Můj soused je čaroděj

Můj soused je čaroděj https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117343/bmid_muj-soused-je-carodej-Ty0-117343.jpg 4 31 8

Chtěli byste vědět, odkud vane v Zambii zlý vítr? Afrikanistka Kateřina Mildnerová sepsala na základě svého intenzivního výzkumu na černém kontinentu pozoruhodné příběhy o místním lidovém fenoménu čarodějnictví a léčitelství, který pochází ještě z dávných předkoloniálních dob. Prostřednictvím knihy balancující na hranici cestopisu a beletrie se tak přenesete do všedního života Lusaky, hlavního města Zambie, jehož nedílnou součástí jsou hustě obydlené čtvrti compoundy, epidemie, zkorumpovanost, nadzaměstnanost, chudoba a AIDS stejně jako tradiční léčitelství a víra v zázračnou moc bylin, kouzel a magie.... celý text

Přidat komentář

Congo
25.07.2018 4 z 5

Někdy se mi až tajil dech. Že se v afrických rodinách v případě problémů začarují, jsem vždy brala s nadhledem, no teď nějak nevím:o)

radusak9806-1
09.03.2018 4 z 5

Člověk si u této knihy musí nejednou říci, jak to vlastně funguje. Je to geniálně nastavené divadlo, které využívá vlastnost člověka si věci tak dokonale vsugerovat až se stanou skutkem. Uvěří, že je léčen a proto se mu uleví. Máme velké sklony podléhat autoritám, které v tomto případě léčitelé zastupují.
Každopádně knihu doporučuji k přečtení.


MS1527
20.07.2017

martinami - ano, autorka tam skutečně byla a věřím, že i více než kousek z knížky je pravda. Nejedná se beletrii, ale o dílo, které je založeno na proběhlém výzkumu !

martinami
28.07.2015

Skvěle napsaná knížka a pokud tam autorka byla a byť jen kousek z knížky je pravda, tiše závidím :)

amelie.m
25.06.2015 5 z 5

Krásná kniha, nejenom obsahem, ale i kvalitou. Nádherná obálka, krásný papír.. a to vše za pakatel v levných knihách - pro mě výhodné, ve výsledku smutné.. Doporučuji.

stancold
19.05.2015

Pouze pro informaci: Tato kniha je právě dostupná v levných knihách za 39 Kč a to se vyplatí:)))

Danafantom
03.04.2013 5 z 5

Evropská mentalita je tedy vážně úplně jiná, než v způsob uvažování v Africe. Líbí se mi popisný styl vyprávění léčitelských příběhů, které autorka nijak nekomentuje.

knihožrout
23.10.2011 5 z 5

úžasné příběhy z nichž mrazí! jediná, ale zato velká převeliká výčitka - tak jak to teda je?! autorka popisuje, že vidí např přeměnu vody v peníze, ale už k tomu nedodá, jestli tedy v tomto okamžiku opravdu věří, že se to děje, nebo že se jedná o sugesci, které podlehla, nebo co vlastně. prostě potřebovala bych nějaký autorčin názor, jestli tedy ta magie tam je nebo neni. tento citový odstup je možná dobrý pro disertační práci, tady však potřebuju, prostě potřebuju - protože ty příběhy a autorčino pátrání je opravdu zevrubné - vědět, co si o tom všem myslí autorka. každopádně dávám plnou palbu, za knihou je vidět hodně práce a entuziasmus, i když to samozřejmě bylo hlavně velké dobrodružství a zábava:-)