Můj pes Joe a tanec šamanů

Můj pes Joe a tanec šamanů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498160/bmid_muj-pes-joe-a-tanec-samanu-U6Z-498160.jpeg 5 14 7

Můj Pes Joe A Tanec Šamanů - Jan Mašata Alan je mladý muž žijící městský život podobně jako ostatní lidé. Jednoho dne mu však zkříží cestu psík Joe. Je to bytost, díky níž zjistí, kdo je v jeho životě důležitý. Pozná život z úplně jiné stránky, než ho znal dosud. Příběh o osudech lidí, kteří spolu zdánlivě nemají nic společného, je plný překvapení, náhod a vzájemných propletenců. Bude vás zajímat, jak se vyvine muzikantské manželství ženy a muže ve zralém věku. Nenechá vás chladnými příběh rodiny žijící a chovající koně na odlehlém statku. Nebude vám lhostejné putování starého muže, který hledá odpověď na krutosti zabodnuté hluboko v jeho srdci.Jak se vypořádá se všemi těžkostmi Alan a jak důležitým se mu stane Joe?... celý text

Přidat komentář

Tolki
30.10.2023 5 z 5

Tak jsem si přečetl dalšího Mašatu a byl jsem opět mile překvapen. Řekl bych, že děj této knihy je ještě svěžejší než jeho ostatní. Mě to tentokrát sedlo. Měl jsem chuť si přečíst podobný příběh a autor se mi trefil do nálady. Takže hodnotím více než kladně. Mašata má svůj styl a mě se čím dál více líbí. Je také fajn, že tato kniha vyšla knižně. Hned se mi lépe četla. Všiml jsem si že má vyjít jeho další kniha, tak na ni budu zvědav.

kika 13
24.11.2021 5 z 5

Tak co napsat prostě to co potřebujete vědět vše se nakonec vlivem šamanů uklidní a kdo má najít klid ho taky najde.


Bublina11
12.11.2021 5 z 5

V knize na Vás čeká příběh, jaký byste jen těžko odhadovali. Začátek knihy se odehrává v Plzni za slunného dne, kde se seznámíte s hlavními hrdiny knihy a to s Alanem, tajemným mužem bez domova a jeho psíkem, který nemá jednu packu. Shoda náhod nebo spíše osud pošle Alanovi tohoto muže do cesty (nebudu víc spoilovat) a tím se odstartuje jedno veliké dobrodružství, které vás zavede do přírody, na místo plné hudby,  přátelských lidí a jejich složitých osudů. Zápletka se příjemně zamotává, pejsek Joe se dostává do nebezpečí, objevuje se zajiskření mezi Alanem a jistou dívkou, dozvídáme se spoustu věcí z minulosti jeho nových přátel a to vše za zvuků ptačího zpěvu, koňského ržání, strun kytary a šepotání stromů. Autor si vybral na pozadí příběhu místo, na kterém jsem se při čtení knihy chtěla s hrdiny ocitnout. Kniha je vtipná a citlivá, ale chvílemi i dosti dramatická. Přečtete ji jedním dechem a pejsek Joe Vám zůstane navždy v srdci️ Rozhodně vám ji doporučuji k přečtení právě teď, když nám venku začíná mrznout, ať si ještě užijete trochu toho pravého léta ️.

PrincaListicka
19.10.2021 5 z 5

Musím říci, že příběh Alana a Joea je moc krásný a dojemný. Nečekala jsem, že ve mě vyvolá až takové emoce, přeci jen jsem si říkala, že je to poměrně krátká kniha, takže v ní nejspíš nebude dostatek prostoru pro vybudování vztahu k postavám a příběhu jako takovému. Naštěstí jsem se ale mýlila a pan autor dokázal skutečně vykreslit důvěryhodný příběh a uvěřitelné postavy, ke kterým si čtenář chtě nechtě svůj vztah vytvoří.
I navzdory všem nepřízním osudu zůstává většina z postav pozitivní a příběh je tedy spíš odpočinkovým čtením než dramatem.

