Můj svět

Můj svět https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30876/bmid_muj-svet-Yyw-30876.jpg 4 38 6

Výběr z autorovy povídkové tvorby: Perlička na dně, Pábitelé, Slavnosti sněženek a další. Jsou zde zastoupeny ukázky ze sbírek: Perlička na dně, Pábitelé, Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet, Slavnosti sněženek, Domácí úkoly z pilnosti a Život bez smokingu. Výbor uspořádal Vítězslav Rzounek

Přidat komentář

mol378
01.04.2021 2 z 5

Dvěma hvězdičkami hodnotím knihu jako celek, ne její obsah, protože Hrabal je u mě vždy na nejmíň pět hvězd. Tento úplně zbytečný výbor však byl to jediné, co se před převratem dalo od Hrabala sehnat, a tak jsme si to všichni (na které se v pravidelné čtvrteční obrovské frontě před knihkupectvím dostalo) koupili a byli rádi, že to máme. Naštěstí brzy nastal obrat a pak jsme si mohli pořídit kompletní Hrabalovo dílo třeba v několika vydáních a tak to má být. Rzounkův výbor sice mám pořád v knihovně, protože vyhodit knihu jaksi nelze, ale jak píšu - zbytečnost. Zajímavý přebal od Aleše Lamra mě ale těší pořád.

micha-ella
25.02.2021 5 z 5

Zjistila jsem, že v toto knížce jsou zastoupeny : Perlička na dně, Pábitelé, Inzerát na dům..., Morytáty a legendy, Slavnosti sněženek, Domácí úkoly z pilnosti, Život bez smokingu. To všechno už jsem kdysi četla, ne jednou a vždycky s chutí. Jmenuji to zde proto, že teď mám doma leccos dvojmo a tak upozorňuji ostatní čtenáře, aby si nepořizovali něco, co už mají.
Obálka knížky je pro autora trefná!


ladaol
13.03.2018 3 z 5

V tomto případě musím konstatovat - zlatý film.

maryzka
22.11.2015 1 z 5

Nijaká zvláštní kniha. Tato kniha je shrnutí několik povídek, které jsou v jiných knihách od Bohumila Hrabala.

Psychokuna
19.02.2015 5 z 5

Jsem polekaný lidský výkřik, který se hroutí vločkou sněhu, neustále pospíchám, abych mohl dvě tři hodiny denně snít nečinně činně, protože dobře vím, že lidský život je krátký a plyne jako se míchají karty, že by bylo možná líp, kdybych byl vyprán, pohozen v kapesníčku, tvářím se někdy jako bych nadějně čichal k milionu, ač dobře vím, že nakonec vyhraju smějící se hovno, že všechna ta paráda začala krůpějí semene a skončí v praskotu ohně, z tak krásných začátků tak krásné konce, za fešnou tvářičkou lze pomilovat veselou kmotřičku Smrt, zalívám květiny když prší, v parném červenci táhnu za sebou prosincové sáňky, za horkých letních dní, abych se zchladil, propíjím peníze, které mám na uhlí, abych se v zimě ohřál, neustále trnu, že lidé netrnou, jak je ten život krátký, tak málo času na bláznění a opilosti, dokud je na ně času dost..
(Rukověť pábitelského učně)

Potřebuji víc Hrabala !

WEIL
26.06.2011 5 z 5

Krásná kniha, výběr z dřívějších autorových textů.