungovalo socialistické hospodářství.


babystar
26.03.2019 4 z 5

Zajímavé čtení o tom, jak žili vězňové i dozorci v nápravných zařízeních u nás v 80. letech 20. stol. A také o tom, jak se snaha o nápravu nemusí vyplatit, když máte za kamaráda recidivistu.