Můj mušketýr

Můj mušketýr https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241095/bmid_muj-musketyr-241095.jpg 4 17 6

Která dívka by si nezamilovala alespoň jednoho ze tří, vlastně čtyř mušketýrů! Naše hrdinka se však jednoho dne probudí na panství samotného Athose… Sedmnácté století, čas galantních mušketýrů, d’Artagnanových záletů za půvabnou Constance Bonacieuxovou, ale také prohnaného kardinála Richelieu, a samozřejmě zrádné a nebezpečné mylady de Winter! Jak si poradí moderní dívka ve světě vzdáleném skoro čtyři století? Dokáže vůbec přežít v době, kde jediným lékem proti bolesti byla kořalka? Promění svými činy známé příběhy slavných románových postav? Nalezne ve vzdálených časech skutečný cit a lásku? Stanou se její sny skutečností? Na to vše vám odpoví tento romantický příběh…... celý text

Přidat komentář

Veruna295
01.01.2023 5 z 5

Už je to pár týdnů, co jsem dočetla, ale nedá mi to ten komentář prostě nenapsat...Knížku jsem koupila náhodně ve výprodeji a vzhledem k mému oblíbenému tématu cestování časem jsem se do ní prakticky hned začetla a vyklubalo se z ní možná překvapení roku - sem tam nějaká moucha by se sice našla, ale čert je vem, já takové pohádky prostě můžu.
Takže souhlasím s komentáři pode mnou, byl to kouzelný časocestovací výlet a já trvám na pokračování, na druhém dílu, na povídce ze současnosti nebo z historie... něco, cokoli! :)

Nika.
27.10.2022 5 z 5

Pohádka, ovšem DOKONALÁ pohádka!!!
Děj, prostředí, doba, a především postavy v knize byly úžasné.
Doporučuji přečíst všemi deseti.


medvídě
24.08.2017 5 z 5

Dočteno a nemám slov. I když jsem částečně naštvaná.
I když se ten skvěle vymyšlený příběh odehrává částečně v jiném, je to originální. Pohled do 17. století a na Dumasovi mušketýry se autorce vážně povedl a měl i to, co mi občas v knihách při cestování do minulosti chybí - řešení detailů, které se u náš řeší jinak nebo vůbec. Je to čitelné a dokáže to pohltit tak, že si přejete, aby to byla skutečnost a vy ji mohli prožívat s hlavní hrdinkou a stát tam, ve chvílích štěstí i strachu.
Jen naštvanost z toho konce - proč to nemohlo dopadnout jinak?? Čtenáři je to až líto.
Po dlouhé době kniha od české spisovatelky (většinou čtu jen zahraniční autory) a mohu říci, že jsem neudělala chybu. Jen je škoda, že nemá další knihy, ráda bych si od ní ještě něco někdy přečetla.
PS. Asi si někdy budu muset konečně přečíst Tři mušketýry.

Sarah7
21.05.2017 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila a vtáhla mě do děje tak, že jsem se nedokázala tak snadno odtrhnout od knihy. Těším se na další knížky od autorky.

Zirvith
21.01.2017 3 z 5

Knihu jsem si pořídila, protože mě docela zaujala anotace. Námět je to sice zajímavý a také mám v oblibě Tři mušketýry, ale už z textu je vidět, že se jedná jen o amatérské dílo. Když opominu fakt, že Tři mušketýři jsou vlastně smyšlený příběh (třebaže založený na skutečnostech - a tudíž je blbost, aby se někdo dostal do doby, v níž se objevují postavy z této knihy ve všech souvislostech), tak se to chvílemi i docela dobře čte.
Avšak kniha evidentně neprošla žádnou korekturou. Hodně chyb je tam hlavně v podobě mně/mě a v čárkách, jinak je v celé knize dost povětšinou drobnějších chybek (ale dá se to přežít).
Samotný nápad, kdy se nějaká dívka ze současnosti dostane do 17.století, není špatný, ale myslím si, že by bylo daleko zajímavější, kdyby autorka nepsala přímo o Třech mušketýrech, ale zvolila si pro příběh vlastní postavy. Ale na druhou stranu zase obdivuju, jak je kniha rozsáhlá. Některé části byly sice nudnější, některé zase celkem zajímavé. A pak mi zde moc nesedí ta ich-forma, ale to je už vedlejší :)

zoew
18.01.2016 5 z 5

Samozřejmě by bylo co vytknout, to je ostatně vždycky, ale jsou to prkotiny, které nestojí za to psát. Já jsem se příjemně bavila a krásně jsem si u knihy odpočinula. Za mě 90%.

Štítky knihy

cestování časem mušketýři

Autorovy knížky

2015  76%Můj mušketýr

Kniha Můj mušketýr je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce10x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x