Můj nejmilejší suvenýr

Můj nejmilejší suvenýr https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460520/bmid_muj-nejmilejsi-suvenyr-fMB-460520.jpg 4 438 78

Moje plánovaná dovolená pro dva se nečekaně proměnila v osamělý výlet. Než abych se tím trápila, sbalila jsem kufry s pocitem, že týden v luxusním hotelu je přesně to, co potřebuju. Ale jako by jedna katastrofa nestačila, ocitla jsem se bez střechy nad hlavou, stejně jako stovky dalších lidí. Už to vypadalo, že místo vysněné dovolené budu spát na zemi v hotelové hale. Jenže pak jsem zaslechla, jak se jeden krasavec vydává za hosta, který dosud nedorazil, aby mohl využít jeho rezervaci. Když jsem se doslechla, že se jedná o dva pokoje, místo toho, abych ho prozradila, začala jsem dělat, že jsem jeho sestra. Tak začal příběh „Mila a Maddie“. Z bezvýchodné situace se náhle stalo dobrodružství. Můj falešný bratr mě několik dní prováděl okolím svého rodného města. Když nastal čas odjezdu, ani jednomu z nás se ještě nechtělo rozloučit. A tak místo toho, abychom se vrátili domů, vydali jsme se spolu na cestu autem. Z každé zastávky jsme si odvezli suvenýr na památku. Ale přestože to mezi námi jiskřilo, nikdy k ničemu nedošlo. Milo věděl, že se zrovna vzpamatovávám z rozchodu a nechtěl toho zneužít. Proto jsme se na konci výletu dohodli, že se sejdeme znovu za tři měsíce. Chtěla jsem se s ním znovu setkat. Ale když jsem se vrátila domů, realita na mě dopadla plnou vahou. A začala jsem se bát, že svého krásného neznámého ztratím navždy. Bude pro něj v mém životě místo? Nebo se vzpomínka na něj stane jen mým nejmilejším suvenýrem?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

My Favourite Souvenir , 2020


více info...

Přidat komentář

warca
19.10.2023 2 z 5

Od autorky nedočítám stále více knih. :/ Tato je jedna z nich.

Radka1727
16.10.2023 3 z 5

Ve stylu, na krerý jsme od autorek zvyklé... celkem pohodové čtění.


Books_by_Dee
17.09.2023 4 z 5

IG: @books_by_dee


Tohle byla ale krásná jednohubka. Já se do čtení knížky dala hlavně díky anotaci, měla jsem chuť na nějaké cestovatelské dobrodružství, a to jsem dostala.
Hazel potkává na dovolené jedna katastrofa za druhou. V hotelu, kde to vypadá, že bude spát na zemi, zaslechne jednoho muže vydávat se za jiného hosta, který nedorazil, aby dostal pokoj a rozhodne se k němu připojit v roli jeho sestry. Tak začíná příběh Mila a Maddie Hookerových. Nakonec tahle dvojka zažívá dobrodružství v horách Veil a když mají jet domů, rozhodnout se, že spolu podniknou ještě cestu autem a z každé zastávky si přivezou suvenýr. Na konci výletu se rozhodnou, že se sejdou za 3 měsíce znovu, pokud spolu budou chtít pořád být (Hazel se totiž vzpamatovává z nedávného rozchodu).
A taky jsem od knížky to, co slibovala anotace, dostala. Obzvlášť to jejich cestování mě bavilo. Návrat domů už zas tak moc ne, ale zase tam přišlo jiné drámo, které čtení této časti, udělalo zajímavým. Konec už byl jen takovou třešinkou na dortu. No a epilog tam mé romantické srdce bylo sakra spokojené.
Já jsem četla od spojení autorek něco poprvé a rozhodně nekončím. Jsou to všechno takové jednohubky, ale anotace stojí opravdu za to.

