Muž, který chtěl být bohatý

Muž, který chtěl být bohatý https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32196/bmid_muz-ktery-chtel-byt-bohaty-KfG-32196.jpg 4 138 29

Příběh mladého muže, jenž se seznámí se starým podivínským výstředním milionářem, který jej zasvětí do tajů lidské psychiky a ukáže mu skryté možnosti dřímající v jeho mysli a podvědomí, obletěl doslova celý svět. Knížka byla od svého prvního vydání přeložena do bezmála čtyřiceti jazyků a dnes patří mezi klasická díla s tematikou pozitivního myšlení, duchovního rozvoje, osobnostního růstu a motivace. „Hlavní poselství příběhu je pochopení, že všechny události našeho života jsou jen zrcadlovým obrazem našich myšlenek. Ať už prahnete po milionech nebo toužíte po bohatství duchovním, vždy musíte pátrat uvnitř sebe a Mark Fisher ukazuje, jak začít.“... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

The Instant Millionaire , 1990


více info...

Přidat komentář

Valentinez
11.08.2023 odpad!

Mě by upřímně zajímalo, jestli někdo z přítomných, kdo tu knížku hodnotí 5 hvězdičkami, na základě rad z této knížky opravdu zbohatl a stal se milionářem? Napište mi prosím vaše příběhy, opravdu by mě to zajímalo a rád se nechám poučit.

Takto mi to přijde jako klasický pozitivní uklidňující poloviční ezo blábol, který je neskutečně odtržený od reality.

Waldhans
04.08.2021 5 z 5

Krátká a krásná knížka. Doporučuji přečíst všem, kteří mají rádi duchovní četbu a osobní rozvoj.


lucie.dc
04.01.2021 5 z 5

Podobna temata jsem v ruce mela a nebyla zdaleka tak dobra, jako tato verze. Ano, je to trochu neuveritelne, ale pokud se zamyslime, tak je to vlastne pravdive, nasimi myslenkami ridime nas zivot, okolnosti jednoduse zapadnou (protoze podle toho koname)...

Ke knížce se stále vracím, abych se zase přeprogramovala. :D

Verim ale, ze neni pro kazdeho, aby takove informace jeden prijal, k tomu clovek musí "dozrát."

Tak, kdo už je milionář? Víc jak 6 let od vydání už uběhlo. :D

Lucieenka
10.10.2020 4 z 5

Motivační kniha s dojemným příběhem. Co dokáže síla myšlenek, afirmace, vizualizace a být tady a teď. ❤️

Davidoff21
28.05.2020 5 z 5

Ano, tak by jsme měli fungovat. Jak sami sebe motivovat. Je to tak jednoduché a přitom pro mnoho lidí moc těžké. Tohle dobrý návod

kotatkoz
07.04.2020 4 z 5

Jedna z mnoha knížek snažící se říct, že pokud si něco správně přejeme, dokážeme najít sebe samotného a odhodíme svazujíci strach, je cokoli možné... Líbivě psané, žádné přehané natahování, milý příběh na pozadí - proč ne :)

Lusik88
06.01.2020 5 z 5

Jedna z nejlepsich motivacnich knih! Ctu ji opakovane. Pozitivni pribeh plny myslenek, ktere cloveka vybudi. Potrebujete nakopnout? Pak prihodte Muz, ktery chtel byt stastny, Buh chodi po svete vzdycky inkognito a Muz, ktery sazel stromy a zjistite, ze zivot je vlastne fajn, ze neni potreba trapit se kravinama a ze bariery si fakt stavime sami :) Utopie? A neni fajn do ni cas od casu vypadnout?

Shahana
05.01.2020 5 z 5

Určitě doporučují. Fakt dobře napsaná, a poučná. Rychle se čte.

lucy.sankova
14.11.2019 3 z 5

Celá nedočkavá jsem se pustila do čtení knihy... bohužel mě příliš nenadchla. Nejspíš jsem od autora čekala něco víc.
Některé myšlenky však měly co do sebe.
"Všechny události našeho života jsou jen zrcadlovým obrazem našich myšlenek."
"Život může být růžovou zahradou i peklem na Zemi, vše závisí na rozpoložení naší mysli. Myslete často na růži. Pokaždé když narazíte na problém, pomyslete na srdce růže. A nezapomeňte, že nemusíte nést tíhu svých problémů."
"Růže je symbolem života. Trny představují cestu zkušeností: zkoušky a strasti, kterými musí každý z nás projít, aby pochopil skutečnou krásu existence."

ladislav7866
03.11.2019 5 z 5

Kniha pre každého, kto chce niečo v živote dokázať v akejkoľvek sfére. Odporúčam ju nečítať naraz a po každej kapitole sa zamyslieť nad vlastným životom. Literatúra na rozvoj osobnosti, by sa mala čítať úplne inak, ako literatúra ,,na rozptýlenie". Pokiaľ nič v živote nezmeníte po dočítaní, bola to strata času. Dielo má pár pragmatických návodov, ktoré je dobré si zapísať alebo sa aspoň nechať inšipirovať, no to hlavné u mňa bolo predovšetkým to, ako zapôsobila na moje city. Úspešní ľudia naozaj takto rozmýšľajú.

stanislav2410
17.10.2019 5 z 5

Krásna a dojímavá kniha.

