Muž bez ženy není člověk

Muž bez ženy není člověk https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232449/bmid_muz-bez-zeny-neni-clovek-232449.jpg 3 35 14

Když si žena Martina Samka sbalila věci, myslel si, že co ho nezabije, to ho posílí. Ale to by mu nesměl na slabiny útočit divoký kanec, na nervy alkohol a hlasité orgie tajemné sousedky za zdí. Podaří se hrdinovi dnešní doby zastavit volný pád až na dno a zachránit si své mužství?! A opravdu se dá z osamělosti ve velkoměstě vystoupit skokem z jednoho eskalátoru metra na druhý?! Neodolatelně upřímná, humorná a bravurně napsaná kniha o vztazích mezi muži a ženami vás pohladí po duši.... celý text

Přidat komentář

Elye
23.07.2022 5 z 5

Příjemné čtení.

Zouhee
09.07.2021 1 z 5

Zpočátku nicmoc, přesně styl moderního románu- novely, který běžně nečtu. Ale nic jiného nebylo po ruce, tak jsem si řekla, že to zkousnu už proto, abych se dozvěděla, jak z poměrně zašmodrchané životní situace pan hl. hrdina vybruslí. Ovšem v druhé půlce už to dostává šmrnc hodně odfláknuté a naprosto nezvládnuté slátaniny, kdy se důležité děje odehrávají bez vysvětlení, dochází k opravdu absurdním situacím, které působí jako psychedelický sen (a ona to má být skutečnost- a nemluvím o tom divočákovi!) a celé to "uteče" úplně do... no někam jinam prostě. Do jiné autorovi knihy se už dobrovolně nepustím.


lagina
05.07.2019 1 z 5

Větší slátaninu jsem snad nečetla. Nebýt zrovna v nemocnici, tak ji odkladám :(

kilometr
25.05.2019 3 z 5

Má první kniha od tohoto autora a místy se to četlo dobře a příběh Martina Samka mě zaujal,ale místy už ho sám autor vykoupal v tolika nešvarech dnešní doby,že to už dost komplikovalo děj a připomnělo mi to,jak pejsek s kočičkou vařili dort.60%.

knih.sasa
16.02.2019 3 z 5

Trochu těžší na začtení se než jiné autorovy knihy, ale tématem zajímavé. Možná by bavilo více mužské čtenáře. Muž ve středních letech, který přišel o rodinu, o střechu nad hlavou (téměř) a jeho nej kamarád je skandinávský ožrala kinopromítač :-) aneb kam vás ten život zavede, když trošku změníte směr a lehce vykolejíte z trasy vašich vrstevníků.

freejazz
24.11.2018 4 z 5

to nemůžu nechat bez komentáře:
dneska se v tisku objevila zpráva o tom, že do města vtrhnul divočák. nebyla to ovšem Praha, bylo to v Budějicích, ale jednoznačně tam byl, dokazuje to i video:
https://www.lidovky.cz/domov/divoke-prase-vbehlo-do-ceskych-budejovic-ponicilo-tam-obchod-a-srazilo-zenu.A181124_140728_ln_domov_ele

tak nevím, chystá se autor napsat pokračování anebo toho divočáka prostě omrzela Praha a vybral se do světa?:)

freejazz
22.11.2018 4 z 5

jednu chvíľu hrozilo, že z toho bude červená knihovna, ale našťastie hlavný hrdina – neriadená strela, či odtrhnutý vagón – tú melodrámu ustál. celkom dobre som sa na tom zabával, ale na jedného človeka toho bolo predsa len dosť.
a občas mi to pripomínalo príbehy Zdeňka Zapletala (Půlnoční běžci).

Isew
24.05.2017 3 z 5

Nečekala jsem, že se mi to bude tak líbit. Sebestřednost vládne světem a hodně lidí na ní dojede. Stejně tak hlavní hrdina. Skákání z jednoho eskalátoru na druhý je ptákovina. Reálně si to nedovedu představit. Počítám, že těch lidí bylo zraněno mnohem víc než jen Martin Samek. Ale to už jsme zase u té sebestřednosti.

z1631984
23.06.2016 3 z 5

Trochu ze života.....občas sranda....občas tragédie......občas pěkná blbina :)

Pasadenka
23.05.2016 3 z 5

Knížka mi náhodou padla do rukou. Moc jsem od ní nečekal a tak jsem nemohl být zklamán. Nejvíce si cením, že jde o českého autora, co lze cítit od první kapitoly. Knížka se snaží být něčím víc, nežli jen prostoduchým příběhem ztraceného muže ve středních letech, co se jí někdy daří lépe, někdy hůře. Celkový dojem pak působí značně neohrabaně, příběh samotný neobsahuje žádné dramatické zvraty. Některé postavy jsou hezky vymyšlené a některé situace i docela vtipné. Jelikož spíše čtu zahraniční literaturu, působil na mě autorův jazyk a obrazy celkem svěže a nelituji, že jsem po něm sáhl. Jiné knížky od autora neznám a tak to nemám s čím porovnat. Jestli však čtete tuzemské autory víc, nežli já, tak by pro vás toto dílko bylo asi úplně zbytečné. Lehký palec dolů. :)

lidunka1
12.04.2016 4 z 5

Mně se knížka líbila. Možná se na ni dívám z jiného pohledu jako ta, která taky píše. A Pavel Brycz mě nadchl svým jazykem, přirovnáními, věží češtinou. A začetla jsem se opravdu pořádně. Díky.

aninka.b
12.03.2016 3 z 5

Lehce psychologická i oddechová knížka, psaná mužem o jeho pocitech prázdnoty a běžném životě. Vždy se objevilo něco, co mě táhlo číst dál. Nakonec se však žádné překvapení nekonalo. Takový průměr.

skulenka
24.03.2015 3 z 5

Odpočinkový příběh muže, který ztratí ženu, dítě, práci a hledá sám sebe... Průměrné, celkem i čtivé, oddychové čtení.

DriftBooks
08.02.2015 4 z 5

Semlela vás krize středního věku? Netrapte se, hlavní hrdina této knihy je na tom určitě hůře...:-) A jak z toho ven? Inu - "kapitán Popler" má pro vás originální návod. Jaký? No... to už si přečtěte sami