Ála1968
01.09.2023 4 z 5

Hazel mi přišla, že neví co chce.Zato Matteo byl miláček a bylo to i vtipný.

blueberrypink
29.08.2023 4 z 5

Jak se z dovolený pro dva stal trip s naprostým cizincem. Reálnost žádná, ale přesto mě to velmi bavilo. Příjemná oddychovka.

B.Wilde
21.08.2023 5 z 5

Tohle byla velmi příjemní oddechovka, která se velmi dobře četla. Oblíbit si ústřední dvojici nebylo vůbec těžké a bavilo mě odhalovat jejich společný příběh. V knize nechyběly humorné momenty, stejně tak sladké chvilky a i ty žhavější. Líbil se mi kontrast mezi tím, když jde člověk za svým rozumem a jistotou a nebo když jde za svým srdcem a touhou. Jasně, v reálu to nemusí skončit zrovna pohádkově, ale byla to skvělá ukázka toho, že když člověk nedělá to, co ho těší a dělá šťastným, jednou ho to prostě dožene...

Ale abych byla upřímná, některé sexuální narážky a i nějaké konkrétní momenty pro mě v některých scénách byly trochu rušivé, jako by mi to tam až tak moc nesedělo tím stylem, jakým to bylo podané... ani nedokážu říct přesně proč... také mi přišlo, že se postavy chovají trochu jinak z vlastního a z toho druhého pohledu, třeba Hazel mi kolikrát přišla odvážnější, když byla vykreslená z pohledu Mattea, než když byly scény z jejího vlastního podání - ale to asi dává smysl, jestli byl každý pohled od jedné z autorek a každá je popisovala podle sebe.

Tak jako tak, kniha se mi jako celek líbila a splnila přesně to, co jsem od ní čekala. A to, že jsem si při čtení odpočinula a pobavila se. Sice by se dalo bavit i nad pár momenty, kdy jsem si řekla, "tohle ale trochu nedává smysl, protože kdyby..." ale pak jsem to hodila za hlavu a prostě si to užila jak to je. Za mě tak 4 a půl hvězdy.

adela.hol
12.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Hazel doufala, že změna prostředí jí pomůže zapomenout, že její snoubenec odvolal svatbu. Ale jet na místo, kde původně měla být s ním, nebyl dobrý nápad. Návrat domů jí překazí bouře. Všechny lety jsou zrušeny a hotely narvané k prasknutí. Poslední, co by ji napadlo, že udělá (jenže zoufalé situace vyžadují zoufalá řešení) je přichomýtnout se k cizímu muži, který pod falešným jménem předstírá, že má v hotelu rezervované dva pokoje. A tak se z Hazel a Mattea stávají sourozenci Maddie a Milo.

Prvotní plán, že půjde o jednu noc, kdy si vzájemně vypomůžou, se změní ve společné dobrodružství na další týdny. Dostávají se do situací, které by nikdy nepodnikli, svěřují si své bolístky a trápení a za ten krátký čas se sblíží víc, než původně chtěli. Celou dobu se sice oslovují brácho a ségro, ale jiskry a vzájemná přitažlivost se těžko ukrývá. Protože si ale Hazel není jistá, jak to má teď vlastně se svým snoubencem a i Matteo má něco složitého za sebou, domluví se, že se mezi nimi nic nestane. Pokud si jsou souzeni, sejdou se přesně za tři měsíce v tom stejném hotelu, ve kterém se nakonec rozloučili. Jenže realita je v jejich případě nekompromisní, a protože si neřekli svá pravá jména, zastihne je naprosto nepřipravené.

