Můj brácha

Můj brácha https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60189/bmid_muj-bracha-Mem-60189.jpg 4 28 5

Dva bratři, jejich lumpárny, starosti a dobrodružství. Klukovská dobrodružství dvou bratrů, Kima a Mariána, z nichž jedno skončí málem tragicky

Přidat komentář

petym
07.01.2023 5 z 5

Pěkný příběh. Je zvláštní jak si každý pak uvědomí,jak se chová , když tomu druhému se něco stane. Ke konci knihy jsem měl až husí kůži co mu řekl otec jako poslední větu. Kniha má spoustu obrázků, takže se stránky otáčejí samy. Tak ať se líbí. Dávám 5*

Forestwalker
20.07.2022 5 z 5

Tyhle staré knihy pro mládež mě baví čím dál víc, jen by mě zajímalo, jestli to čtou i dnešní děti. Otázka je, jestli jsem infantilní spíš já, nebo dnešní děcka. Tohle je regulérní psychologický román s pečlivým prokreslením a vývojem postav, navíc velmi dobře napsaný. Knížka mi padla do ruky čirou náhodou, ale asi bych si od autorky nechal líbit i další knihy.


terimila
06.07.2020 4 z 5

Stýblové knihy vynikají hlavně psychologií postav a tím, jak s nimi mávají události, do nichž se přimotají. A pro mě osobně Stýblová = motiv viny. No a tady je to postaveno na dětských postavách pro dětské čtenáře, což je podle mě kumšt... a Stýblová to zvládla skvěle. Knížku jsem četla někdy na druhém stupni a pamatuju si, jak se dobře četla, jak mi utkvěly jednotlivé postavy a různé motivy... nu a ten děj také bere dech. Snad každý, kdo má sourozence, si pamatuje nějakou chvíli, kdy se něco stalo a on se pral s tím pocitem, že to zavinil ON... a tady se fakt něco stalo a nebylo před tím úniku. Hodně silná knížka, i když je pro děti. Skoro mám chuť sehnat si ji znovu.

BetyV
07.07.2019 5 z 5

Opravdu nádherná kniha. Doporučil mi ji táta, že se mu v mém věku líbila a mně se líbila stejně jako jemu. Určitě doporučuji.

vikaa
02.01.2014 5 z 5

Jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství. Četla jsem ji snad 100 x. Líbilo se mi, že si kluci mohou rozhodovat o skoro všem sami díky rodičům, kteří budují svoje kariéry. Atraktivní prostředí, pokusná zvířata, co si přát víc.