Můj život, moje rodina a Meryl Streepová

Můj život, moje rodina a Meryl Streepová https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171410/bmid_muj-zivot-moje-rodina-a-meryl-stree-VYj-171410.jpg 4 41 17

Isabel, June a Kat se znovu snaží najít cestu jedná k druhé, ale i k sobě samým u filmových večerů s jejich oblíbenou herečkou Meryl Streepovou. Tři ženy, které si nikdy nebyly moc blízké – dvě sestry a jejich sestřenice, s níž vyrůstaly poté, co jim do života zasáhla tragédie –, nacházejí nečekané štěstí tím nejnečekanějším způsobem: společným sledováním filmů s Meryl Streepovou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The meryl Streep Movie Club , 2011


více info...

Přidat komentář

uhnavka
13.10.2022 3 z 5

Přinutí k zamyšlení, dobře se četla, ale na můj vkus občas zbytečné dlouhé rozebírání dojmů z filmů s M. Streepovou.

Doubravka1975
18.06.2021 5 z 5

Když jsem byla už po 3x v knihovně a pokaždé držela tuhle knihu v ruce, tak jsem si říkala, že asi chce, abych si ji přečetla :):):) A přitom mě vůbec nijak nezaujala. Anotaci jsem nečetla, ale na obálce je Meryl Streepová a tu já můžu, tak..... ale myslela jsem, že to bude o herečce nebo tak něco .....
Ale jsem moc míle překvapena. Úžasný příběh čtyř žen, které se po letech znovu setkávají a snaží se najít cestu jedna k druhé, ale hlavně sami k sobě a k tomu jim pomáhají filmy s úžasnou Meryl Streepovou.
Takže na to, že tentokrát si kniha vybrala mě a ne naopak :):):) se mi nakonec moc líbila a doporučuji


martina.bella
12.09.2020 4 z 5

Super oddechovka na dovolenou, která ale rozhodně není hloupá. Žádná vysoká literatura, ale čtivý a místy opravdu dojemný příběh o ženách z jedné rodiny. Je to o tom, jak se smířit se svým životem, s realitou, se svými nejbližšími, sám se sebou. Moc hezky se mi četla.

kikies
15.08.2019 5 z 5

Jedinečná kombinace žen, jejich osudů, problémů. Vše tak obyčejné a všem dobře známé, příjemné prostředí a filmy Meryl Streepové jako třešinka na dortu. Nejen romantika s několika happy endy, je to i o síle rodiny, odpuštění, uvědomění si vlastní ceny - má to hloubku a fakt to chytí za srdce. Moc se mi to líbilo.

perpe2a
22.09.2018 4 z 5

Nádherný příběh o spojenectví a semknutí čtyř žen. Úžasně napsáno, mohu jen doporučit. Nic jsem od knihy nečekla, ale byla jsem mile překvapená.

cornetka
13.06.2018 4 z 5

Příjemné a pohodové čtení o tom, že každý z nás by měl znát svojí cenu a dělat to,co chce on a ne ostatní.

aliali
10.10.2016 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, jakou jsem kdy četla, běžné problémy, hezké filmy, gurmánství, moc mě knížka bavila.

kadgam
29.12.2015 1 z 5

S problémami sa v živote stretáva každý. Niekedy môže byť na osoh, keď máme "načítané" problémy iných a naše nám môžu pripadať menšie alebo ľahšie zvládnuteľné. V tomto sa mi kniha páčila. Nie je to vyslovene zamilovaný ženský román. Štyri ženy, štyri povahy aj rôzne osudy. Nemôžem povedať, že by som sa s niektorou stotožnila, ale ich príbehy mi boli blízke.

Tess.96
05.11.2015 4 z 5

Ze začátku mi trochu dělalo problém se pořádně začíst, ale tak po 3.kapitole už se to četlo samo. Je to velice čtivé, hodně povedené, vtipné, dojemné a hlavně se zde řeší problémy každodenního života a to vše je propleteno názory na filmy s Meryl Streep, kterou mám velice ráda, pro mě byla kniha jako stvořená.