Tohle bylo tak zatraceně boží. Zamilovala jsem si Maddie a Mila, zamilovala jsem si Hazel a Mattea. U knihy jsem se smála, culila i brečela (vždy když padnul název knihy, to byl moment, kdy jsem to neudržela). Maximálně mi sedla, líbilo se mi, jak to pozvolna plynulo a že autorky jim neházely pod nohy zápletky, u kterých se rozčilujete. Jejich vztah se vyvíjel přirozeně. Byli to dva dospělí lidé s problémy, se kterými se museli vyrovnat po svém tak, aby neublížili sobě navzájem, lidem okolo sebe a aby si bez výčitek svědomí mohli dovolit se sejít v ten osudový den.

katerina4564
14.06.2023 3 z 5

Hooodně stránek (cca 70) jsem čekala co to vlastně bude za příběh, zprvu to totiž nebylo vůbec jasné a už mě to přestávalo bavit, ale vydržela jsem. Nicméně Milo a Maddies Maddie bych problém neměla, ale jméno Milo mi dělalo velký problém. Oslovování bratr a sestra mi místy přišlo úchylné, ale možná to bylo cílem autorky. Po přelouskání začátku jsem se do příběhu začetla. Byť je to nereálný příběh jako z pohádky, tak jsem si u toho pěkně odpočinula, akorát když už jsem si myslela, že dojde k opětovnému setkání a happy endu, tak mě totálně rozhodilo, že se vlastně všichni hlavní aktéři znají a měli se už setkat. Nicméně trochu přehnaně na mě působí, že Hazel vůbec přemýšlí o návratu a Felicity jí v tom intenzivně podporuje, to téhle pohádce malinko sráží body. Doporučuji přečíst kdo má romanticko-dobrodružnou povahu někde na dovolené
Závěrem ve čtečce obal knihy nevnímáte, ale v papírové verzi to musí být děsný

dooky
08.06.2023 3 z 5

Za mě jsem četla od autorek již daleko lepší knihy. Nebylo to nejhorší, ale pro mě jen další v řadě knih, které budou zapomenuty a nebudu se vracet.

Nattali.ka
13.05.2023 2 z 5

Za mě jedna ze slabších knih autorky, po 150 stránkách nudy se konečně čtenář dočká zajímavé a nečekané zápletka, byť velmi nepravděpodobné, ale život je o náhodách. Romantika v knize byla strašně naivní a sexuální vsuvky v podobě představ se do příběhu vůbec nehodily a byly tam asi jen proto, aby se mohlo říct, že se jedná o erotický román. Příběh s věštkyní raději ani nekomentuju. Mám ráda takové ty oddechovky, u kterých se nemusí přemýšlet, ale tahle za mě nic moc.

alzbeta2843
23.02.2023 5 z 5

Knihu som si pôvodne šetrila na letnú dovolenku, ale už som to nevydržala a chcela som niečo ľahké a zaručene zaujímavé a presne to spĺňa táto kniha. I keď ide o dovolenkovú knihu, príbeh sa odohráva počas zimy, takže som sa do obdobia vlastne trafila.

Krásna kniha, ktorej príbeh, ktoré je podobným inej knihe od autoriek, ale ako to už u nich býva, tentokrát vás opäť niečim prekvapia. Príbeh som si veľmi užila a ani neviem ako už som bola na konci a prosila nech trochu spomalím a nech si to viac vychutnám, ale beda...po niekoľkých hodínach už som čítala epilóg :D

zp87
05.11.2022 2 z 5

Nechápu to, ale tento příběh mi totálně nesedl. Četla jsem ho asi týden a půl, to je u mě na takovou knížku fakt dost, žádné velké nadšení tam nebylo. I když první část byla vtipná, tak spíš tu druhou část jsem musela přečíst co nejrychleji - protože tam byly okamžiky WTF a 'to jako myslíte vážně?!' ale ne úplně v tom dobrém slova smyslu.

