Muchachas (mučačas) 1

Muchachas (mučačas) 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231877/bmid_muchachas-IRi-231877.jpg 3 54 14

Muchachas série

1. díl >

Stellin život je na hony vzdálen od života celebrit v žáru velkoměsta. Rozhodla se utéct od otce tyrana, který bije matku a jako vůdce místní mafie ovládá celé městečko. Nikdo si netroufá postavit se mu. Stella se zoufale snaží žít normální život, uchránit své blízké před vlivem svého otce Raye, ale neustále se střetává s minulostí. Ať už při práci v Kovošrotu, kde pracuje jako řidička nákladního auta, či ve vztahu s ilegálním přistěhovalcem bez dokladů, s nímž má syna. Osudy hlavních postav se překvapivě spojí v nečekané pointě.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Muchachas Tome 1 , 2014


více info...

Přidat komentář

Danka1975
22.04.2019 3 z 5

Od autorky jsem četla její Krokodýly, Želvičky, Veverky. . prostě ty předešlé tři díly a ty mě bavily podstaně víc. . .Sice je to už nějaký pátek, ale pamatovala jsem si je. . Takže když jsem viděla u kámošky tři tyhle díly a zrovna jsem neměla kam šáhnout, ráda jsem si je půjčila. . .Ještě jsem se ptala, zda je nutný číst ty předešlé, prý že ne. . . :-))). . Já se přiznám, že jsem se tak trochu ztrácela, přišlo mi to chvílema zmatečné a smysl mi to začlo tak po půlce, kdy mě to začlo i tak trochu bavit :-). . . Za mě zbytečně natahované, i když na konci v poznámkách autorky pochopíte, že myšlenka dost dobrá!!!. .. . .Ale stále si stojím za tím, že ty předešlé knížky se mi líbili víc. . . Každopádně dopručuji. .a hold kousnu i ty další 2 :-)

Zlatinka.Emilly
08.12.2018 1 z 5

Kniha se mi vůbec nelíbila a protože nemám ve zvyku odkládat nedočtené knihy, nakonec jsem se prokousala do zdárného konce. Asi ve tři čtvrtině knize se konečně něco začalo dít a tak jsem si říkala, v druhém díle se něco dozvím. Jenže nic se neděje a tak čtu zatím jen v mezičasech, snad se k něčemu časem dopracuji. Nemám ráda takovýto styl psaní a proto vím, že si třetí díl rozhodně nekoupím ani nepůjčím.


EvikU.
24.10.2018 3 z 5

Ja jsem trochu v rozpacích. Četla se dobře. Jen nechápu úplně všechny souvislosti. O tomhle je pořád potřeba mluvit. Jsem zvědavá jak se to bude odvíjet dál. Takže hurá na 2. díl.

lenka.v
24.11.2016 4 z 5

Na začátku bylo zmatení, knihu jsem po dvou dnech odložila. Za tři měsíce jsem ji znova otevřela a za dva dny dočetla . Jsem jaksi rozhozena z této knihy a nekonec musím napsat že se mi to vcelku líbilo až na ten začátek kdy jsem se motala v ději a v postavách.

Suee
20.07.2016

JSem zvedava na pokracovani, zatim lehce zmatena co kdo kdy s kym :)

Káča2015
14.07.2016 1 z 5

Po přečtení první trilogie jsem se odhodlala přečíst i trilogii Muchachas. Veverky z Central Parku jsem dočetla tak tak a Muchachas se mi jeví jako hodně nastavovaná kaše. Hrozně dlouho mi trvalo, než jsem si zase vzpomněla na všechny vazby a vztahy z první série, hodně mi to vadilo. Bohužel nedočtu...

marketa6511
01.03.2016 1 z 5

Odložila jsem ji velmi brzy... nepřekonala jsem počáteční chaos.

jasmína
28.02.2016 2 z 5

Kdepak, to se ani v nejmenším nedá srovnat s předchozímy díly

Renatecka
29.01.2016 2 z 5

Jsem na rozpacích. Toto je už 2. knížka, kterou jsem od autorky Pancolové nedočetla do konce. Zklamání. Čekala jsem od této knížky víc, je opravdu spousta lepších knih k tématice domácího násilí. Občas dost zmatečné texty, nečetla se mi dobře, ztrácela jsem se v postavách apod.

niknikita
25.11.2015 4 z 5

Hodně temné a depresívní čtení, které jsem musela asi v polovině přerušit, abych ten příběh "vydýchala". Každopádně si tuto autorku ještě vyhledám.

alexandrejka
04.08.2015 3 z 5

Příběh se mi líbil, tématika domácího násilí byla zajímavá a dobře popsaná. Někdy jsem nechápala jednání těch lidí a říkala si, proč jednají tak jak jednají. Další díly se chystám taky přečíst, ale nejsou pro mě prioritou.

Doporučuji přeskočit první 2 kapitoly. Vypráví o lidech, které se v knize už dál vůbec neobjeví (nebo až v závěru a jenom v náznaku). Tyhle kapitoly mi přišly úplně zbytečné, ale autorka chtěla asi nalákat na další díl ze série.
P.S. předchozí knížky od autorky jsem nečetla.

MartinaF
23.07.2015 4 z 5

Smutný příběh s ženami týranými, silnými se vzepřít násilí, s ženami, které hledají lásku a místo na slunci. Takový je příběh o Stelle a jejím životě. Ač těžké téma, kniha se četla téměř sama. Doufám, že v příštím dílu se dozvím pokračování všech postav.

Ivana11
26.06.2015 5 z 5

Krásný a přitom hrozně smutný příběh o lásce, lidské krutosti, utrpení. Pancolová je skvělá vypravěčka, v knize není ani kousíček, kde by čtenáře nudila. Už se těším na pokračování Muchachas 2.
Jsem ráda, že jsem četla její předchozí trilogii, v mnoha místech se na ni odkazuje.

kikies
10.05.2015 5 z 5

Panebože, co říct.... silný a dojemný příběh. Pancolová dokáže dostat na papír neuvěřitelně silné a procítěné prožitky, má to v sobě náboj a vtáhne vás to. Chcete být součástí, chcete pomoct a chcete s hrdiny sdílet jejich životy... Domácí násilí je těžké téma, není jednoduché o něm psát a být originální, říct něco, co ještě nebylo řečeno. Román Muchachas to umí. Objevují se zde odkazy na romány ze série Josephine, vrací se i známé postavy, aby vše nakonec splynulo v jeden fungující celek. Sedí mi autorčin styl, její schopnost podat i zdánlivě obyčejné životy neobyčejným způsobem, dodat jim to kouzlo, udělat z obyčejného neobyčejné. A autorčina poznámka na závěr mě dostala nejvíc. Chci pokračování!

Štítky knihy

domácí násilí

Autorovy další knížky

Katherine Pancol
marocká, 1954
2011  78%Žluté oči krokodýlů
2013  75%Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné
2012  82%Pomalý valčík želviček
2015  69%Muchachas (mučačas) 1
2014  46%Líbejte mě

Kniha Muchachas (mučačas) 1 je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce51x
Chystám se číst30x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x