amysa
01.06.2014 4 z 5

Knížku jsem začala číst na doporučení, zklamaná nejsem, příběh se mi líbil, i když byl velmi lehce předvídatelný, ale co tady ostatní čtenářky vyzdvihují, tak mě v knížce naopak tak nějak "rušilo". Filmové večery s Meryl Streep nebyl zase až tak špatný nápad, jako herečku jí mám ráda, ale všeho moc škodí... Takové to vzpomínání, repliky a rozebírání jednotlivých filmů a ostatních hereckých kolegů by mi stačilo jednou, dvakrát, jinak si myslím, že to patří prostě jinam, do nějaké filmografie. V této knížce mi to zase až tak moc nesedlo a vadilo mi zrovna tak to neustálé pečení cupcaků, popcornu a jeho následné sbírání po podlaze:-) Možná jsem moc pozorná čtenářka, ale v žádné knížce se mi prostě nelíbí, když se opakují neustále stejné slovní obraty, stále stejné činnosti, to mi prostě vadí, dráždí mě to a kazí mi to pak celkový dojem z přečtené knížky... Jinak hlavní linie příběhu čtyř ženských hrdinek z jednoho penzionu v Maine se mi opravdu líbil, to bylo moc hezké, chvílemi příjemné, chvílemi smutné čtení, ale já to tak mám ráda a rozhodně nelituji, že jsem si knížku přečetla. Zkuste jí i vy:-)

gossipavlina
27.05.2014 4 z 5

Tak kromě emocí ve vás kniha vyvolá i 1. chuť na úžasný slaďoučký cupcake s citronovou polevou nebo nadýchaný borůvkový muffin a 2.chuť pustit si hned nějaký film s Meryl Streepovou. V mém případě jsem při čtení vzala za vděk oříškovou čokoládou a musela jsem si pustit Madisonské mosty.
Hezky a čtivě napsaný příběh, od kterého jsem čekala víc do hloubky rozebrané pocity. Toho co bylo, co je a co bude. Těšila jsem se na rozpitvávání psychiky až na kost. Alespoň tak to sliboval začátek knihy. Ale bohužel, od 1/3 se to nějak zadrhlo a nakonec to tam tak nějak chybělo. A příběh je hodně předvídatelný.
Nicméně jsem ocenila bohatou slovní zásobu autorky a čtivost.

Neri
26.04.2014 5 z 5

Kniha pro mě byla jedním z nejpříjemnějších knižních překvapení poslední doby. O to větší, že jsem se nechala trochu zmást obálkou knihy, která ve mně vzbudila dojem lehkého a sladkého ženského románu a nebýt pozitivních komentářů zde na Databázi, asi bych ji nečetla.
Rozhodně to není žádná červená knihovna, je to krásný, vřelý a upřímný příběh, plný hledání a nalézání, dojemný, smutný a zároveň velmi povzbudivý. Je to přesně ten druh knihy, který mi po přečtení bude ještě dlouho ležet v hlavě a určitě se k ní ráda vrátím. A teď si půjdu pustit nějaký film s Meryl Streep........

Ankavi
24.03.2014 5 z 5

Maryl Streepová je moje oblíbená herečka, proto jsem po této knize sáhla, aniž bych dopředu věděla, co mě čeká. Příběhy, k nimž atmosféru dotvářejí filmy s Maryl, jsou nádherné, trochu smutné, trochu veselé - zkrátka ze života. Kdo z nás se nesetkal s problémy ve vztahu, se závažnou nemocí, s úmrtím blízkého, s hledáním sama sebe, s hledáním cesty k sourozenci, s výchovou dítěte... Nikdo nežijeme bezstarostný život, a proto se v knize každý aspoň trošku najde. Dojemná, citlivě a poutavě napsaná kniha, kterou mohu bez obav doporučit. Ráda hodnotím pěti hvězdičkami.

macer1991
23.12.2013 5 z 5

Krasne napisaná kniha o živote štyroch žien ....jemne pretkane filmami s užasnou MS . Vrelo odporúčam ...
Nemám velmi rada typicky ženské romány , ale toto je niečo iné

proton
25.11.2013 4 z 5

Osudy jedné rodiny. Hezky napsaná kniha. Životy čtyř žen, které se poznávají, pomáhají si a nachazí cestu sami k sobě.

Manifest blech
06.11.2013 5 z 5

Krásná oddechová četba, dojala mme, přiměla k zamyšlení a dokonce pobavila. Tři hlavní hrdinky a jejich pouto, jejich životy a příběhy, každé dívky/ženy se ten příběh nějakým způsobem dotkne.

Vytýkám ji pouze přebal, za který nemůže a přijde mi neúplný.

Moc doporučuji.

bookcase
25.10.2013 5 z 5

Čtivý příběh, který přibližuje osudy několika žen jedné rodiny. A k tomu filmy Meryl Streep a skvělé domácí dorty.

Štítky knihy

rodinné vztahy herečky

Autorovy další knížky

Mia March
americká
2019  79%Hledám Colina Firtha
2013  85%Můj život, moje rodina a Meryl Streepová

Kniha Můj život, moje rodina a Meryl Streepová je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených9x
Knihotéce12x
Chystám se číst37x
Chci si koupit5x