Musée d'Orsay

Musée d'Orsay https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75921/musee-d-orsay-pariz-75921.jpg 5 11 3

Chronologicky uspořádané reprodukce ze sbírek Musée d'Orsay. Nejvýznamnější díla francouzského impresionismu i ostatních uměleckých směrů 2. pol. 19. stol. Kniha představuje obrazové sbírky Musée d'Orsay a je doplněna o nástin dějin muzea. Geneze sbírek započala na počátku 19. století, kdy bylo otevřeno Musée de Luxembourg pro díla žijících umělců. V průběhu desetiletí a v průběhu dalšího vývoje byla expozice obohacena o řadu významných děl impresionistického okruhu, která přispěla k proslulosti a významu této francouzké i mezinárodní kulturní instituce. Pozornost byla věnována i uměleckým projevům charakterizujícím druhou polovinu 19. století v Evropě. Kniha prezentuje jednotlivá díla od akademického umění, přes umění École des Beaux-Arts, impresionisty, až po díla vzniklá na prahu 20. století. Texty, doprovázející kvalitní reprodukce obrazů, poskytují informace o autorovi, námětu, kompozici a technice díla. V závěru knihy najdeme plán muzea a rozvržení jednotlivých sbírek i seznam uvedených umělců a děl.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

I grandi musei del mondo Musée D'Orsay , 2005


více info...

Přidat komentář

Renike
08.04.2023 5 z 5

Museum d'Orsay v Paříži jsem už navštívila docela dávno, ale pořád si pamatuji na tu fenomenální budovu nádraží, esteticky uspořádání soch a chronologicky vystavené sbírky maleb. Tahle kniha pro mě byla putování časem a v prostorách d'Orsay.

Booky84
05.02.2022 5 z 5

Nádherná publikace - překvapilo mne kolik děl vlastně znám "od vidění", ale nic o nich nevím, snad pouze autora a to ne vždy. Opravdu oceňuji popisy jednotlivých obrazů.


MíšaS.
15.06.2020 5 z 5

Krásná procházka galerií.

Štítky knihy

umění galerie

Autorovy knížky

2006  91%Musée d'Orsay

Kniha Musée d'Orsay je v

Přečtených16x
Knihotéce27x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x