Tento žánr miluju, autorky mám ráda... Ale neseděly mi postavy, překlad nebo způsob vyprávění a tak nějak vše včetně náhledu na to, co je a není v pořádku poté, co chlap opustí ženskou těsně před svatbou... SPOILER: Hrdinka se cítila provinile, že se zamilovala do hlavního hrdiny (ač se sexem čekali neskutečně dlouho) a nechala na sebe řvát chlapa, se kterým to 1. Už ukončili, 2. On zrušil těsně před termínem jejich svatbu a nechal ji v cizím městě samotnou, 3. Tu svatbu zrušil proto, že si chtěl dál užívat se svou milenkou, se kterou hrdinku podváděl... A tento trapák udělá hrdince (kterou už zase chce, typický hajzl,najednou je mu dost dobrá, že) scénu o tom, jaká je děvka a ona se mu ještě omlouvá a cítí se provinile?! Jako vážně? To samé hlavní hrdina - nechce kamarádovi chodit s (bývalou) přítelkyni, protože kámoš kámošovi ne*íchá 'starou'. Haló! On ji odkopl před svatbou! Rozešli se! Podváděl ji! Dovoloval si na ni!
Dost mě tento náhled na jednání ve vztazích rozladil... Ženská je tu ta, co má čekat na zbytky a chlap si může podvádět, odkopávat a pak si stejně dělat nároky? Ale není to jen o tomto konfliktu, dřelo mi to na více místech...
Jdu proti proudu, ale nedá se, doby, kdy se mi líbilo vše v tomto žánru jsou dávno pryč. Tento díl mě zklamal.

MAU256
04.10.2022 5 z 5

Jak krásně bylo ve světě, kde se Mila a Maddie, ve skutečnosti vlastně vůbec neznali. Jaký byl však šok u obou, když se vrátili zpět do reality? Kdy ve chvíli se může srdce zlomit. Krásný příběh, fandila jsem Hezel i Matteovi. Bylo to krásně čtivé, takže romantikům můžu jen doporučit.

Michelleee
11.09.2022 5 z 5

Opět skvělý příběh od autorek. Četlo se to samo. Oba hlavní hrdiny „Mila a Maddie“ , nebo Mattea a Hazel, jsem si hned oblíbila.

lucifess
31.08.2022 5 z 5

Už klasická odsvědčená odpočinkovka na závěr dovolené. Pořádná červená knihovna je někdy také potřeba. Autorka se perfektně čte.

Marci_Vaj
28.08.2022 5 z 5

Opět bez připomínek. Prostě paráda. Stává se ze mě závislák na těchto knihách :D
Musím se vrátit zpět do reality, nebo mě to úplně pohltí. Ty příběhy jsou fakt tak dobře psaný, nemají chybu. Moc pěkné :)

ArwenAragorn
07.08.2022 4 z 5

70%

Je to něco jiného, než obvykle čtu. Ale pobavila jsem se a o to tady šlo. Musela jsem překousnout, že hlavní hrdinové byli tak dokonalí a krásní, pak už jsem vnímala jen čtivý romantický příběh.
Doporučuji.

B.Garden
02.08.2022 5 z 5

Ano! Od začátku jsem se začetla a bavila se. Tahle knima patří mezi me oblíbené. Vztah mezi postavami se krásně vyvíjí a čtenář je od začátku do konce s nima, jak se seznami, jak se sprateli, jak se z nich stanou nejlepší kamaradi, jak se jeden do druhého zamiluji i jak se boji říct co cítí. On je vtipny, krasny, ohleduplny a co vic ochranářsky udělá cokoliv aby ona byla v bezpečí. Na knihu si častokrát vzpomenu a určitě si knihu někdy opět přečtu.

aquaver
17.07.2022 5 z 5

Další kniha od autorek a podle mého názoru asi zatím nejlepší (je pravda, že dost knih jsem od nich ještě nepřečetla). Víc mě bavila asi první polovina (ale jen o trošku), a pak se mi moc líbil ten dojemný epilog. Jestli někdy budu zase potřebovat oddechovku, tak rozhodně se pustím do další knihy od nich. Určitě doporučuji :)

Kristy.Seb
26.06.2022 4 z 5

Velmi milý příběh. Až obdivuji jejich trpělivost, než se na sebe vrhli. :)