Náčelník z Vysočiny

Náčelník z Vysočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403621/bmid_nacelnik-z-vysociny-cuF-403621.jpg 4 63 10

Murray Family série

< 21. díl >

Když Bethoc Mathesonová, starostlivá dívka, která pečuje o několik mladších sourozenců, spatří na břehu řeky zraněného, téměř utopeného muže, bez váhání mu přispěje na pomoc. Dopraví ho do jeskyně, kde bude v bezpečí před pronásledovateli, a každý den se k němu vrací, aby ho ošetřila a přinesla mu jídlo. Sir Callum MacMillan považuje téměř za zázrak, že ho před takřka jistou smrtí dokázala zachránit drobná, půvabná dívka. Všimne si, že její kůže nese stopy ran tvrdé pěsti, a pozná, že navzdory křehkému vzhledu má v sobě dívka duši bojovnice. Protože sám kdysi poznal utrpení a v dospělosti se stal ochráncem slabých a utlačovaných, rozhodne se chránit před násilím také ji. Úklady, jimž je vystavena, jsou však nebezpečnější, než tušil. Navíc si musí ujasnit, co od ní čeká a jaké místo v jeho životě zaujme...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Highland Chieftain , 2016


více info...

Přidat komentář

LucKys
04.06.2023 3 z 5

oddechovka, jen místi zmatečný překlad z překladače

Lena79
28.04.2023 5 z 5

Mám tuto sérii ráda, ikdyž je to víceméně stále dokola. Tento příběh byl přeci jen jiný.
Velmi odpočinkové a návykové.


rampapa
13.01.2023 5 z 5

Moc krásný příběh. Moc se mi tahle rodina líbí a nemůžu se dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

munka
22.02.2021 4 z 5

Romantika, dobrodružstvo a napätie. Pekné skĺbené vytvárajú zaujímavý príbeh, ktorý ma držal v napätí od začiatku až do konca. Pribudli nám nové postavy detí, tak sa môžem tešiť, že sa s nimi opäť stretnem.

Artep071
14.01.2021 4 z 5

Četlo se to samo ...:)

havrmoni
02.04.2020 5 z 5

Jako vždy mě příběh chytil a nepustil. Navíc jsem při čtení myslela na to, jak si s radostí přečtu všechny knihy od této autorky, znovu. Vždy mě zajímalo jak skončily Peytonovi děti. A docela mě to dojalo, jak držely pohromadě a jak všechno dobře dopadlo. Je zvláštní, že třeba u série Cysterové od Laurens mě pokračování o příbuzných a potomcích moc nebralo. Už to zkrátka nebylo ono. Tady mě to baví stále.

maryzka
06.05.2019 4 z 5

Romantické čtení, které čtenáře udržuje v napětí do konce knihy

sulinajindra
22.04.2019 5 z 5

Nádherná kniha........

Bess.h
21.04.2019 3 z 5

Standart na který jsem od Hanny Howell zviklá. Po dlouhé době zase u nás vyšel příběh o Murrayích a dokonce jsem se setkali se starými dobrými známými. Příběh Gillyanne byl můj první, který jsem od Hanny četla, takže mě i krátká zmínka o ní potěšila, stejně tak jako o Simonu Innesovi. Ale teď k příběhu, který byl velice podařený a docela čtiví. Hannah si drží svůj standart a svoje postupy, člověk co od ní četl všechny knížky (jako třeba já) už vlastně dopředu ví, co se bude v jaký části dít, a proto jí pořád tak ráda čtu. Tomu, kdo nehledá složitosti a chce jasný Happyend, můžu knížku jen doporučit.

biki
14.04.2019 4 z 5

Další pěkný čtivý příběh z oblíbené Vysočiny (popravdě, líbí se mi víc než zatím vydané knihy série Wherlocke), který tak trochu navazuje na knihu Anděl z Vysočiny - hlavní hrdina Callum byl jedním z dětí, které byly před lety zachráněny Paytonem Murraym. Hlavní hrdinka, její sestřička a nevlastní "bratři" mají osud jen o něco lehčí. Klasická romantická zápletka se zde odehrává na pozadí téměř detektivního pátrání po padouchovi, který používá mimořádně odporné metody pro svůj prospěch. A i když ani dnes justiční systém není kdoví jaký, tak si asi jen těžko dovedeme představit, jaké peklo museli tehdy prožívat nevinně obvinění ...
Tato kniha tedy rozhodně patří k těm lepším v sérii a kromě Paytona se v ní setkáme i s několika dalšími postavami ze starších příběhů. Opravdu se mi líbila.