Děj rychle ubíhá a i když se vlastně většina z něj odehrává na statku, pořád se něco děje. Stále se dozvídáme nové a nové klíčové údaje o postavách a jejich minulosti. Autor často problematiku "nakousne" a vrátí se k ní až o něco později, jako by testoval pozornost čtenářů, zda jsou schopni si fakta spojit a události propojit.
Akci jako takovou tady příliš nehledejte, vše je spíše na rovině vztahové a psychické, na rovině životních osudů a zkušeností.

Kniha je členěna do kapitol, některé kapitoly jsou z pohledu Alana, některé jsou z pohledu ostatních postav, aby čtenář mohl nahlédnout do pozadí příběhu - jinými slovy, aby věděl o trochu víc než hlavní hrdina, aby byl tak trochu "napřed."
Celá knížka je pak doprovázena vkusnými a moc povedenými ilustracemi, které pěkně dokreslují atmosféru, která je na jednu stranu velmi uvolněná, ale na druhou stranu nad ní visí temný závoj.
Jediné mínus, které ovšem není ani tak chybou autora, je poměrně častý výskyt chyb v textu, a to třeba i v záměně jmen hrdinů.

Ve výsledku je délka příběhu tak akorát. Není ani příliš krátký, ani příliš dlouhý. Nicméně bych si o téhle partičce hrdinů s radostí přečetla i něco více. :)
Vřele doporučuji všem, kteří rádi čtou o nevšedních mazlíčcích a lidech zkoušených osudem, kteří se i navzdory všemu špatnému dívají na svět pozitivně.

BookDave
09.10.2021 5 z 5

Po knize Můj pes Joe a tanec šamanů jsem skočil hned, jak se objevila v novinkách. Mašata mě totiž zaujal svou poslední knihou Ženy z La Texu. Màm rád detektivky a thrillery a obzvláště ty české. Tedy když se povedou. Dle mého se thriller Ženy z La Texu povedl a mě osobně převapil. Tak k této knize. Je jiná, je z jiného soudku a popravdě na mě působí spíše jako rodinné drama, než thriller. Toto téma normálně nečtu. Jenže! Ten příběh je psán stejným perem a stylem a já zjistil, že to mě na psaní Mašaty právě baví. Jsou zde prvky humoru, nadsázky, tajemna ale i napětí. Nějak mě ta kombinace v podání J.M. baví. Mám z něj pocit, že se snaží hledat nějakou střední cestu mezi dramatem, romantikou, detektivkou a psycho trhrilerrem. Z přiběhu nikdy nic nevyzrazuji ale určtě knihu doporučuji.

J.kudrnatá
19.09.2021 5 z 5

Knihu Můj pes Joe a tanec šamanů je lahoda číst. Je to silný příběh, který na konci spojí osudy lidí a zvířat a hudby v jedno velké neočekávané finále. Knihu jsem přečetla jedním dechem, je plná zvratů, lidskosti a naděje. Jan Mašata je spisovatel, který umí čtenáře vtáhnout do děje a žít ten příběh, unesl mě někam, kde bylo úžasné být. A přebal...po přečtení knihy, ucítíte, že na dotek hřeje....

S.partan
17.09.2021 5 z 5

Jan Mašata je literární chameleon. Co kniha, to jiný žánr, styl, příběh. Pro mě je mistrem v předkládání příběhů, které od začátku do konce klamou tělem. Nebudete vědět, co bude v další kapitole, natož na konci, nebudete vědět, jakým směrem se vyvinou postavy a jejich smýšlení a rozhodně nebudete vědět, komu chcete fandit, jelikož osudy všech postav se prolínají a postupně gradují v perfektním finále. Oba palce nahoru za originalitu a čtivost, tuhle knížku slupnete před spaním jak malinu a bude se vám zdát o všudypřítomném Joeovi

Kniha Můj pes Joe a tanec šamanů je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce27x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x