Muž, který se proměnil v sebe sama

Muž, který se proměnil v sebe sama https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15199/bmid_muz-ktery-se-promenil-v-sebe-sama-zfO-15199.jpg 3 30 9

Rick Hamilton má nádherný život: skvělé zaměstnání, báječného syna a krásnou manželku. Až si jednoho dne uprostřed důležité obchodní schůzky začne čmárat na papír - a zchvátí ho mrazivá předtucha, že jeho žena zemře při autonehodě. Poté, co se přiřítí na inkriminované místo, musí čelit ještě mnohem děsivější pravdě. V troskách totiž leží nikoli auto jeho ženy, ale jeho vlastní. Šaty si ušpiní od krve - jsou to však jiné šaty, než které měl na sobě při oné schůzce. Je tam i jeho žena a je naživu, ale proč ho celá uslzená oslovuje Richarde? A proč popírá, že by měli syna? Rick Hamilton je uvězněn v paralelním vesmíru. Jeho život je všechno, jen ne nádherný...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Slovanský dům (Praha)
Originální název:

Man Who Turned into Himself , 1995


více info...

Přidat komentář

ludek.n
28.03.2018 3 z 5

Ambroseho kniha je ukázkovým příkladem toho, jak může skvělý vstupní nápad strávit sám sebe. Navnaděn synopsemi jsem se s nadšením pustil do četby a začátek jsem si opravdu vychutnával, ale s postupem času se moje nadšení hroutilo stále více a více, až se utopilo v oněch paralelních vesmírech Hamiltonovy dvojexpozice. Zábavné pasáže vystřídaly nudné až otravné a já se přistihl, že čtu už jen mechanicky. Takže za mě s odřenýma ušima průměr.

Faila
06.05.2017 4 z 5

Na této knížce se mi nejvíce líbil její úvod, který mi připadal velice dramatický a velmi zajímavý a dokázal mě do knížky vtáhnout. Bohužel za chvíli přišla pasáž, která mě trochu nudila, zvláště ty delší popisy "odborného" pozadí příběhu. Ale chápu jejich důležitost v knize a také musím říct, že byly podány velmi srozumitelně. Jelikož jsem laik a v kvantové fyzice - a vlastně vůbec žádné fyzice - se nevyznám, nemohu soudit, do jaké míry byly zde nastíněné teorie uvěřitelné. Ačkoliv i sám autor ke konci ústy hlavní postavy pronáší, že to, co se v díle děje, je neuvěřitelné a odporuje to všem doteď známým zákonům. Na jednu stranu jsem se musela pousmát, protože pak se z této knížky opravdu stalo řádné sci-fi, které hraje mimo všechna známá pravidla, ale v mých očích to knížce na atraktivitě neubralo. Byla krátká, svižná, dobře se mi četla a nápady v ní obsažené mi přišly velmi zajímavé.


Živa23
02.09.2016 4 z 5

Při čtení knihy je opravdu nutné se soustředit a přemýšlet u toho. Jinak vřele doporučuji. :)

Finn69
28.07.2016 1 z 5

Tahle knížka o paralelních vesmírech upřímně řečeno za moc nestojí. Doporučit můžu snad jen jako výplň času do vlaku nebo na pláž. Není tu ani originální nápad, ani zajímavý příběh, tohle už bylo napsáno stokrát a lépe.

arkel
08.01.2016

Mně se to líbilo...Po první třetině teda spadlo napětí a začalo to mít rádoby vtipný děj a bylo to chvíli zbytečně ukecané, ale pak se to zase celkem rozjelo...Bylo to fajn...Až jsem chvílemi byl z toho blbý... :-)

gersie
10.04.2014 4 z 5

Kniha má dobrý námět , spisovatel se opravdu snažil , ale něco mi v tom vyprávění nějak nesedělo. Musím se přikonit k Ječmínkovi celkem to trefil.

Ječmínek
18.09.2013 3 z 5

Dal jsem téhle knize tři hvězdičky a nemá ani moc velké celkové hodnocení, ale přesto na ni chci upozornit. Kdo má rád složitější sci-fi s paraleními vesmíry a mnoha zvraty, měl by si jí přečíst. Je dobrá a napínavá.

evajs.evajsek
06.07.2012 5 z 5

mistrně napsáno, napínavé vyprávění, působivé a šokující

benycycling
30.11.-0001 2 z 5

Tahle kniha je možná geniální, ale vím, že jsem četl také lepší knihy.

Autorovy další knížky

David Ambrose
anglická, 1945
2000  69%Muž, který se proměnil v sebe sama
2001  85%Pověra

Kniha Muž, který se proměnil v sebe sama je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x