Můj čas

Můj čas https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165777/bmid_muj-cas-tx7-165777.jpg 4 27 5

Detailní a důvěrná zpověď nejslavnějšího britského cyklisty všech dob o trnité cestě k úspěchu. Cyklista Bradley Wiggins patří k nejpopulárnějším sportovcům současnosti. Do historie se zapsal 22. července 2012, kdy jako první britský cyklista vyhrál Tour de France. O deset dní později získal zlatou olympijskou medaili v časovce v Londýně a stal se nejúspěšnějším olympionikem své země. „Wiggo“, chlapec z londýnského Kilburnu, se tak v mžiku stal národním hrdinou. Cesta k vítězství však nebyla jednoduchá. Pouhé dva roky před tímto triumfem stál Wiggins na okraji propasti. Jeho halasně propagovaný pokus o dobytí Tour de France v roce 2010 skončil fiaskem. Kvůli chabým výsledkům a nevalné formě mu hrozil vyhazov z týmu Sky, a navíc ho velmi zasáhla tragická zpráva o smrti dědečka George, který ho odmala vychovával a vedl k cyklistice. Wiggins se ocitl na samém dně a musel překonat sám sebe, aby našel sílu, která by mu pomohla probojovat se zpět na výsluní. Z nezdolné houževnatosti a píle se zrodil fenomenální sportovec, díky němuž získala cyklistika v Británii ohromnou popularitu a vystoupila ze stínu tradičních ostrovních sportů — fotbalu a kriketu. Otevřený, upřímný, inteligentní a nebojácný Wiggins je oslavovaný jako lidový šampión. V autobiografii vypráví příběh o pozoruhodné cestě, jež ho dovedla ze samého dna až k vítězství v nejobtížnějším cyklistickém závodě na světě. Otevřeně mluví o svých osobních mukách, dřině a odříkání a popisuje zákulisní život ve stáji Sky: tvrdý tréninkový režim, nevyhnutelné oběti i své názory na týmové kolegy a soupeře. Vypráví také o svém vzteku vůči dopingu, který cyklistiku provází, o pocitech po zisku olympijského zlata i o tom, jaké to je být tím nejlepším.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Jota
Originální název:

My Time , 2012


více info...

Přidat komentář

Krami
14.03.2023 5 z 5

Bradley se rád sám poslouchá (obecně), ale je to proklatě inspirativní borec. Sire, díky za mnoho a mnoho motivace.

5256
11.06.2019 5 z 5

Zpověď slavného britského cyklisty. Otevřeně mluví o svých osobních mukách, dřině a odříkání. Nevyhýbá se ani tématu dopingu.


vojtarr
14.04.2015 5 z 5

Jelikož jsem velký cyklistiky a Sir Bradley patří k mým oblíbený jezdcům, tak jsem se na tuto knihu těšil. Nezklamala mě. Bradley se nesnaží cenzurovat své osobní myšlenky a jeho názory jsou naprosto upřímné. Moc se mi líbila ta část, kdy Bradley popisuje jak se připravuje na časovku, jak trénuje, s čím se potýkal když dosáhl všech svých úspěchů atd...

Stamby
12.03.2014 4 z 5

Sir Bradley Wiggins, první britský cyklista, jenž zvítězil v nejslavnějším závodě světa. Kniha je jeho zajímavou zpovědí po čas jeho veleúspěšné sezóny 2012. Bradley nám popisuje svojí pouť cyklistickým světem se zaměřením na Tour de France a svůj přerod z problémového závodníka do role šlechtice na kole. Nebyl jsem velkým fanouškem tohoto jezdce, ale po přečtení této knihy na něj mám zcela jiný pohled.

Velkou vypovídající hodnotu o cyklistice tato kniha nemá, příliš zajímavostí ze zákulisí se nedozvíme a pro čtenáře který onu památnou Tour roku 2012 nesledoval musí být velká část knihy dozajista zmatečná. Hodnotná na této knize je autentičnost, která nám dává autora poměrně důvěrně poznat. Část o dopingu a o L. Armstrongovi je pak tím nejupřímnějším vyjádřením k této temné kapitole cyklistiky.

mpb1913
21.02.2014 3 z 5

Dost sem se na knihu těšil, bohužel nenaplnila očekávání. Fakt sem čekal víc zajímavostí ze zákulisí cyklistické stáje, průběhů závodů i jednotlivých etap. Přijde mi to to takové odfláklé a příliš zaměřené na Bradleyho pocity.