Můj atlas Česka

Můj atlas Česka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352772/bmid_muj-atlas-ceska-Zdd-352772.jpg 5 4 2

Kniha Můj atlas Česka je výsledkem stejnojmenného dlouhodobého projektu, do kterého měly možnost se zapojit děti z celé České republiky. Jejich úkolem bylo popsat nebo nakreslit místo, kde žijí. Mohl to být dům, město nebo třeba jen oblíbené místo v jejich kraji. V redakci nakladatelství Albatros došlo k pečlivému roztřídění a výběru textů a obrázků, jejichž malí autoři byli pozváni na dílny pořádané Ateliérem Albatros, kde se učili, jak vzniká kniha. Materiál z dílen a ze soutěže ale není jedinou náplní Mého atlasu Česka. Texty o nejzajímavějších místech Česka napsal Ondřej Hník, na ilustracích pracuje Jiří Votruba, ilustrátor bestselleru Buřtík a Špejlička. Můj atlas Česka je jedinečná koláž textů a ilustrací různě starých a zkušených autorů, která dohromady tvoří smysluplný celek. Podle atlasu budete rádi cestovat, ale také uvidíte svět dětskýma očima.... celý text

Přidat komentář

Nočnípták
30.01.2022 4 z 5

Není to žádná suchopárná encyklopedie, ale zajímavě řešená a čtivá kniha. Texty od Ondřeje Hníka a ilustrace Jiřího Votruby jsou doplněné textem a obrázky malých čtenářů. Podle takového atlasu se prima cestuje.

Heyhey
15.03.2018 5 z 5

Kniha je moc hezky udělaná. Líbí se mi, že jsou tam i obrázky dětí. Rozhodně to není encyklopedie a tím je možná pro menší děti přitažlivější.