Muž, který stvořil Šifru mistra Leonarda

Muž, který stvořil Šifru mistra Leonarda https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114278/muz-ktery-stvoril-sifru-mistra-leonarda-114278.jpg 4 7 2

Muž, který stvořil Šifru mistra Leonarda - neautorizovaný životopis Dana Browna Kniha líčí neúspěšnou Brownovu kariéru skladatele a zpěváka pop music, jeho zájem o evropské i americké tajemno, okolnosti vzniku jeho próz "Digitální pevnost", "Andělé a démoni" a jeho přerod v celebritu americké literatury po napsání knihy "Šifra mistra Leonarda". Syn učitele matematiky a hudebnice vyrostl přímo v areálu elitní školy, aby se posléze stal učitelem jako jeho otec ... Fotografická příloha. ... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Man Behind The Da Vinci Code , 2005


více info...

Přidat komentář

mikusikl
05.01.2019 5 z 5

Biografie nepatří mezi mou oblíbenou četbu, ale tahle mě opravdu dostala. Začátek šel pomalu, ale pak jsem se začetla a nemohla se odtrhnout. Vůbec jsem netušila, že Dan Brown je i zpěvák a textař. Velmi poutavě napsáno.

R-VanDerLe
03.04.2012 4 z 5

Velmi zajímavá biografie, i když neautorizovaná, ale vřele doporučuji každému, kdo se nechal strhnout knihami Dana Browna nebo jím samotným. Je až neuvěřitelné, jaký životní příběh má tenhle autor. Téměř pohádka se zdánlivým šťastným koncem, který ovšem koncem není, a dost možná nebude ani šťastným, jelikož kniha končí Danův příběh někde po r.2005. Budete kroutit hlavou nad tím, jak se Dan stal "málem králem" alternativního popu a že jeho hudební diskografie nebyly zase až tak velké propadáky, hlavně díky obrovské, pro mě až nečekané podpoře producentů a lidí okolo. Tato podpora mu chvílemi velmi chyběla v kariéře "pisálka". Závidět je mu třeba jeho zápal, nadšení, poctivost přípravy, ale podle všeho i skvělou manželku, které byla nejdříve jeho pravou rukou v hudební kariéře, posléze jeho ženou a nakonec také téměř osobní a marketingovou manažerkou začínajícího spisovatele. Dočtete se o vlažných začátcích jeho knižního autorství a následném boomu s Da Vinciho kódem. A co teprve ten ohlas a velká mediální vytíženost samotného Dana po této knize. A je zde vůbec spousta dalších věcí o autorovi jehož knihy se staly bestsellery několik let po svém vydání (což je naprostý unikát), a to vše díky možná nejúspěšnějšímu a zároveň velmi kontroverznímu románu všech dob napříč světadíly a různými jazyky.
Aspiranti na autorství a pisálkové můžou pochytit pár drobných rad ale hlavně se můžou nechat inspirovat.

Podle mě velmi pěkně napsáno, na to, že samotný Dan Brown ani jeho žena se zřejmě na žádné části nepodíleli. Lisa Rogak je opravdu dobrá autorka biografie, u které máte často pocit, jakoby jste četli román. Dávám 4* jelikož se mi těžko objektivně hodnotí podání této biografie jelikož mám pocit že mě na 5* zaujal spíše životní příběh Dana.


Štítky knihy

životopisy, biografie

Autorovy další knížky

Lisa Rogak
americká, 1962
2010  81%Stephen King - Mistr strachu
2012  84%Psi ve válce
2006  89%Muž, který stvořil Šifru mistra Leonarda

Kniha Muž, který stvořil Šifru mistra Leonarda je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x