Prince_of_book
04.05.2019 4 z 5

Knížka na jeden večer či dokonce na jednu hodinu četby, která vám ale zasadí do hlavy ono "semínko" úvah. Jestli to co děláte je správné a jestli jste na správné cestě. Konec sice není moc logický, ale dojme. Svým způsobem je kniha vlastně dost nelogická a přesto absolutně krásná a na pár stránkách ve vás vyvolá spoustu pocitů.

Původně jsem byl na knihu dost skeptický, říkal jsem si, že je to jen další motivující knížka, ale ono je kouzlo v tom, že každá taková knížka je úplně jiná i když vzdáleně pojednává o stejné věci.

Za mě 8/10

alegria2
19.03.2019 4 z 5

Nějakou dobu jsem přemýšlela o tom, zda je to, co autor popisuje, alespoň trošku reálné. Brzy mi ale došlo, že o tom to vlastně vůbec není. Důležité je neztratit víru a pozivního ducha, zbytek přijde sám.
Kniha, ke které by se měl člověk vrátit vícekrát, aby pochopil opravdový smysl. I mě to ještě čeká.

Steiniglovka
01.02.2019 5 z 5

Krásný příklad toho, že i takhle útlá knížečka může říct mnoho.

Knih na téma "Tajemství" bylo napsáno mnoho, ale zde je vše řečeno čistě a jasně. Doporučuji každému,ať už pracujete na svém osobnostním rozvoji nebo hledáte jen krátký milý příběh :)

mariva
16.11.2018 5 z 5

Zajímavá malá knížečka, kterou by si možná mělo přečíst většina mladých lidí dřív, než vstoupí do světa dospělých. Není to jen o penězích, myšlenky jde využít i v běžném životě. Stručné, ale výstižné. Určitě si poohlédnu i po jiných knihách autora.

bertrand
07.11.2018 5 z 5

Tenoučká knížka, která vydá za knihovnu jiných. Najdete zde popis nejen toho jak vydělat nějaký ten miliónek, což v podstatě není zase tak důležité, ale hlavně způsobu osvobození z omezujícího vlivu naší vlastní mysli. Komu se to podaří, může být třeba ten milionář, jestli mu to ještě bude připadat zajímavé...

Kachora
31.08.2018 4 z 5

Kraťoučká knížka plná podnětů k zamyšlení, u kterých by nás třeba ani nenapadlo, že mohou hrát roli, stejně jako plná nápadů a vět, které nás všechny sem tam taky napadnou. Ovšem nikdy není na škodu ty naše "vlastní nápady" vidět černé na bílém, jako by jim to dávalo větší validitu, jako by až to, že je vidíme vytištěné, nás konečně nakoplo uznat si pro sebe naplno jejich význam. Síla myšlenky (slova) je skutečné nekonečná. Knížka pro mě byla "zhomtněním" jednoho mého oblíbeného citátu (autorem si nejsem jistá, možná Hegel?) - "Je-li revoluciována říše představ, skutečnost neobstojí".
* Většina lidí se bojí o něco požádat, a když už to udělají, dostatečně na tom netrvají.
* Lidé, kteří ztrácejí čas čekáním na dokonalé okolnosti, nikdy ničeho nedosáhnou. Ideální chvíle pro čin je právě teď!
* Od života dostaneme přesně to, o co si řekneme. Prvním krokem je proto říct si přesně o to, co chcete. Je-li vaše žádost nejasná, pak i to, co získáte, bude stejně zmatené.

Něha
02.11.2017 5 z 5

Precetla jsem ji v nedávné době, ale asi jsem na ni tedy nebyla pripravena. Každopádně nikoho neurazí...

gabinova
03.01.2017 5 z 5

ÚŽASNÁ kniha...Doporučuji naprosto VŠEM, kdo jsou na ni připraveni..Přímo SKVOST !!!

Daris
11.07.2016 5 z 5

Příběh pro zamyšlení. Přinese mnoho skvělých ujasnění, které může pomoci lidem, kteří nechtějí jen tak čekat, až jim štěstí zaklepe na dveře.

Autorovy další knížky

Mark Fisher
kanadská, 1953
2009  83%Muž, který chtěl být bohatý
1988  100%Tajemství bohatého života

Kniha Muž, který chtěl být bohatý je v

Právě čtených1x
Přečtených215x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených18x
Knihotéce69x
Chystám se číst75x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x